Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΗΦΕΣ
Ολοι μαζί, να γίνει η Κοκκινιά πάλι ισχυρό κέντρο αγώνα και ελπίδας

«Ολοι μαζί, σε θέση μάχης, για να γίνει η Κοκκινιά πάλι ένα ισχυρό κέντρο αγώνα. Να στείλουμε ισχυρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης», κάλεσε τους παρευρισκόμενους στη χτεσινή συγκέντρωση στη Νίκαια ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Παναγιώτης Κατηφές.

Ζήτησε από το λαό της περιοχής να μη δείξει άλλη ανοχή, να μη δώσει κανένα συγχωροχάρτι στις δυνάμεις και τις πολιτικές που τσάκισαν λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, στους εκλεκτούς τους στους δήμους, όπως η σημερινή δημοτική αρχή, και πρόσθεσε: «Κοκκινίζουμε τις κάλπες, με το κόκκινο της ελπίδας και της προοπτικής, ισχυροποιούμε παντού το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" για να δυναμώσουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις για τις δικές μας ανάγκες. Αυτοί δεν αλλάζουν, εμείς πρέπει να τους αλλάξουμε και αυτήν τη μάχη δίνουμε και στην πόλη μας, δίνουμε τη μάχη της ανατροπής. Καλούμε το λαό τώρα να κάνει αποφασιστικό βήμα μπροστά και να αναδείξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε διοίκηση στο δήμο Νίκαιας - Ρέντη».

Αναφερόμενος στα «έργα και τις ημέρες» της απερχόμενης δημοτικής αρχής, του κ. Ιωακειμίδη, που, όπως σημείωσε, «παριστάνει τον "ανεξάρτητο" και τον "αχρωμάτιστο", ενώ τον στηρίζουν ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε: «Η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει τον κ. Ιωακειμίδη γιατί άσκησε, λέει, πολιτική με προοδευτικό πρόσημο. Φαίνεται, για τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική πολιτική είναι η αύξηση των δημοτικών τελών στο λαό και στα μικρομάγαζα της Νίκαιας και του Ρέντη από τον σημερινό δήμαρχο, αλλά και η μηδενική αύξηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Φαίνεται, προοδευτική πολιτική είναι μεγαλοεπιχειρηματίες να χρωστάνε πάνω από 6 εκατ. στο δήμο (όπως το "Allou", η "Rolco", ο Αργυράκης) και να μην ανοίγει ρουθούνι και σε μικρομάγαζα να έρχονται κατασχετήρια από το δήμο για χρέη 300 ευρώ. Φαίνεται, προοδευτική πολιτική για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι νηπιαγωγεία στην πόλη να στεγάζονται σε κοντέινερ, η ΔΕΗ να απειλεί σχολεία της πόλης ότι θα τους κόψει το ρεύμα, πάρκα και ελεύθερη γη (όπως το πάρκο της Αγ. Αννας και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στις αρμένικες πολυκατοικίες) να εγκαταλείπονται και να νοικιάζονται σε ιδιώτες για εκμετάλλευση, οι αθλητικές εγκαταστάσεις να συντηρούνται από τα ερασιτεχνικά σωματεία, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός στην πόλη να μετριούνται με βάση τι κέρδη φέρνουν στο δήμο, το δικαίωμα στην εργασία να είναι τα 2μηνα και τα 5μηνα του ΟΑΕΔ για να ανακυκλώνεται η ανεργία».


Συνεχίζοντας τόνισε: «Είναι τόσο προοδευτική η πολιτική του κ. Ιωακειμίδη, που σαν εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ τον κυκλοφορούν στην πόλη βουλευτές της ΝΔ, συνδιοικεί με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής τον αξιοποιεί στην υπερασπιστική της γραμμή στη δίκη - παρωδία (...) Η πολιτική του σημερινού δημάρχου είναι βαθιά ταξική και αντιλαϊκή, γι' αυτό τον έχουν βάλει κάτω από την ομπρέλα τους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Προέτρεψε το λαό της πόλης να αναλογιστεί τι δημοτική αρχή θέλει. Και σημείωσε: «Θέλει δημοτική αρχή που θα είναι το καλό παιδί της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών ή θέλει δημοτική αρχή διεκδικητική για να αναδειχτούν οι ανάγκες του λαού; Δημοτική αρχή βαστάζο της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Περιφέρειας ή δημοτική αρχή στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα προβλήματα του λαού και της πόλης; Δημοτική αρχή σαν τη σημερινή που σιωπά για τα μεγάλα προβλήματα, όπως η υπολειτουργία του Κρατικού Νοσοκομείου ή η αποψίλωση της πόλης από κεντρικές υπηρεσίες; Θέλει δημάρχους σαν τον κ. Ιωακειμίδη, που σαν πρόεδρος των δημάρχων της Αττικής, για τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κρατά στάση "ίσων αποστάσεων", λες και δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Που σαν πρόεδρος της ΠΕΔΑ διεκδικεί τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ ως έσοδο των δήμων;».

Ο Π. Κατηφές, αναφερόμενος σε αυτά που έρχονται μετά τις εκλογές, τόνισε ότι μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να αντιπαλέψει δημάρχους και περιφερειάρχες που υλοποιούν τα πράσινα, τα μπλε και ροζ μνημόνια και να ασκήσει «μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, αντιπαλεύοντας τη στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους» υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του λαού.

«Για εμάς - σημείωσε - τα προβλήματα δεν διαχωρίζονται σε τοπικά και γενικά, τα προβλήματα δεν διαχωρίζονται σε Ρεντιώτικα και Νικαιώτικα, οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας δεν έχουν διαχωριστικές γραμμές, αλλά έχουν αιτία, που είναι το σύστημα εκμετάλλευσης που ζούμε, που είναι το κέρδος του κεφαλαίου, που είναι η πολιτική της ΕΕ, που είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, που είναι οι πολιτικές που υλοποιούν οι δήμαρχοι όπως ο δήθεν ακομμάτιστος κ. Ιωακειμίδης».

Καταλήγοντας επανέλαβε το κάλεσμα: «Τώρα σε κάθε γειτονιά της Νίκαιας και του Ρέντη ψηφίζουμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" (...) Είμαστε δυνατοί - είμαστε αισιόδοξοι - παλεύουμε για το δίκιο - παλεύουμε για να νικήσει ο λαός. Ολοι στη μάχη σαν μια γροθιά, για να φτάσει η φωνή και το δίκιο μας παντού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ