Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ"
Σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική

"Αυτές οι εκλογές έχουν ιδιαίτερο πολιτικό χαρακτήρα", επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Περικλής Γκιουλέας, σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης

Στον ιδιαίτερο πολιτικό χαρακτήρα που έχουν οι δημοτικές εκλογές αναφέρθηκε ο Περικλής Γκιουλέας, υποψήφιος δήμαρχος Νέου Ηρακλείου της "Δημοκρατικής Ενότητας", σε μεγάλη συγκέντρωση που έγινε προχτές βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

"Αυτήν την περίοδο γίνονται στη χώρα μας βίαιες αναδιαρθρώσεις, τις οποίες, φυσικά, πληρώνει ο λαός, στα πλαίσια ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ και της επίτευξης των στόχων που έχουν μπει για τα ελλείμματα και τον πληθωρισμό", επισήμανε ο Π. Γκιουλέας. Παράλληλα, επέκρινε την απερχόμενη δημοτική αρχή, χαρακτηρίζοντάς την ότι λειτούργησε σαν "ιμάντας" για να περνά η κυβερνητική πολιτική, που επιβάρυνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες χωρίς πόρους και κατήγγειλε τις "επιχειρήσεις που λειτουργούν στο δήμο και χαρατσώνουν τους Ηρακλειώτες, αφού τους κοστίζουν 500 εκατομμύρια το χρόνο. Επιχειρήσεις, τις οποίες η σημερινή δημοτική αρχή χρησιμοποιεί για συντήρηση των πελατειακών σχέσεων και ο νυν δήμαρχος τις "βαφτίζει" κοινωνική προσφορά".

"Η μάχη των εκλογών για τους δήμους και τις νομαρχίες δεν μπορεί να διεξάγεται γενικά και αόριστα, αλλά πάνω σε συγκεκριμένα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού, όπως είναι η ανεργία, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός, το περιβάλλον κ.ά.", υπογράμμισε ο Π. Γκιουλέας και τόνισε πως"η ΤΑ πρέπει να είναι ένας μηχανισμός αναδιανομής του εθνικού πλούτου, υπέρ των εργαζομένων και των χαμηλόμισθων στρωμάτων, υπό μορφή κοινωνικών παροχών".

Μιλώντας για τις θέσεις της παράταξής του, είπε: "Εμείς επιλέξαμε τη ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική των μονόδρομων και της υποταγής στα ξένα και ντόπια μεγαλοσυμφέροντα. Επιλέξαμε τη ρήξη με την πολιτική, που θέλει τους δήμους και τις νομαρχίες επιχειρήσεις, που θα πουλάνε τις υπηρεσίες ή θα τις παραχωρούν στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Διεκδικούμε τουλάχιστον διπλασιασμό των πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό και την επιστροφή στην ΤΑ των παρακρατημένων παράνομα πόρων. Δεσμευόμαστε ότι θα τα διεκδικήσουμε αγωνιστικά, με τη δική σας βέβαια συμπαράσταση και συμμετοχή. Τέλος, πρόσθεσε: "Σαν δημοτική αρχή θα εναντιωθούμε στις επιλογές που είναι σε βάρος των συμφερόντων του ηρακλειώτικου λαού", ενώ τόνισε πως το τεράστιο ερώτημα που μπαίνει στον ψηφοφόρο στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, είναι αν στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες θα πρέπει να έχει άποψη και να παίρνει θέση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος και ο νομάρχης.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος και νυν δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Στρούζας και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Σοφία Μαϊντά, Ζαχαρίας Κυλάφης και Χριστίνα Σκαλούμπακα.Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΠΕΑΕΑ, Παράρτημα Ηρακλείου, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Κλωστοϋφαντουργών - Δέρματος - Ιματισμού, των Συλλόγων Γυναικών και Ειρήνης Ηρακλείου, μαζικοί φορείς, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και 15μελών μαθητικών συμβουλίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ