Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ"
Για δήμο μαχητή, συμπαραστάτη των λαϊκών αγώνων

"Ο δήμος πρέπει να είναι με το λαό, για το λαό. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά της ΔΑΣΠ με τους άλλους συνδυασμούς", τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος, Παναγιώτης Σοφός

Ενας δήμος μαχητικός, διεκδικητικός, δημοκρατικός. Μια πραγματική λαϊκή δημοτική αρχή, που θα εκφράζει τις ανάγκες, τα αιτήματα, τις ελπίδες του περιστεριώτικου λαού, που θα αγωνίζεται για μια πόλη και πολίτες με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το πρότυπο του δήμου, που προβάλλει η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου".

Ενας δήμος μαχητής, συμπαραστάτης των λαϊκών και εργατικών αγώνων, στο πλευρό του κάθε δημότη, σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Ενας δήμος που θα έρχεται σε αντιπαράθεση με τους υπεύθυνους για την ύπαρξη και τη συντήρηση των οξυμένων προβλημάτων των δημοτών και θα διεκδικεί λύσεις. Αυτή είναι η δέσμευση που αναλαμβάνει η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου", απέναντι στους Περιστεριώτες.

Μια δέσμευση που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο που εκδηλώνονται με μεγαλύτερη ένταση οι συνέπειες της αντεργατικής - αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Μια δέσμευση, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού αφορά μια εργατούπολη σαν αυτή του Περιστερίου.

"Στον αγώνα η ελπίδα, στο μέτωπο η διέξοδος"

Η φράση "στον αγώνα η ελπίδα, στο μέτωπο του λαού η διέξοδος" συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Περιστερίου", μας λέει ξεκινώντας τη συζήτησή μας ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σοφός,σημειώνοντας: "Ενας δήμος πρέπει να πρωτοστατεί στους αγώνες του λαού. Ενας δήμος δεν μπορεί, όπως έκανε η απερχόμενη δημοτική αρχή, να ακολουθεί κατά γράμμα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Δεν μπορεί να αδιαφορεί για την ανεργία, που στο Περιστέρι έχει πάρει τραγικές διαστάσεις, δεν μπορεί να αρνείται να πάρει μέτρα περιφρούρησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να προωθεί το Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης, "προωθώντας", ουσιαστικά, την επαναφορά του εργασιακού μεσαίωνα. Δεν μπορεί να αποδέχεται το ρόλο του "μακρύ χεριού" της κυβέρνησης και να μετατρέπεται σε φορομπηχτικό μηχανισμό".

Συνεχίζοντας επισημαίνει: "Ο δήμος πρέπει να είναι με το λαό, για το λαό. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά της ΔΑΣΠ με τους άλλους οκτώ συνδυασμούς, που διεκδικούν το δήμο. Βασική μας αρχή είναι να επισημάνουμε σε όλους τις αιτίες των προβλημάτων και τους υπεύθυνους για την αναπαραγωγή τους. Βασική μας αρχή είναι ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσα από την οργάνωση και τη συμμετοχή του λαού στους αγώνες. Οι άλλοι υποψήφιοι προσπαθούν να χαϊδέψουν τα αυτιά των πολιτών, να κουκουλώσουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους, να κρύψουν την ταύτισή τους με την κυβερνητική πολιτική, την ευθύνη τους για την όξυνση των προβλημάτων".

Πολλά προβλήματα

Ζητώντας του να ιεραρχήσει κατά σπουδαιότητα τα προβλήματα αυτά, ο Π. Σοφός απαντά: "Το Περιστέρι είναι εργατούπολη και είναι φυσικό να κυριαρχούν τα προβλήματα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το απαράδεκτα χαμηλό βιοτικό τους επίπεδο. Βέβαια, υπάρχουν ένα σωρό άλλα, εξίσου σπουδαία, που έχουν να κάνουν με την υποβάθμιση συνολικά της πόλης, η οποία εκφράζεται σε μια σειρά τομείς όπως στο κυκλοφοριακό, στις συγκοινωνίες, στην παιδεία, στην υγεία, στο περιβάλλον κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό να πούμε ότι το Περιστέρι έχει μετατραπεί σε μια απέραντη "μπαρούπολη". Αλλά, ενώ αφθονούν τα μπαρ, υπάρχει έλλειψη στην υποδομή για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, για τη δημιουργική ενασχόληση των νέων ανθρώπων. Νέοι άνθρωποι που κανένας στα πλαίσια του δήμου δεν τους πρότεινε κάτι διαφορετικό κι αυτό συντέλεσε στο να πάρει η μάστιγα των ναρκωτικών στην πόλη μας εφιαλτικές διαστάσεις".

Ολα αυτά που μέρα με τη μέρα κάνουν και πιο δύσκολη τη ζωή των κατοίκων του Περιστερίου ελάχιστα απασχόλησαν την απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία, όπως καταγγέλλει, ο υποψήφιος δήμαρχος: "Ηταν υποταγμένη στις εντολές της κυβέρνησης. Χαρακτηρίστηκε από σκάνδαλα και κακοδιαχείριση, από δημιουργία επιχειρήσεων που καλύπτουν αρμοδιότητες του δήμου, ακολούθησε μια φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των Περιστεριωτών, μια πολιτική για την οποία ευθύνεται ο δήμαρχος, η παράταξη του ΣΥΝ που τον στήριξε, αλλά και αυτή της ΝΔ. Η απερχόμενη δημοτική αρχή στάθηκε εχθρικά απέναντι στο λαό, σε όλους τους αγώνες που αναπτύχθηκαν για οποιοδήποτε θέμα".

Λαϊκή συσπείρωση

Αντίθετα η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου" επέλεξε ένα διαφορετικό δρόμο, ένα δρόμο που οδηγεί κοντά στο λαό, που την έφερε σε επαφή με όλα όσα την απασχολούν. Οπως τονίζει ο Π. Σοφός: "Οργώσαμε τα εργοστάσια και τους χώρους δουλιάς, καλέσαμε τον κόσμο σε αντίσταση και αγώνα για τη διεκδίκηση λύσεων, συγκρουστήκαμε με τα ΜΑΤ στον αγώνα ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο. Καλέσαμε το λαό να δημιουργήσει το δικό του μέτωπο πάλης ενάντια στο "μαύρο" μέτωπο κυβέρνησης - βιομηχάνων - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν τάξαμε δημοτική αρχή που θα λύσει όλα τα προβλήματα, δεσμευτήκαμε όμως για δημοτική αρχή που θα διεκδικεί τη λύση τους μαζί με το λαό, που θα υιοθετεί και θα υπερασπίζεται τα αιτήματα και τα συμφέροντά του".

Καταλήγοντας ο Π. Σοφός εκφράζει την αισιοδοξία του για την εκλογική μάχη, αφού όπως σημειώνει "μέσα από την επαφή με τους δημότες διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αγανάκτηση από τη στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής, διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος δέχεται τις θέσεις μας, θέσεις εξάλλου που απορρέουν από τα δικά του αιτήματα. Η αποδοχή αυτή των θέσεών μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στο συνδυασμό μας συσπειρώνονται πλατιά τμήματα του λαού κι αυτό εκφράζεται και στο ψηφοδέλτιό μας, γι' αυτό είμαστε σίγουροι ότι οι Περιστεριώτες θα μας αναδείξουν στις πρώτες θέσεις στις δημοτικές εκλογές".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στην επέκταση παραχώρησης του δημοτικού γηπέδου στην ΠΑΕ Κηφισιά(2023-12-08 00:00:00.0)
Ολοι μαζί, να γίνει η Κοκκινιά πάλι ισχυρό κέντρο αγώνα και ελπίδας(2019-04-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-10-11 00:00:00.0)
Ερχεται η νίκη!(1998-10-09 00:00:00.0)
Θέλουμε Δήμο μπροστάρη στους αγώνες!(1998-09-18 00:00:00.0)
Θέλουμε δήμο συμπαραστάτη των εργατών(1998-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ