Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απολογισμός δράσης της ΝΑΣ

Η ίδια η λειτουργία του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης διαψεύδει καθημερινά τις ελπίδες, που καλλιέργησαν τα κυβερνητικά στελέχη για πραγματική Αυτοδιοίκηση Β βαθμού.

Αυτό τονίστηκε στην προχτεσινή απολογιστική συνέλευση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης" (ΝΑΣΘ), που συγκλήθηκε επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων δράσης και παρέμβασης της παράταξης.

Στην εισήγηση που παρουσίασε εκ μέρους της Γραμματείας της ΝΑΣΘ ο Κώστας Χάρης,μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι στόχος της κυβέρνησης, με την προώθηση νόμων, που καταργούν τις νομοθετημένες Νομαρχιακές Επιτροπές επεξεργασίας και υλοποίησης προγραμμάτων για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη δημοκρατική αποκέντρωση, είναι η δημιουργία συγκεντρωτικού διοικητικού μηχανισμού, για να εφαρμόζονται οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Κατά τον απολογισμό της τρίχρονης δράσης της παράταξης μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά και στις περιοδείες σε κοινότητες, δήμους και υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης, για την άμεση ενημέρωση της ΝΑΣΘ στα κατά τόπους προβλήματα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πρωτοβουλίες της ΝΑΣΘ για την ενεργοποίηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και τη λήψη μέτρων για τη ριζική αντιμετώπιση προβλημάτων, που αφορούν παλιννοστούντες, Τσιγγάνους, άτομα με ειδικές ανάγκες, εξαρτημένους από ναρκωτικές ουσίες κλπ. Ο Κ. Χάρης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, συνεπής στην ευρωΝΑΤΟική της κατεύθυνση και τη φιλοπλουτοκρατική της πολιτική, με περισσότερη προκλητικότητα θα προωθήσει τις αντιδραστικές - αντιλαϊκές της ρυθμίσεις και στο χώρο της Νομαρχιακής - Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενισχύοντας το ρόλο της Περιφέρειας. Αναφερόμενος στους στόχους της παράταξης για τον επόμενο χρόνο και έως τις εκλογές, ξεκαθάρισε ότι η μόνη παράταξη που θα αναλάβει το βάρος του ξεσκεπάσματος αυτής της πολιτικής στις επόμενες εκλογές θα είναι η ΝΑΣΘ και, καταλήγοντας, κάλεσε τα μέλη της ΝΑΣΘ να εντείνουν τη δουλιά, χωρίς εφησυχασμό, για να βελτιωθεί η οργανωτική κατάσταση της παράταξης, η λειτουργία της και το άνοιγμά της στο λαό.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της ΝΑΣΘ στο ΝΣ, Μιχάλης Σπυριδάκης,ο οποίος και απάντησε σε ερωτήσεις των παραβρισκόμενων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org