Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θαυμάστε τον!

Η ανεργία στον Πειραιά σπάει κόκαλα. Και όμως! Ο Χρ. Φωτίου, κάνοντας απολογισμό του έργου του σαν απερχόμενος νομάρχης, δεν είπε ούτε μια λέξη. Αντίθετα, παρουσίασε σαν σπουδαία έργα του: Τη δημιουργία κέντρου προστασίας αγρίων ζώων στην Αίγινα. Το κέντρο πρόληψης κατά των ναρκωτικών (που, όμως, δεν είναι μόνο δικό τους έργο, αλλά και των μαζικών φορέων του Πειραιά). Τη μεσολάβησή του για την παραχώρηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (δηλαδή σε μία Ανώνυμη Εταιρία του Κόκκαλη) του Σταδίου Καραϊσκάκη.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα έργα που θα προωθήσει αμέσως μόλις εκλεγεί (πράγμα μάλλον απίθανο), είναι να προτείνει τη μεταφορά της Σχολής Δοκίμων στις Σπέτσες (φέξε μου και γλίστρησα) και τη δημιουργία Φιλαρμονικής του Δήμου (λες και μόνο αυτό λείπει από την πόλη.

Ερωτώμενος αν συγκρούστηκε με την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της ανεργίας, απάντησε ότι με δικές του ενέργειες ήρθαν υπουργοί στη Ζώνη για να δεσμευτούν στα περίφημα 26 σημεία, που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί. Αυτό που δεν είπε ήταν ότι τουλάχιστον ένα από αυτά το υπονόμευσε ο ίδιος και δεν υλοποιήθηκε (κάτι που ουδόλως στεναχώρησε, βέβαια, την κυβέρνηση).

Σε άλλη ερώτηση για το τι έκανε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάληψη του Τύμβου των Σαλαμινομάχων από μεγαλοεφοπλιστή, απάντησε: "Ο Τύμβος είναι κατειλημμένος 3.000 χρόνια. Εγώ νομάρχης ήμουν μόνο τέσσερα".

Θαυμάστε τον και μαυρίστε τον!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ