Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τέλος εποχής, ε;

Oταν και αν δημοσιευτεί αυτό το κείμενο θα έχουν σταματήσει οι ερωτήσεις"τι θέματα έχουμε σήμερα; ", "πόσες λέξεις; ", "γιατί δεν έφερες ρεπορτάζ; ", Θα έχουν λυθεί οι κόμποι στο στομάχι για τις εξελίξεις των επομένων βδομάδων, μερών, ωρών. Θα έχει ησυχάσει η βοή από τα "αναμμένα" τρακτέρ, από τις φωνές των εργατών, από τα ποδοβολητά των φοιτητών, από την γκρίνια των μανάδων στην αγορά. Ολα αυτά θα έχουν καταλαγιάσει. Αλλά μόνο για μας και μόνο για λίγο. Για ενάμιση χρόνο ο μικρόκοσμός μας θα αλλάξει. Αλλά μόνο ο μικρόκοσμός μας. Η ζωή θα συνεχιστεί. Οι εργάτες θα ξαναφωνάξουν. Οι φοιτητές θα ξαναχτυπήσουν τα πόδια στο οδόστρωμα. Οι νοικοκυρές θα ξανακοιτάξουν τα τρύπια πορτοφόλια. Τα τρακτέρ θα ξαναξεκινήσουν. Οι κόκκινες σημαίες θα ξανανεμίσουν.

H ζωή θα συνεχιστεί. Αυτοί που μένουν πίσω θα συνεχίσουν να αισθάνονται τον κόμπο. Θα συνεχίσουν να ψάχνουν ερωτήσεις. Θα συνεχίσουν να απαντούν στα"τι θέματα έχουμε σήμερα; ", "πόσες λέξεις; ", "γιατί δεν έφερες ρεπορτάζ;". H ζωή θα συνεχιστεί, πέρα και μακριά από το μικρό, δικό μας "διάλειμμα". Πέρα και μακριά από τα δικά μας σιωπητήρια, το "μπαρ" θα ανοίγει κάθε απόγευμα στις 6.30. Θα προσφέρει τσίπουρα και ούζα για να "θρέψει" τα παιδιά. Ο Παύλος θα ψιθυρίζει πάντα πως αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα. Οι"Τρύπες" θα θυμίζουν πάντα τα τρένα μας, που ξαναβρήκαν τις ράγες. H ζωή θα συνεχιστεί. Ο τμηματάρχης Β θα συνεχίσει να ψάχνει για φωτογραφίες που δείχνουν καζάνια και κόλαση. Θα συνεχίσει να αγριοφωνάζει τη βάρδια. Ο τμηματάρχης Α θα συνεχίσει να παραπονιέται για τις λεζάντες. Θα συνεχίσει να ζητάει περισσότερα. Ο καφές θα συνεχίσει να είναι το ίδιο νεροζούμι.

H ζωή θα συνεχιστεί. Και όχι μόνο γι' αυτούς που μένουν "έξω". Θα συνεχιστεί και για μας. Οπου κι αν είμαστε. Γιατί διάλειμμα πραγματικό δεν υπάρχει. Γιατί γνωρίσαμε ήδη αρκετά. Γιατί θυμόμαστε. Γιατί σχεδιάζουμε. Γιατί φανταζόμαστε αυτά που θα κάνουμε, μόλις βγούμε από "μέσα". Γιατί και το δικό μας "διάλειμμα", θα είναι πολύ μικρό. Τόσο μικρό, όσο θα συνεχίζουν να κυματίζουν μέσα μας, πολλές μικρές σημαίες. Οσο τις φωνές των "ανωτέρων", τις καλύπτει η μηχανή των τρακτέρ. H ζωή θα συνεχιστεί και για μας. Γιατί δε μασάμε ρε. Γιατί είδαμε σε ποια όχθη θα σταθούμε. Γιατί, όπως λένε και στα μέρη μας, εδώ πίσω απ' τη Ριζούπολη: "Τέλος εποχής, ε; Αντε ρε κουφάλες...".

Θ. Μπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:

Αντε και καλή θητεία παιδιά!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θέλουμε τη ζωή μας πίσω και πρέπει να τη διεκδικήσουμε»(2023-10-31 00:00:00.0)
Μαχητική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία για την αναπλήρωση του εισοδήματος(2023-03-10 00:00:00.0)
Στρατιωτική δομή απέναντι στους θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες(2016-02-06 00:00:00.0)
Ηταν εκεί, με τους αγρότες(1999-02-16 00:00:00.0)
Ανεβαίνει το αγωνιστικό θερμόμετρο(1998-11-20 00:00:00.0)
Ο καθένας, με τις ευθύνες του(1998-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ