Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστολή του Λ. Κωνσταντινίδη στον Αγ. Σαχίνη

Τον Αγάπιο Σαχίνη, υποψήφιο δήμαρχο του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα", ευχαριστεί και εξαίρει για τη στάση του ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Κωνσταντινίδης που στηρίζεται από το ΔΗΚΚΙ. Ο Αγ. Σαχίνης αρνήθηκε να πάρει μέρος στην εκπομπή του "Αντέννα" στις 5 του Οκτώβρη, δηλώνοντας ότι δεν ήθελε να συμβάλει στη διαιώνιση ενός καθεστώτος διακρίσεων, που εκφράστηκε και με τον αποκλεισμό του Λ. Κωνσταντινίδη από την εκπομπή, παρουσίασης των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης αναφέρει:

"Υποκλινόμενος στη γενναιότητα και στο δημοκρατικό ήθος του συνυποψήφιου μου Αγάπιου Σαχίνη, του απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ο λόγος απλός: αρνήθηκε να παραστεί και να νομιμοποιήσει την ποταπά στημένη εκπομπή του "Αντέννα" της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου.

Οι συντελεστές της εκπομπής, με ύπουλο και θρασύδειλο τρόπο απέκλεισαν έναν εκ των πέντε υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης, δηλαδή τον υπογράφοντα. Το άκρον άωτον της ανανδρίας ήταν, ότι παρότι επιμελώς φρόντισαν να μη με ειδοποιήσουν, με ενεφάνισαν ειδοποιηθέντα και αρνηθέντα να λάβω μέρος στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Με συνομωτικό, σχεδόν τρόπο, μου πήραν, την ίδια μέρα, μια τετράλεπτη συνέντευξη, αρνούμενοι πεισμονώς να πουν, πότε και σε ποια εκπομπή θα παιχτεί. Ο δημοσιογράφος κύριος Στρατής Λιαρέλης αυτοδιαψεύδεται. Σε εμένα ισχυρίστηκε ότι μου έστειλε δύο φαξ για συμμετοχή στην εκπομπή του και δεν του απάντησα, ενώ στο Αγάπιο Σαχίνη ανέφερε ότι επιμελώς κρυβόμουν (!) και δεν έβγαινα στο τηλέφωνο, στην εκπομπή του ισχυρίστηκε ότι τετράλεπτη συνέντευξη στο γραφείο μου, ήταν δική μου επιλογή για συμμετοχή στην εκπομπή.

Ολα μου θύμισαν τη "διευρυμένη" νομαρχιακή επιτροπή της 11ης Ιανουαρίου 1998, που ενώ δε με κάλεσαν να παραστώ, παρότι εγνώριζαν την πρόθεσή μου να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των συντρόφων μου, με ενεφάνισαν ότι προκλητικά αρνήθηκα να λάβω μέρος δείχνοντας έτσι την περιφρόνησή μου στα όργανα του κόμματος. Εχω την υποψία ότι ο σκηνοθέτης και των δύο "παραστάσεων" πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Αναφορικά με τους τρεις άλλους, "υπεράνω πάσης υποψίας" συνυποψηφίους μου, δεν έχω δυστυχώς κανέναν καλό λόγο να πω.

Δόθηκε και σ' αυτούς η χρυσή ευκαιρία να αποδείξουν τη γενναιότητά τους, ότι σέβονται τους δημοκρατικούς κανόνες του παιχνιδιού, ότι έχουν ήθος. Δεν το έπραξαν, κρίμα. Το μόνο που απέδειξαν οι πρωταθλητές της πολυλογίας και της υποκρισίας είναι η αντίφασή τους και το χάσμα λόγων και έργων. Ενώ μιλούν για τη ρυπαρότητα της πόλης, είναι οι ίδιοι που πρώτοι τη ρυπαίνουν. Είναι αυτοί που δεν άφησαν δέντρο για δέντρο χωρίς να το κακοποιήσουν, κολόνα για κολόνα χωρίς να τη ρυπαίνουν, τοίχο για τοίχο χωρίς να τον καταβρομίσουν.

Καταξοδεύουν μαύρο και ύποπτο χρήμα που δεν αναφέρουν την προέλευσή του, χρησιμοποιούν όχι μόνο τους πανίσχυρους κομματικούς μηχανισμούς, την κρατική μηχανή, το παρακράτος, "πληρωμένες δημοσκοπήσεις" αλλά και τα πανίσχυρα διαπλεκόμενα συμφέροντα, προσέτρεξαν προς βοήθεια των, εξ Αθηνών, διορισμένων υπαλλήλων, κατ' επίφαση ονομαζόμενων υποψήφιων δημάρχων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ