Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ούτε το 1998 προβλέπεται να λειτουργήσει

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ

Ούτε το 1998 αναμένεται να λειτουργήσει το - εδώ και καιρό έτοιμο - Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα, καθώς δεν υπάρχουν στον κρατικό προϋπολογισμό οι αναγκαίες πιστώσεις για τη λειτουργία του.

Για το θέμα κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής,Β. Μπούτας,Ν. Γκατζής και Απ. Τασούλας.

Το Νοσοκομείο δε λειτουργεί, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα στις αρχές του χρόνου, ότι μέχρι τον περασμένο Οκτώβρη θα είχε λειτουργήσει και τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Πρόνοιας - σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή στις 21.12.1996 - ότι είναι εξασφαλισμένα τα ποσά στον προϋπολογισμό του 1997.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι στον κρατικό προϋπολογισμό του 1998 στον κωδικό 905 - 35 (Νομός Λάρισας), προβλέπεται αυξημένη επιχορήγηση μόνο κατά δύο δισ. περίπου (από 5,02 δισ. σε 7,08 δισ.) για τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Λάρισας. Σημειώνεται ότι μόνο το Νοσοκομείο Λάρισας ζήτησε 8,7 δισ. και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο 11 δισ.

Οι τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Οικονομικών, με ποιον κωδικό και σε τι ύψος έχουν εγγραφεί πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 1998 και πότε θα γίνει η προκήρυξη και σε τι αριθμό για όλες τις κατηγορίες του προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ