Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
"Μεθοδεύσεις" για τους νέους γεωτεχνικούς

Μια πρωτόγνωρη "πατέντα" βάζει σε εφαρμογή ο υπουργός Γεωργίας υποχρεώνοντας με σχετική υπουργική απόφαση, τους νέους γεωπόνους, κτηνιάτρους και ιχθυολόγους να υπηρετήσουν για 12 μήνες σε διάφορους φορείς και υπηρεσίες που σχετίζονται με το γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, προκειμένου να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους.

Ο υπουργός Γεωργίας και η κυβέρνηση αντί να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε γεωπόνους, κτηνιάτρους και ιχθυολόγους, ώστε να υπάρχει επιστημονική υποστήριξη στους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας, προχώρησαν σε αυτή την "πατέντα", που, αντί να δώσει λύσεις, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Το τελευταίο υποστηρίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπόνων (ΠΟΣΓ) η οποία έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της με τον τρόπο που υλοποιεί η κυβέρνηση αυτό το μέτρο, καθώς και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκτός αυτών η υποχρεωτική υπηρεσία δε σημαίνει ότι όσοι την εκπληρώσουν θα διοριστούν κιόλας στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι έχουν να γίνουν προσλήψεις γεωπόνων, κτηνιάτρων και ιχθυολόγων από το δημόσιο, εδώ και πολλά χρόνια.

Παρ' όλα αυτά όμως, ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε χτες ότι ο αριθμός των αποφοίτων που θα τοποθετούνται κάθε χρόνο για την εκπλήρωση υποχρεωτικής υπηρεσίας είναι: 200 κτηνίατροι, 800 γεωπόνοι και 150 ιχθυολόγοι. Η πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει σε πρώτη φάση με προκήρυξη που θα διενεργηθεί τον προσεχή Νοέμβριο. Φαίνεται επίσης ότι το υπουργείο Γεωργίας με τη "βεβιασμένη" αυτή ενέργεια επιχειρεί να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες στους ανέργους γεωτεχνικούς και η επιλογή της χρονικής περιόδου που ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση συνδυάζεται με την εξαγορά ελπίδων για μια θέση εργασίας και ψηφοθηρική εκμετάλλευση ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Και στην κατεύθυνση αυτή ήδη εκδήλωσε ενδιαφέρον η υποτακτική διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Πάντως, σχετικά με το όλο θέμα, πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν εξευρεθεί τα κονδύλια για την πληρωμή των γεωπόνων, κτηνιάτρων και ιχθυολόγων, που θα προσλαμβάνονται με αυτό τον τρόπο κάθε χρόνο, αφού όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση, το υπουργείο Γεωργίας ενεργεί... για την εγγραφή των πιστώσεων που απαιτούνται για το σκοπό αυτό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ