Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Ο αγώνας κερδίζεται στις γειτονιές

Σε συγκεντρώσεις στη Γούβα και το Κουκάκι, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής

Την... τιμητική του είχε προχθές το βράδυ το 2ο διαμέρισμα της Αθήνας, με δύο παράλληλες συγκεντρώσεις της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" στη Γούβα και το Κουκάκι, όπου μίλησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής στην πρώτη και στη δεύτερη, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Τ. Γόντικας και Κ. Διάκος.

Και εκεί ο κόσμος της γειτονιάς, που έχει δείξει τον τελευταίο καιρό με τη μαζική συμμετοχή του σε όλες τις εκδηλώσεις τη δυναμική και ταυτόχρονα την αποδοχή της "Συμπαράταξης" και του υποψήφιου δημάρχου της, έδωσε για μια ακόμα φορά το μήνυμά του. Ηταν εκεί, γεμίζοντας τους χώρους και των δυο συγκεντρώσεων, για να δηλώσει ότι θέλει να αλλάξουν τα πράγματα στην Αθήνα και ότι ξέρει πως μόνο με τη "Συμπαράταξη" στο δήμο και τη δική του δράση μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ειδικά στο 2ο διαμέρισμα, στις γειτονιές του, όπως και στις γειτονιές του 7ου διαμερίσματος, εδώ και μέρες τα στελέχη της Συμπαράταξης, οι διαμερισματικές επιτροπές της "γκρινιάζουν" ότι ξεμένουν μονίμως από ψηφοδέλτια. Και ζητούν κάθε μέρα και περισσότερα από τα κεντρικά γραφεία του συνδυασμού γιατί η διακίνησή τους ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Ετσι, σε όλες τελικά τις γειτονιές και των επτά διαμερισμάτων της Αθήνας εντείνονται καθημερινά οι ρυθμοί της προεκλογικής δουλιάς που πλησιάζει στην κορύφωσή της και πληθαίνουν οι εξορμήσεις για τη διακίνηση του ψηφοδελτίου, σε κάθε χώρο της πόλης που ζουν και εργάζονται οι άνθρωποί της, αγωνιζόμενοι. Και με βάση τα μηνύματα που έρχονται, με καταιγιστικό πλέον ρυθμό, μπορεί αυτές οι τελευταίες μέρες να αποδειχθούν οι πλέον καθοριστικές για την επιτυχία της "Συμπαράταξης".

Αλλωστε, όπως είπε ο Λεων. Αυδής, μιλώντας στην Πλατεία Πλυτά στη Γούβα, για τη "Συμπαράταξη", "πόλη είναι οι άνθρωποι", που μαζί τους αγωνίζεται και θα συνεχίσει έτσι και μετά τις εκλογές. Γιατί η "Συμπαράταξη" δεν αποτελεί ευκαιριακό προεκλογικό σχήμα, αλλά προσπάθεια ευρύτερης ενότητας των ανθρώπων που συμφωνούν ότι δεν πάει άλλο η σημερινή κατάσταση και ο αγώνας τους είναι η απάντηση για το πώς μπορεί να αρχίσει να αλλάζει. Γι' αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις εκλογές η "Συμπαράταξη". Θα υπάρχει - όπως υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος ο Λεων. Αυδής - όσο θα υπάρχουν και αγώνες του λαού της Αθήνας!

Στο Κουκάκι

Γι' αυτό χρειάζεται τώρα, την Κυριακή, να στείλουμε το σωστό μήνυμα, όπως κάλεσε και τους συγκεντρωμένους στο Κουκάκι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της "Συμπαράταξης" Τ. Γόντικας.

"Το μήνυμα εκείνο - σημείωσε - που θα χτυπά κατ' ευθείαν στην κυβερνητική πολιτική και όσους τη στηρίζουν. Θα χτυπά την καρδιά των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, του κεφαλαίου. Κι ένα τέτοιο μήνυμα είναι αυτό που ενισχύει τη λογική της αντίστασης, της ρήξης, της πολιτικοποίησης. Ενισχύει το αγωνιστικό ρεύμα και πεδίο, το μέτωπο μάχης που έχει ανάγκη ο λαός".

Ενα μήνυμα που πάει κόντρα σε όσους "θέλουν το λαό, στις δημοτικές εκλογές, να ψηφίζει με βάση τις εικόνες της τηλεόρασης και τα παραμύθια όλων ότι η πόλη θα γίνει παράδεισος", σημείωσε ο υποψήφιος της "Συμπαράταξης".

Γιατί "η Συμπαράταξη αρνείται μια πόλη φτιαγμένη από το διεθνές κεφάλαιο, για να "παίξει" τον ρόλο της Βηρυτού στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή", πρόσθεσε με τη σειρά του ο επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Κ. Διάκος.

Αντίθετα - συνέχισε - θέλουμε μια πόλη στην υπηρεσία των κατοίκων της. Για μας η πόλη, πέρα από τα κτίρια και τις τεχνικές υποδομές, είναι οι άνθρωποί της αλλά και ο δημόσιος χώρος. Ζητάμε να μείνει ελεύθερος κάθε κοινόχρηστος χώρος αλλά και να αυξήσουμε δραστικά το πράσινο, τους χώρους άθλησης και κοινωνικών εκδηλώσεων.

"Αντ' αυτού, σήμερα, η λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης, εμφανίζει το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο να απαλλοτριώνει την υγεία μας για το κέρδος, που εμφανίζεται δήθεν ως κοινωνική προσφορά", σημείωσε ο Κ. Διάκος και κάλεσε σε συστράτευση γιατί οι εκλογές είναι κρίσιμες και χρειάζεται "μια διαδήλωση αντίθεσης και διεκδίκησης σ' αυτό που γίνεται σε βάρος μας από το κεφάλαιο, αρχής γενομένης από τις εκλογές αυτές και με προοπτική τη συνέχισή της στο μέλλον"!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ