Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Θα "ξεπληρώσουν" τα χρέη του δήμου με την ψήφο τους!

Μαζική η συμμετοχή των Χαλανδραίων στην προχτεσινή συγκέντρωση της Κίνησης, στην οποία μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Γυφτόπουλος

"Οι εκλογές αυτές για το Χαλάνδρι είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων δεκαετιών. Η νέα Δημοτική Αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων που αγγίζουν τα όρια του αδιέξοδου. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, στα χρόνια που πέρασαν, με πράξεις της, αλλά και αποφάσεις που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υιοθετήσει όλους τους σχεδιασμούς της κεντρικής εξουσίας που θέλουν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της πόλης. Επιδιώκουν να επαναληφθεί μετά τις εκλογές το ίδιο σκηνικό. Δε θα τα καταφέρουν...".

Αυτά τόνισε προχτές στη μαζική και ενθουσιώδη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού "Χαλάνδρι - Δύναμη Ενότητας" ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Γυφτόπουλος,στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

"Οι σχεδιασμοί αυτοί αν δεν τροποποιηθούν, θα μετατρέψουν την πόλη μας σε κέντρο διανομής της κυκλοφορίας και σε κέντρο γραφείων, ξενοδοχείων και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων", πρόσθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος. "Κανένας Χαλανδραίος δε δέχτηκε και δεν πρόκειται να δεχτεί η λεωφόρος Σταυρού - Ελευσίνας να μην παραλαμβάνει την υπερτοπική κυκλοφορία που διέρχεται μέσα από το Χαλάνδρι, ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων για όλη την Ελλάδα και το τεράστιο συνεργείο του μετρό να μεταφέρονται στη Μεταμόρφωση, η λεωφόρος Μεσογείων να εκτρέπεται αδικαιολόγητα μέσα στο Χαλάνδρι, τεμαχίζοντας με όρυγμα πλάτους 70 μέτρων τις γειτονιές, οι δρόμοι του τοπικού μας δικτύου να μετατρέπονται σε κυκλοφοριακές αρτηρίες, η πόλη μας να κατακερματίζεται και να γίνεται ακατάλληλη για κατοικία. Ολα αυτά τα αποδέχονται και τα προωθούν εκείνοι που ισχυρίζονται, παραπλανώντας τους πολίτες, ότι έχουν όραμα για μια ανθρώπινη πόλη".

Ο Γρηγόρης Γυφτόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του δήμου από τη σημερινή δημοτική αρχή, που οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο. Το χρέος των δανείων προς εργολάβους και προμηθευτές έχει ξεπεράσει τα δυο δισ. "Εισέπραξαν από τα τέλη καθαριότητας 3,5 δισ. δρχ. παραπάνω απ' ό,τι θα εισέπρατταν, αν οι αυξήσεις ήταν 10% το χρόνο. Το τεράστιο αυτό ποσό δεν πήγε στην καθαριότητα", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος. "Ακόμη και τα 500 εκατομμύρια που πληρώθηκαν για την αγορά μηχανημάτων για την καθαριότητα καλύφθηκαν με δάνειο. Η παρκοεταιρία εισέπραξε 700 εκατομμύρια και ο δήμος 70, από τα οποία 35 ήταν ΦΠΑ"!

Ο Γρηγόρης Γυφτόπουλος είπε ότι το χρέος του δήμου προς τους εργολάβους και προμηθευτές θα ελεγχθεί σημείο προς σημείο. Επίσης ότι θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στα έργα υποδομής, τη συντήρηση και επισκευή των σχολείων, την καθαριότητα, το φωτισμό, τις συντηρήσεις των δρόμων και των κοινόχρηστων χωρών. "Τα έργα και οι προμήθειες θα εκτελούνται με μειοδοτικούς διαγωνισμούς. Πολλά έργα θα εκτελεστούν με αυτεπιστασία", συμπλήρωσε. "Η διεκδίκηση των εσόδων θα είναι δυναμική και θα στρέφεται κυρίως προς τους κρατικούς φορείς και την Ευρωπαϊκή Ενωση".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος του συνδυασμού, χρυσός Μεσογειονίκης, Σταύρος Τσίτουρας και οι πρωταθλητές στίβου Σπ. Βασδέκης,Παν. Στρουμπάκος,Δημ. Κοκότης,Λιλή Ξένου,Χρ. Παπαδόπουλος,Νικ. Ρεντέκος,Ελ. Φαράντζου,Αντ. Παπαντώνης,Παν. Χριστόπουλος,καθώς και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γ. Πομάσκι και Χ. Παπαχρήστος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αστυνομεύουν το δημοτικό συμβούλιο!(2004-12-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-10-11 00:00:00.0)
Θέλουν να «δέσουν» και την Τοπική Αυτοδιοίκηση(2001-04-03 00:00:00.0)
Το αποτέλεσμα θα επιδράσει σε πολιτικές ανακατατάξεις(1998-10-12 00:00:00.0)
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ(1998-10-08 00:00:00.0)
Αξιώματα εξισορρόπησης(1997-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ