Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΦΩΤΟΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Μια μεγαλειώδης, αποφασιστική, μυριόστομη «δήλωση» ήταν η συμμετοχή των χιλιάδων εργατών, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και νέων στη μεγάλη εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ την Κυριακή 26 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι γιόρτασαν μαχητικά την 100ή επέτειο για το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα, την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Τον Κόκκινο Οκτώβρη που έσπασε τον πάγο και χάραξε το δρόμο που έως και σήμερα βαδίζουμε: Το δρόμο που οδηγεί στη νέα σοσιαλιστική κοινωνία. «Ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός είναι το σύγχρονο, το νέο, το μέλλον!»: Αυτή ήταν η κατηγορηματική δήλωση των χιλιάδων που βρέθηκαν στο ΣΕΦ, γεμίζοντας ασφυκτικά τις κερκίδες του.
Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών, με ξεκάθαρα κατανοητή την ανάγκη το ΚΚΕ να δυναμώσει για να μεγαλώσει η δύναμη του ίδιου του λαού, γιορτάστηκαν την Κυριακή 11 Γενάρη 2015, τα 96 χρόνια του ΚΚΕ, στο πλημμυρισμένο από κόσμο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ηταν μια πραγματικά πολύ όμορφη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, η οποία μετατράπηκε σε δυναμική προεκλογική συγκέντρωση, όπου έδωσαν το «παρών» πολλές χιλιάδες κόσμου.
Στις ΗΠΑ, που παραμένουν στην πρώτη θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, η φάση της κρίσης που ξεκίνησε το 2008, επιδείνωσε την κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα, την ίδια ώρα που η πλουτοκρατία και οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται με μεγαλύτερο από πριν ρυθμό. Παρά τις προβλέψεις για ανάπτυξη πάνω 3% μέσα στο 2015, παρά τα ψίχουλα που υπόσχεται η διαχείριση Ομπάμα, πάνω από 50 εκατομμύρια είναι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι και άνεργοι, που ζουν κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, και πολλά εκατομμύρια οι χαμηλόμισθοι και κακοπληρωμένοι εργάτες. Στιγμιότυπα από αυτή την άλλη όψη του καπιταλιστικού «παράδεισου», παρουσιάζουμε εδώ.
H κατάργηση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής απελευθέρωσε τον άνθρωπο από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, άνοιξε το δρόμο για την παραγωγή και την ανάπτυξη των επιστημών, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Eτσι, όλοι είχαν εξασφαλισμένη εργασία, δημόσια δωρεάν ιατρική περίθαλψη και Παιδεία, παροχή φθηνών υπηρεσιών από το κράτος, κατοικία, πρόσβαση στην πνευματική και πολιτιστική δημιουργία. Παρά τα όποια προβλήματα των σοσιαλιστικών χωρών, το διαμορφωμένο σοσιαλιστικό σύστημα στον 20ό αιώνα απέδειξε την ανωτερότητα του σοσιαλισμού έναντι του καπιταλισμού, τα τεράστια πλεονεκτήματα που παρέχει για την εργασία και τη ζωή των εργαζομένων. Oι κατακτήσεις των εργαζομένων στα σοσιαλιστικά κράτη, για αρκετές δεκαετίες, ήταν σημείο αναφοράς και συνέβαλαν στην απόσπαση κατακτήσεων από το εργατικό και λαϊκό κίνημα των καπιταλιστικών κοινωνιών. Η αστική τάξη θέλει να αφαιρέσει απο τις συνειδήσεις των λαϊκών μαζών το σοσιαλισμό όχι μόνον ως όραμα, αλλά και ως προοπτική της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης, επειδή ακριβώς αυτό ευνουχίζει την ίδια την ταξική πάλη από το κύριο, το ζήτημα της εξουσίας. Η αναζωογόνηση των ιδανικών του σοσιαλισμού, η προβολή και υπεράσπιση των κατακτήσεών του, είναι ένα από τα αντίβαρα στη σημερινή καπιταλιστική τάξη πραγμάτων, ένα αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων λαίκών στρωμάτων για τον τελικό σκοπό, την οικοδόμηση της αταξικής κοινωνίας.

Δείτε επίσης:
Ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Η επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη έβαλε τον πήχη πιο ψηλά
Εκπληκτικά τοπία ενός κομήτη
8 Μάρτη: Παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας
Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη 2014
36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή"
Δυναμική ανάτασης η 48ωρη απεργία με το ΠΑΜΕ


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ