Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Αταλάντευτα στην αγωνιστική στάση ζωής

Με αισιοδοξία στη μάχη των δημοτικών εκλογών η "Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα". Σε δυναμική συγκέντρωση μίλησαν οι Αντ. Χοροζάνης και Στ. Μπιρμπάκος

Μπορεί η προχτεσινή συγκέντρωση της "Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας" Ανω Λιοσίων, στην κεντρική πλατεία, να "έκλεισε" τυπικά την προεκλογική περίοδο στο Δήμο, η μάχη του ψηφοδελτίου συνεχίζεται και μάλιστα η αισιοδοξία κυριαρχεί στους κομμουνιστές και τους συνεργαζόμενους που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Η σημαντική παρουσία των εργαζόμενων και των νέων ανθρώπων στη συγκέντρωση, παρά την τρομοκρατία που επικρατεί από την πλευρά της δημοτικής αρχής, είναι ένα δείγμα.

Τη συγκέντρωση άνοιξε εκ μέρους της ΝΑΣ ο υποψήφιος νομάρχης Δυτ. Αττικής Αντώνης Χοροζάνης,ο οποίος στάθηκε στη σημασία που έχει η εκλογή αγωνιστή νομάρχη, για τους λαϊκούς αγώνες και κάλεσε το λαό της περιοχής "να στείλει μήνυμα καταδίκης σε αυτούς που συνηγόρησαν, ψήφισαν και ανέχθηκαν την πολιτική της κυβέρνησης, που έφτασε τη Δυτική Αττική να κατέχει τα πρωτεία σε όλη την Ελλάδα με 17% ανεργία και 49% στους νέους κάτω από 25 χρονών". Αναφέρθηκε επίσης στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δάσους, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση από τη Νομαρχία, ενώ έκανε λόγο επίσης για την ανάγκη κανονικής λειτουργίας του Νοσοκομείου Ελευσίνας. Ο Αντ. Χοροζάνης, τόνισε ότι "οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν στην παρακράτηση από το κράτος 1,4 τρισ. δραχμών της Τοπική Αυτοδιοίκησης και να απαιτήσουν να μην υπάρχει καμία πρόσθετη φορολογία για υπηρεσίες προς τον πολίτη".

Μοχλός χειραγώγησης και εξαγοράς

O υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Μπιρμπάκος,αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του κόσμου, στάθηκε διεξοδικά στα κεντρικά ζητήματα που αναδεικνύει ο συνδυασμός. Στα πιο σημαντικά ξεχωρίζουν η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με την απομάκρυνση της χωματερής και η ανατροπή της σημερινής πολιτικής διαχείρισης από τον "εκσυγχρονιστή" Ν. Παπαδήμα, που μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων, εξαγοράζει και ενσωματώνει στο σύστημα εργαζόμενους. Πολύ συγκεκριμένα από το βήμα της συγκέντρωσης, για άλλη μια φορά, στάθηκε στις καταγγελίες της ΛΑΕ: "Εμμισθα και καλά αμειβόμενα στελέχη αξιοποιούνται στις δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ετσι υπάρχουν έμμισθοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι, ειδικοί σύμβουλοι, ακόμη και έμμισθος αναπληρωτής αντιδήμαρχος. Οι επιχειρήσεις αυτές, που κρατούν σε πολιτική ομηρία περί τους 3.000 εργαζόμενους, λειτουργούν χωρίς να λογοδοτούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ουσιαστικά χωρίς κανείς να γνωρίζει το καθεστώς λειτουργίας, ενώ συντηρούνται με δάνεια από τράπεζες και όχι μόνο.

Με τις δημοτικές επιχειρήσεις έχει επιβληθεί μια έμμεση ιδιωτικοποίηση σε όλους τους τομείς του Δήμου. Συγκεκριμένα:

  • Ανάθεση από το Δημοτικό Συμβούλιο έργων σε εταιρία και από εκείνη σε μόνιμους "ημετέρους" υπεργολάβους, χωρίς έκπτωση.
  • Οι προμήθειες γίνονται χωρίς διαγωνισμό και με αδιαφανή τρόπο.
  • Προλήψεις συμβούλων του Δήμου ή των επιχειρήσεων με παχυλούς μισθούς και χωρίς να καλύπτουν καμιά ιδιαίτερη ανάγκη.Π.χ. η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Ανουσάκη έχει διοριστεί πρόεδρος του Κτηνιατρείου. Ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι παίρνουν 2-3 μισθούς. Τουλάχιστον 100 στελέχη εισπράττουν πάνω από 1 εκατομμύριο δραχμές το μήνα. Επίσης πάνω από 100 λογοριασμοί κινητών τηλεφώνων "στελεχών" του Δήμου και της Νομαρχίας πληρώνονται από τις δημοτικές επιχειρήσεις.
  • Οι προσλήψεις εργαζομένων γίνονται ρουσφετολογικά και πολλές χωρίς ασφάλιση".

Καταλήγοντας ο Στ. Μπιρμπάκος υπογράμμισε το διαφορετικό στίγμα του συνδυασμού, σε όλους τους τομείς. Κάλεσε "σε μια αγωνιστική στάση ζωής, που δε θα ξεχωρίζει τους πολίτες, σε α' και β' κατηγορίας, που θα ενσωματώνει τους Τσιγγάνους συνδημότες στη ζωή της πόλης, που θα ξεπερνάει τη λογική του ρουσφετιού, που θα ανοίγει δρόμους για το χτίσιμο του μετώπου των λαϊκών δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, από όπου και αν προέρχεται".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ