Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
Σάλπισμα νίκης

Το σάλπισμα της νίκης και της εισόδου στο δεύτερο γύρο των νομαρχιακών εκλογών έδωσε την Τρίτη το βράδυ ο υποψήφιος νομάρχης της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Λέσβου Βαγγέλης Παλαιολόγος,που μίλησε σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Παράλληλα, παρουσίασε τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους της ΝΑΣ. "Ανθρώπους που έχουν κοινωνική προσφορά, γνώσεις, πείρα και όρεξη να προσφέρουν στον τόπο τους".

Σε ανακοίνωσή της η ΝΑΣ επισημαίνει: "Αν αναλογιστεί κανείς ότι όλοι οι αντίπαλοι του Β. Παλαιολόγου αποφεύγουν τη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, που μόνο σε βουλευτικές εκλογές τολμούν τα κόμματα να χρησιμοποιήσουν, η ΝΑΣ με επικεφαλής τον Βαγγέλη Παλαιολόγο τόλμησε και δικαιώθηκε. Γέμισε την πλατεία".

Στην κεντρική του ομιλία ο Βαγγέλης Παλαιολόγος αναφέρθηκε στο ότι πρέπει να δοθεί μήνυμα αντεπίθεσης και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, μήνυμα αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τόσο στην Τοπική όσο και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Τόνισε την ανάγκη υλοποίησης του ομόφωνου πορίσματος της Βουλής για την ανάπτυξη του νησιού, κάτι που έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες και δεν υλοποιείται από την παρούσα κυβέρνηση, παρότι αναγνωρίζεται ότι το νησί μας έχει το χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης, αλλά και ότι η προηγούμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με το συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων που είχε, στάθηκε εμπόδιο για την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος που να έχει ως κέντρο τη λύση των προβλημάτων όλων των εργαζομένων του Νομού Λέσβου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα θέματα της αγροτικής μας παραγωγής. Κατονόμασε τους υπεύθυνους της αντιαγροτικής πολιτικής, που ακολουθεί η κυβέρνηση με εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συγκεκριμένα ότι σ' αυτήν την πολιτική οφείλεται η χαμηλή τιμή του λαδιού και του γάλακτος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ