Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Συνεχίζουν οι μπουλντόζες

"Στη χώρα των αυθαιρέτων οι έχοντες την εξουσία και οι κατέχοντες την παραεξουσία είναι οι πρώτοι αυθαιρετούντες", τονίζει με χτεσινή της ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή για τη σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο "Χ. Λαμπράκης έχει κατασκάψει το χώρο όπου ήταν η πολυκατοικία των αξιωματικών, χωρίς να έχει σχετική άδεια εκσκαφών και έχει αρχίσει οικοδομικές εργασίες χωρίς να έχει οικοδομική άδεια για αυτό το χώρο".

Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της 44/11 - 9 - 98 πράξης του υπουργικού συμβουλίου με την οποία παραχωρήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής τα 1420 τετραγωνικά μέτρα της πολυκατοικίας των αξιωματικών, επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη της επιτροπής, πως ο ΟΜΜΑ δεν πρόκειται να βάλει φραγμό στις ορέξεις του. "Σε αυτές τις ορέξεις η κυβέρνηση παίζει το ρόλο του πειθήνιου υπηρέτη, καταστρατηγώντας και αυτές ακόμα τις ελάχιστες κάπως περιβαλλοντικές ρήτρες του ΣτΕ".

Συγκεκριμένα, με την απόφαση του 2242/94 (η οποία δεν αναιρέθηκε με την 3381/98) το ΣτΕ, εφαρμόζοντας την αρχή "πράσινο αντί πρασίνου", είχε επιβάλει την κατεδάφιση της πολυκατοικίας των αξιωματικών και τη μετατροπή του χώρου της σε κοινόχρηστο πάρκο, αποκλείοντας ρητά την ανέγερση υπόγειου γκαράζ κάτω από αυτόν. Αντ' αυτού, το Υπουργικό Συμβούλιο παραχώρησε το χώρο στον ΟΜΜΑ για να γίνει υπόγειο γκαράζ και να φυτευτεί γρασίδι και χαμηλό πράσινο στην οροφή του.

Στο μεταξύ οι μπουλντόζες έχουν κατασκάψει το χώρο χωρίς να υπάρχει άδεια εκσκαφών και άρχισαν οικοδομικές εργασίες χωρίς οικοδομική άδεια, αναφέρει η ανακοίνωση.

"Ο Δήμος Αθηναίων που είχε προσφύγει το 1993 στο ΣτΕ κατά της απόφασης της τότε κυβέρνησης της ΝΔ για την παραχώρηση των αρχικών 13 στρεμμάτων στον ΟΜΜΑ, οφείλει να κάνει το ίδιο" τονίζει η Συντονιστική. "Αμεσα, και μέσα στις νόμιμες και πιεστικές προθεσμίες. Αλλιώς θα είναι έκθετος στον αθηναϊκό λαό".

Η Συντονιστική καλεί όλους τους υποψήφιους για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αθηναίων, να πάρουν θέση απέναντι σε αυτό το νέο σκάνδαλο. "Τώρα! Πριν από τις εκλογές. Πάντως ένα είναι βέβαιο. Οι πολίτες της Αθήνας θα κάνουν το χρέος τους πάλι και σε σχέση με την ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, χωρίς να έχουν μεγάλες αυταπάτες για την ορθή και αμερόληπτη απονομή δικαιοσύνης στους πολίτες, όταν έχουν αντίδικους τους ισχυρούς του χρήματος, των ΜΜΕ και των παρασκηνίων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ