Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ"
"Φρένο" στην αντιλαϊκή πολιτική

"Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Δεν μπορούν να τσαλακώνουν τα όνειρά μας, τη ζωή μας. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν τα δικαιώματά μας. Αν θέλει ο κόσμος μια άλλη πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να βάλει "φρένο" με την ψήφο του στις παρατάξεις που προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική. Πρέπει όλοι μαζί να ψηφίσουμε τη "Δημοκρατική Συνεργασία" για να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για το Δήμο της Νεάπολης, για την πατρίδα μας, που θα είναι προς όφελος του εργαζόμενου λαού και όχι των κεφαλαιοκρατών και των υπαλλήλων τους".

Αυτά τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης Φίλιππος Ζεμπιλάς,στη μεγαλειώδη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε, χτες το βράδυ στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), η "Δημοκρατική Συνεργασία".

Ο Φίλιππος Ζεμπιλάς, απευθυνόμενος στους άνδρες και τις γυναίκες, κάθε ηλικίας, που από νωρίς το απόγευμα είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο πάρκο αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες, τους ζήτησε να καταψηφίσουν τις παρατάξεις και τους υποψήφιους δημάρχους, που, υποκλινόμενοι στις κυβερνητικές επιθυμίες, προτίμησαν να θυσιάσουν τα λαϊκά συμφέροντα για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και, κυρίως, όπως τόνισε, να εξασφαλίσουν το χρίσμα για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική που ακολούθησε ο σημερινός δήμαρχος, οδηγώντας το δήμο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, φορτώνοντας συγχρόνως με ασήκωτα βάρη τους δημότες. Κατήγγειλε δε τα αλλεπάλληλα δάνεια, που πήρε η διοίκηση του δήμου, χρεώνοντας τους Νεαπολίτες μέχρι το 2018, ενώ επισήμανε ότι τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έγιναν με τα χρήματα αυτών των δανείων, υποθηκεύοντας ουσιαστικά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κτίρια όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο και το Μέγαρο Μουσικής Νεάπολης.

Παράλληλα, κάλεσε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν γύρω από έναν διεκδικητικό δήμο, που θα αγωνιστεί ενάντια στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο με γρήγορους ρυθμούς οδηγεί τους νέους σε μια κοινωνία όπου η μόρφωση θα είναι προνόμιο των πλούσιων οικογενειών. Τους κάλεσε να αγωνιστούν όλοι μαζί ώστε ο Δήμος της Νεάπολης να είναι αυτός που θα υψώσει μέτωπο αξεπέραστο σ' αυτούς που, στο όνομα του εκσυγχρονισμού και του ευρωπαϊκού οράματος, οδηγούν την ελληνική κοινωνία στο σκοτάδι του Μεσαίωνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το ΚΚΕ από τις συνοικίες της Θεσσαλονίκης(2004-02-13 00:00:00.0)
Νέο δάνειο - χαράτσι για τους δημότες(2003-03-27 00:00:00.0)
Ροκ, κλασική και μουσικές του κόσμου(2000-02-18 00:00:00.0)
Η πειθαρχική δίωξη ...κόλλησε στις παρατυπίες(2000-02-03 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων(1998-10-07 00:00:00.0)
Απαίτησαν άμεση λειτουργία του "Παπαγεωργίου"(1998-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ