Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΜΗΤΤΟΥ
Αγώνας για τα συμφέροντα των δημοτών

Την παραπάνω δέσμευση ανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Ισίδωρος Σταμούλης στην προχτεσινή συγκέντρωση

Πολλά χρόνια είχε να γίνει μαζική συγκέντρωση στον Υμηττό, σαν την προχτεσινή που διοργάνωσε η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση". Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης μία ώρα πριν την έναρξη των ομιλιών. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν η δημοτική σύμβουλος, υποψήφια του συνδυασμού Ελένη Σάκου και εκ μέρους της ΝΑΣ η Ναυσικά Τόλια - Κηπουρού,υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ισίδωρος Σταμούλης διαπίστωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρησιμοποιείται για να εφαρμοστούν αντιλαϊκές πολιτικές και όχι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δημοτών.

"Θέλουμε μια δημοτική αρχή που θα υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο του δημότη, που δε θα φορτώνει στον πολίτη τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών της, που δε θα τον βλέπει σαν πηγή εσόδων ή σαν πελάτη χρήσης υπηρεσιών - τόνισε ο Ισίδωρος Σταμούλης.Θέλουμε μια δημοτική αρχή που θα διεκδικήσει τους νομοθετημένους και αυθαίρετα παρακρατημένους πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα αγωνιστεί για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του δήμου από τα κονδύλια του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού".

Η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" προτείνει, μεταξύ άλλων, την ανάπλαση του χώρου των νταμαριών, ώστε εκεί να γίνει αθλητικό κέντρο ανοιχτό στη νεολαία και τους εργαζόμενους. "Θέλουμε οι ήδη υπάρχοντες αθλητικοί χώροι να μπορούν να εξυπηρετούν εκτός από τους αθλητικούς συλλόγους και κάθε δημότη μας που έχει διάθεση να αθληθεί - συνέχισε ο Ι. Σταμούλης.Θα αγωνιστούμε για την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας. Για την ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού στο δήμο μας, που δυστυχώς δεν υπάρχει. Για την αύξηση της χρηματοδότησης, για τη λειτουργία των υπαρχόντων παιδικών σταθμών. Θα παλέψουμε να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση και η ανταποδοτικότητα αυτών των υπηρεσιών, καθώς και η με κάθε πλάγιο τρόπο εισαγωγή των ιδιωτών στη λειτουργία των παιδικών σταθμών. Θέλουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες μας της τρίτης ηλικίας μέσω των ΚΑΠΗ".

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Υμηττού ανέλαβε τη δέσμευση ότι "από όποια θέση και αν μας τιμήσει ο Υμηττιώτης θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε όλα τα παραπάνω. Με τη δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ