Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόγραμμα, τα αιτήματα του λαού

Το πρόγραμμα της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Περιστερίου" (ΔΑΣΠ) είναι προσαρμοσμένο στα συμφέροντα των Περιστεριωτών, άλλωστε για τη διαμόρφωσή του τα στελέχη της ΔΑΣΠ "αφουγκράστηκαν" τις ανάγκες, τα αιτήματα, τις ελπίδες, τις προσδοκίες τους. Τα βασικότερα σημεία του προγράμματος είναι τα παρακάτω.

  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: Παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου που να δημιουργεί θέσεις εργασίας. Επιδότηση όλων των ανέργων μέχρι να βρουν δουλιά και επίδομα ίσο με το 80% του βασικού μεροκάματου. Υπεράσπιση του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης, των συμβάσεων εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις. Να μην εφαρμοστούν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. Κοινωνική ασφάλιση, με δημόσιο, κοινωνικό, δωρεάν χαρακτήρα. Κατώτερη σύνταξη ίση με 20 ΗΑΕ. Αύξηση αφορολόγητου ορίου, φορολογικές ελαφρύνσεις. Να μην πουληθεί καμία δημόσια επιχείρηση και οργανισμός. Δημιουργία κέντρου εργαζομένων στο Περιστέρι. Παρεμβάσεις σε χώρους δουλιάς με το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ: Κατοχύρωση της διαφάνειας σε προμήθειες, προσλήψεις, μεταθέσεις, μετατάξεις, αναθέσεις κ.ά. Να μη διέπεται από πελατειακές σχέσεις το σύστημα προσλήψεων και παροχών. Να συνταχθεί οργανόγραμμα με καταγραφή των υπηρεσιακών αναγκών των εργαζομένων σε κάθε υπηρεσία. Να καλύπτονται οι θέσεις από μόνιμο προσωπικό και με βάση τις θέσεις που προβλέπει το οργανόγραμμα. Να εφαρμόζεται η νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια.

Μια σειρά προτάσεων υπάρχουν στο πρόγραμμα για τα προβλήματα των γυναικών, των αλλοδαπών εργαζομένων, της νεολαίας, της τρίτης ηλικίας, των ΕΒΕ, την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Επίσης, εκφράζεται η πλήρης αντίθεση της ΔΑΣΠ στον αντιεκπαιδευτικό νόμο και τονίζεται η απόφαση της παράταξης να αγωνιστεί μαζί με τους Περιστεριώτες για δημόσια δωρεάν παιδεία και αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία, για μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα κ.ά.

  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ: Αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων με αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια χωρίς αμοιβή για όλους. Ουσιαστική ένταξη της άθλησης σε κάθε βαθμίδα του σχολείου. Επιστημονική οργάνωση και απαραίτητο προσωπικό. Συντονισμός των αθλητικών και εξωραϊστικών συλλόγων με το δήμο για ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. Οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων με προσπάθεια βελτίωσης της υποδομής τους.
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: Να ενισχυθεί η ερασιτεχνική δημιουργία. Να δοθούν δυνατότητες ανάδειξης στους καλλιτέχνες της πόλης. Να αποκτήσει ο δήμος ιδιόκτητο πνευματικό κέντρο. Δημιουργία πνευματικών κέντρων στις συνοικίες και δανειστικών βιβλιοθηκών. Να λειτουργήσει το λαϊκό πανεπιστήμιο. Να αναβαθμιστεί το Φεστιβάλ Φοίνικα. Να κατασκευαστεί το θέατρο του Κ. Βάρναλη. Να γίνει ανάπλαση του κινηματογράφου ΕΦΗ κ.ά.

Καταλήγοντας το πρόγραμμα της ΔΑΣΠ περιλαμβάνει σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής (δημόσιοι χώροι, πράσινο, αποκομιδή απορριμμάτων, κυκλοφοριακό, παροχή υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσιών στον τομέα της υγείας - πρόνοιας κ.ά.).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ