Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Οραμά μας το όραμα του λαού!

Μεγάλη συγκέντρωση της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας" και της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής, στην οποία κάλεσαν το λαό της πόλης να δώσει την Κυριακή το δικό του αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση

"Εμείς σημαδεύουμε τις αιτίες που γεννάνε τα προβλήματα. Οραμά μας είναι το όραμα του λαού!".Με το σύνθημα αυτό η "Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας" (ΠΑΚΕ) και η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" κάλεσαν το λαό της πόλης να δώσει το δικό του αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την Τρίτη το βράδυ στη γεμάτη κόσμο πλατεία Ηρώων, στο κέντρο της Ελευσίνας, οι κάτοικοι της περιοχής με την παρουσία τους έδωσαν τη δική τους απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να εξαγοράσουν την ψήφο τους με πρόσκαιρες υποσχέσεις και λαμπερά φυλλάδια.

"Η κυβερνητική πολιτική, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης, σημαίνει λιτότητα, μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς, ανεργία, γκρέμισμα των εργασιακών σχέσεων και περικοπές των κοινωνικών δαπανών", επισήμανε η Κατερίνα Μαϊλη.Στη συνέχεια η υποψήφια δήμαρχος Ελευσίνας υπογράμμισε πως ο ρόλος που επιφυλάσσουν η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκφραστές, σήμερα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρος, προσπαθούν ο θεσμός να χάσει τα δημοκρατικά και διεκδικητικά του χαρακτηριστικά. Θέλουν την ΤΑ μηχανισμό εφαρμογής της πολιτικής που τους εξυπηρετεί. "Για το λόγο αυτό και πρέπει, μέσα στις τέσσερις μέρες που μένουν για τις εκλογές, να φτάσει σε όσο πιο πολύ κόσμο το ψηφοδέλτιο και το αγωνιστικό μήνυμα της ΠΑΚΕ", υπογράμμισε η Κ. Μαϊλη.

"Σε αντίθεση με τους άλλους συνδυασμούς, η ΠΑΚΕ δίνει προτεραιότητα στη λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου όλο το 24ωρο, στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής που είναι ανύπαρκτα, στα κυκλοφοριακά και συγκοινωνιακά προβλήματα που βασανίζουν τους κατοίκους. Σε αυτούς τους κατοίκους στηριζόμαστε, ώστε μέσα από την κάλπη να βγει ένα μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης στην πολιτική που τους οδηγεί στην εξαθλίωση".

Στη συγκέντρωση της ΠΑΚΕ εκ μέρους της ΝΑΣ μίλησε ο Νίκος Αγγελόπουλος υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, ο οποίος υπογράμμισε τον πολιτικό χαρακτήρα που έχουν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η πολιτική της λιτότητας γνωρίζει πρωτόγνωρες διαστάσεις και χτυπά με ιδιαίτερη ένταση τα δικαιώματα των εργαζομένων. "Σε αντίθεση με τους άλλους συνδυασμούς, η ΝΑΣ είναι εξαρτημένη από τα συμφέροντα του λαού και φιλοδοξεί κάθε μέρα να συνδέσει την παρουσία της, όλο και περισσότερο, με τα συμφέροντα του λαού", υπογράμμισε.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμος Κουμπούρης αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων στην περιοχή, αλλά και στην εκστρατεία δυσφήμισης της ΠΑΚΕ από τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Αμπατζόγλου. Οπως σημείωσε, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Κίνησής του δυσφημούν με κάθε τρόπο την ΠΑΚΕ. "Διαδίδουν πως μας πρότειναν συνεργασία, ενώ εδώ και ένα χρόνο, μιλούσαν με τον κ. Τζαφέρη, υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και τα χάλασαν στο θέμα της "καρέκλας". Ακόμα και να μας πρότειναν συνεργασία, πρόσθεσε ο Δ. Κουμπούρης, εμείς θα αρνούμασταν, καθώς οι συνεργασίες πρέπει να γίνονται όταν υπάρχουν κοινές θέσεις και αρχές, που πηγαίνουν το λαό προς τα μπρος. Οι θέσεις του συνδυασμού του Γ. Αμπατζόγλου είναι ευθυγραμμισμένες με τα μεγάλα συμφέροντα και πάνε τον τόπο προς τα πίσω", κατέληξε. Στη συγκέντρωση της ΠΑΚΕ μίλησαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Μονοχολιάς και Ελένη Χόνδρου - Αδάμ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ