Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της συνδικαλίστριας καθηγήτριας Ε. Τερζηβασιλειάδου, που διωκόταν γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών
Αναβλήθηκε επ' αόριστο η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Β` ΠΥΣΔΕ όπου επρόκειτο να συζητηθεί χτες η Δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος της καθηγήτριας Ειρήνης Τερζηβασιλειάδου, λόγω σοβαρών παρατυπιών που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της προανακριτικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 1999. Στο πλευρό της καθηγήτριας, που πριν ένα χρόνο είχε υπερασπιστεί το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, για τους μαθητές του σχολείου της, βρέθηκαν αντιπροσωπείες όλων των ΕΛΜΕ του νομού, πολυμελής αντιπροσωπεία μαθητών από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Νεάπολης, όπου διδάσκει καθώς και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης όπου είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος.
Η συνεδρίαση αναβλήθηκε μετά από το αίτημα της «κατηγορούμενης» καθηγήτριας να προσκομίσει και η ίδια μάρτυρες υπερασπίσεως, κάτι που της είχαν αρνηθεί οι υπεύθυνοι της προανακριτικής διαδικασίας επικαλούμενοι την παρέλευση του χρόνου. «Σε πρώτη φάση πετύχαμε τουλάχιστον το δικαίωμα για την υπεράσπιση, δηλαδή να κληθούνε και οι δικοί μας μάρτυρες, δικαίωμα το οποίο μας είχε στερηθεί κατά την προηγούμενη ανακριτική διαδικασία. Αυτό θεωρείται θετικό βήμα, ήταν αίτημά μας και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε την πλήρη απαλλαγή στη δεύτερη φάση της εκδίκασης», δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης η Ειρήνη Τερζηβασιλειάδου.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ του Νομού Θεσσαλονίκης εξέφρασαν έντονα στον διευθυντή της Β` ΠΥΣΔΕ κ. Πάσχο την αντίθεσή τους στην παραπομπή της Ε. Τερζηβασιλειάδου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και απαίτησαν να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία. Κάτι που ο Διευθυντής δεν έκανε δεκτό δηλώνοντας στους συνδικαλιστές πως «δεν μπορεί να παρθεί απόφαση κάτω από τέτοια πίεση». Μάλιστα τους επέκρινε και για την παρουσία τους στους χώρους της Β` ΠΥΣΔΕ.
Σχολιάζοντας τη συγκέντρωση των μαθητών και των καθηγητών, ο Θανάσης Κρουστάλης, πρόεδρος της Α` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημείωσε: «με την παρουσία μας δηλώνουμε και προς το υπουργείο Παιδείας και προς το μηχανισμό της κυβέρνησης ότι είναι σαφές πως έχουμε να κάνουμε με μία δίωξη που στρέφεται όχι ενάντια στη συγκεκριμένη συνάδελφο αλλά στρέφεται ενάντια σε πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ως τέτοιο το καταλαβαίνουμε και θα αγωνιστούμε για να το σταματήσουμε».
Στο πλευρό της καθηγήτριας βρέθηκε και αντιπροσωπεία της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία Νεάπολης» με επικεφαλής τον Φίλιππο Ζεμπιλά ο οποίος επισήμανε: «Δεχόμεθα μια επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Το παράδειγμα της Ε. Τερζηβασιλειάδου που είναι και Δημοτική Σύμβουλος, αποτελεί ένα δείγμα του αυταρχισμού της κυβέρνησης. Απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, ο εργαζόμενος λαός, πρέπει να απαντήσουν αγωνιστικά».