Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
Εγγύηση συνέπειας και αγώνα η ΝΑΣ

Στις συζητήσεις που είχε με τους εργαζόμενους του ΟΛΘ, κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στο λιμάνι, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣΘ Μιχάλης Σπυριδάκης,κυριάρχησε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και οι επιπτώσεις που αυτό θα έχει για τους εργαζόμενους. Ο Μιχάλης Σπυριδάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης που στηρίζει το μονόδρομο της ΟΝΕ.

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης είναι μία από τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης που η κυβέρνηση Σημίτη έχει "βγάλει στο σφυρί", σε μια προσπάθεια πλήρους εναρμόνισης με τις επιταγές του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και τα συμφέροντα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν στους δήμους και τις νομαρχίες αδιαφορούν πλήρως για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν με την ιδιωτικοποίηση και τις γενικότερες αρνητικές οικονομικές και άλλες επιπτώσεις που θα έχει για την πόλη το πέρασμα της ιδιοκτησίας και διοίκησης του λιμανιού σε χέρια ιδιωτών.

"Το ότι παραδίνουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία ακόμα και το λιμάνι, δείχνει καθαρά το πού είναι ικανοί να φτάσουν, το πόσο αδίστακτοι είναι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξυπηρέτησης του κεφαλαίου", τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Σπυριδάκης και η αντιπροσωπεία της ΝΑΣΘ επισκέφτηκαν την Εφορία της οδού Λαγκαδά. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό ενάντια στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις.

Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες πρέπει να ξεπεράσουν την ψυχολογία του βολεμένου, τόνισε ο Μιχάλης Σπυριδάκης, γιατί διαφορετικά τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Οι επερχόμενες εκλογές αποτελούν μια καλή ευκαιρία να εκδηλωθεί η αποδοκιμασία προς την κυβερνητική πολιτική, αλλά και η διάθεση για αντίσταση και αγώνα.

Σ' αυτές τις εκλογές, υπογράμμισε, θα κριθούν πολλά σημαντικά για το λαό πράγματα και κατά συνέπεια οι ψηφοφόροι, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, πρέπει να στηρίξουν με την ψήφο τους τις δυνάμεις εκείνες και τις πρακτικές που αποτελούν εγγύηση συνεπούς πάλης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ