Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φιέστα και για το Κτηματολόγιο

Μια νέα προεκλογικού χαρακτήρα φιέστα οργάνωσε χτες η κυβέρνηση, αυτή τη φορά με την παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην εταιρία "Κτηματολόγιο ΑΕ".

Ο πρωθυπουργός δε δίστασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του να παρουσιάσει το άσπρο - μαύρο και γύρω από τα τεκταινόμενα στο έργο αυτό, υποσχόμενος την ένταξή του στις χρηματοδοτήσεις του πολυθρύλητου τρίτου "πακέτου Σαντέρ", τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου σαμποτάρεται από την ίδια την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός "ξέχασε" να αναφέρει:

  • Οτι η σύνταξη του Κτηματολογίου προχωρά με "βήματα χελώνας", καθώς δεν έχουν απορροφηθεί ούτε τα μισά χρήματα που είχαν εγγραφεί για το σκοπό αυτό, ενώ πρόσφατα έγιναν περικοπές 8 δισ. δρχ. που κατευθύνθηκαν σε άλλα έργα.
  • Οτι με τα νομοσχέδια για την κατάρτιση του Κτηματολογίου δεν κατοχυρώνεται η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, ενώ αντίθετα παρέχονται "παράθυρα" νομιμοποίησης των καταπατητών.
  • Οτι με άλλα νομοσχέδια, όπως των υπουργείων Γεωργίας και Οικονομικών, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το έργο, δικαιώνονται πλήρως οι καταπατητές.

Κατά τα άλλα - για τον πρωθυπουργό - το Εθνικό Κτηματολόγιο θα αποτελέσει εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ