Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Αγώνας για μια λαϊκή Αυτοδιοίκηση

Ομιλία του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής της Συμπαράταξης "Δημοκρατική Ενότητα - Κίνηση Πολιτών", Κ. Κανελλόπουλου, προχτές το βράδυ στην κεντρική πλατεία

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, νέοι, αλλά και μητέρες με μικρά παιδιά, παραβρέθηκαν προχτές το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Συμπαράταξη "Δημοκρατική Ενότητα - Κίνηση Πολιτών". Στις πρώτες θέσεις καθόταν η Γεωργία Κιντή,σύζυγος του αείμνηστου Δημήτρη Κιντή,που υπήρξε επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Ηλιούπολης.

"Η Συμπαράταξη είναι ώριμος καρπός αγωνιστικής δημιουργίας, που άρχισε πριν από το 1978 από τον Δημήτρη Κιντή. Εκτάσεις καταπατημένες από οικοπεδοφάγους έγιναν, εκείνο το διάστημα, ιδιοκτησία του δήμου και μετατράπηκαν σε πάρκα και αθλητικούς χώρους", τόνισε ο Αριστομένης Κιντής,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και αδερφός του αείμνηστου Δ. Κιντή.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Κανελλόπουλος,υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, επικεφαλής της Συμπαράταξης, αναφέρθηκε στην κρίση που περνάει σήμερα ο λαός. "Με πρόσχημα τους αριθμητικούς δείκτες και στόχους που δεν έχουν να κάνουν με τις ίδιες ανάγκες και το καλό των ανθρώπων και του τόπου, μας επιβάλλουν αυξήσεις σε φόρους, περικοπές σε μισθούς, σε συντάξεις, σε εισόδημα - τόνισε ο Κ. Κανελλόπουλος.Θέλουν τους εργαζόμενους μόνο να δουλεύουν, χωρίς όρους, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς ωράρια, χωρίς σιγουριά. Γιατί έτσι μονάχα μπορούν να μεγαλώνουν τα κέρδη τους και παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα που κατοχυρώθηκαν με αγώνες και αίμα δεκαετιών. Σε μία τέτοια λογική των νόμων της αγοράς και του χρηματιστηρίου προσπαθούν να βάλουν συνεργό την ίδια την Αυτοδιοίκηση. Βρίσκουν δημάρχους, όπως τον δικό μας, τον Θ. Γεωργάκη,που θέλουν να μπουν μπροστά σε ένα τέτοιο κατρακύλισμα της ίδιας της Αυτοδιοίκησης, συμβιβασμένοι και υποτελείς και όχι εκπρόσωποι των αναγκών των ίδιων των δημοτών. Με το μύθο της αυτοτέλειας από το ίδιο άδειο πορτοφόλι ο δήμος βρίσκει να λύσει τις ανάγκες, να προσφέρει τις υπηρεσίες και το έργο στον δημότη. Και δε σταματάει εκεί. Οι δημοτικές επιχειρήσεις εμπορεύονται με τον πιο αδίστακτο τρόπο κάθε ανάγκη των δημοτών", σημείωσε ο Κ. Κανελλόπουλος.

"Ο ίδιος ο λαός της πόλης χρειάζεται να ξαναβρεί τη δύναμή του, την αξιοπρέπεια της δικής του όρασης, να ξαναζωντανέψει με τους αγώνες του για να μπορούμε να οραματιζόμαστε και να δημιουργούμε μια πόλη - κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος. Η Ηλιούπολη χρειάζεται σήμερα τη συμπαράταξη των ανθρώπων της και θα την έχει στις 18 του Οκτώβρη".

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Τασία Τσατσούλη,Στάθης Ρέππας και Παναγιώτης Πατσαβός,ο οποίος είναι επικεφαλής της "Δημοτικής Κίνησης Πολιτών".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ