Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΗΣ
Ψήφος - χαστούκι στην αντιλαϊκή πολιτική

Περιοδεία στην ΠΥΡΚΑΛ, στον Υμηττό, πραγματοποίησαν χτες ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας και ο υποψήφιος δήμαρχος Υμηττού Ισίδωρος Σταμούλης

Μηχανές σε "απραξία" είναι η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης,υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), και ο Ισίδωρος Σταμούλης,υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υμηττού", κατά τη χτεσινή τους περιοδεία στην ΠΥΡΚΑΛ, στον Υμηττό.

Η προοπτική του εργοστασίου είναι η κυρίαρχη ανησυχία των εργαζομένων, που, τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν μειωθεί κατά 3.300 άτομα. Επενδύσεις δε γίνονται, ενώ οι παραγγελίες, λένε οι εργαζόμενοι, έχουν μειωθεί κατά πολύ - τα τελευταία χρόνια δεν ξεπερνούν τα 15 δισ. δρχ. ετησίως, τη στιγμή που για να "ζήσει" μόνο η ΠΥΡΚΑΛ απαιτούνται 20 δισ. Κάπως, έτσι, προέκυψαν οι "σκεπασμένες" μηχανές που υπάρχουν στα περισσότερα τμήματα του εργοστασίου."Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει λόγο για εξοπλιστικά προγράμματα, ύψους 7 τρισ. δραχμών, αφήνει την ΠΥΡΚΑΛ να φυτοζωεί", τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στους εργαζόμενους ο Θ. Παπαμάργαρης. Προκύπτει η διαπίστωση - συνέχισε - ότι θέλουν να συρρικνώσουν και εν τέλει να εξαφανίσουν την ΠΥΡΚΑΛ. Διαπίστωση που συμπλήρωσε μια εργαζόμενη, λέγοντας πως "σε λίγο καιρό όλες οι μηχανές θα είναι σκεπασμένες". "Η επιλογή αυτή είναι σύμφωνη με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, η οποία, στο όνομα της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, ισοπεδώνει κατακτήσεις, εξοντώνει τους εργαζόμενους. Ηδη χτυπήθηκε το 8ωρο, ενώ το 5νθήμερο απειλείται", σημείωσε ο Θ. Παπαμάργαρης.

Στο σημείο αυτό ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν στις "σκεπασμένες" μηχανές, με την ενότητα και τη δυνατή συσπείρωση γύρω από το σωματείο τους, αλλά και με την ψήφο τους. "Ενα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και η δική σας ενότητα μπορούν να δώσουν ένα χαστούκι στην κυβέρνηση", τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος επίσης στις εκλογές, υπογράμμισε ότι πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα "τι είδους Αυτοδιοίκηση θέλουμε". Θέλουμε - σημείωσε - μια Αυτοδιοίκηση φορομπήχτη, το μακρύ χέρι του κράτους, ή μια αγωνιστική Αυτοδιοίκηση, που θα αγωνίζεται για φιλολαϊκές λύσεις στα προβλήματα; Σε ό,τι αφορά την πορεία της Αυτοδιοίκησης, ο Θ. Παπαμάργαρης τόνισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί, στο όνομα της "αποκέντρωσης", να μετατρέψει τους δήμους και τις νομαρχίες στο... μακρύ της χέρι. "Η κυβέρνηση, είπε ο Θ. Παπαμάργαρης, κάνει μια πονηριά. Μεταφέρει υποχρεώσεις σε δήμους και νομαρχίες, "ξεχνώντας", όμως, να μεταφέρει πόρους και αρμοδιότητες. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αυτής επιλογής είναι είτε η επιβολή νέων χαρατσιών στο δημότη, είτε η συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, είτε όλα μαζί".

Στην ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στην ΠΥΡΚΑΛ, αναφέρθηκε ο Ισίδωρος Σταμούλης,συμπληρώνοντας πως πρέπει να δοθούν κονδύλια για την ανάπτυξη του εργοστασίου, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό χώρο. Ο ίδιος τόνισε πως θέση του συνδυασμού του είναι η ΠΥΡΚΑΛ να μεταφερθεί σε μη κατοικημένη περιοχή και ο χώρος που θα απελευθερωθεί να αποδοθεί στους κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ