Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παμφοιτητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη

Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει ήδη οι Γενικές Συνελεύσεις Μαθηματικού, Οικονομικού, Ιατρικής, Καλών Τεχνών, Παντείου και ΤΕΦΑΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας στην Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, για την απόφαση δημιουργίας Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής. Επίσης, διοργανώνουν παμφοιτητικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Νοέμβρη, στα Προπύλαια, στις 11 π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

Ηδη, απόφαση να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο έχουν πάρει οι Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων Οικονομικού,Μαθηματικού,Ιατρικής,Καλών Τεχνών,Παντείου και ΤΕΦΑΑ.Τη Δευτέρα οι Σύλλογοι Νομικής και Οικονομικού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλείσιμο της Σόλωνος, ενώ την Τρίτη, οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών θα κλείσουν την Πειραιώς.

"Η κυβέρνηση σπεύδει με το νόμο για την παιδεία να κάνει πράξη τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που έχουν δώσει η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ", τονίζεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Μαθηματικού, το οποίο συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Οι φοιτητές δηλώνουν ότι απέναντι "στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να βάλει στην "προκρούστεια κλίνη" της σύγκλισης τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας, να υπονομεύσει το παρόν και το μέλλον της", θα τους βρει αποφασισμένους να αγωνιστούν μαζί με το λαό, τους καθηγητές και τους μαθητές, σε ένα μέτωπο παιδείας, για την ανατροπή της συντηρητικής πολιτικής. "Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτη, ότι δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα από τη γλώσσα των αγώνων", τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

Οι φοιτητές απαιτούν την ολοκληρωτική απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, την υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής, που θα δίνει λύση στα άμεσα και οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης, θα ανυψώνει το γενικό μορφωτικό επίπεδο του λαού και της νεολαίας. Επίσης, απαιτούν τη μη εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής, να μη θεσπιστούν δίδακτρα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και να καταργηθούν άμεσα τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, διεκδικώντας συγχρόνως Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα παρέχει σύγχρονη, υψηλού επιπέδου, στέρεα γενική μόρφωση και ειδίκευση για όλους τους φοιτητές μέσα στο πτυχίο, διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση και σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησής της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ