Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Η λαϊκή δυσαρέσκεια για την ΕΕ πιάνει τόπο μόνο με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ

Κάλεσμα στο λαό της Κοκκινιάς για ισχυροποίηση του ΚΚΕ απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος Λ. Νικολάου - Αλαβάνος στον δικό του χαιρετισμό στη χτεσινή εκδήλωση. «Δίνουμε όλες τις δυνάμεις στη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, δυναμώνουμε και πολλαπλασιάζουμε τη φωνή που παλεύει για να δυναμώσουν οι αγώνες μας, οι διεκδικήσεις μας, για να έχουν αποτελέσματα. Η εργατική τάξη, ο λαός μας ξέρει: Το ΚΚΕ ήταν και είναι το αποκούμπι σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Οι κομμουνιστές είχαν καθοριστική συμβολή στα θετικά αποτελέσματα της πάλης, στην COSCO, στη Ζώνη, στα μεγάλα ξενοδοχεία, στα μεγάλα εργοτάξια, παντού», σημείωσε στο χαιρετισμό του.

Οπως τόνισε, είναι ανάγκη το ΚΚΕ να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται, γιατί «το ΚΚΕ ανέδειξε ότι η ΕΕ των μονοπωλίων μόνο χειρότερη, πιο αντιδραστική γίνεται. Η λαϊκή δυσαρέσκεια για την ΕΕ μπορεί να πιάσει τόπο μόνο αν η λαϊκή πάλη στοχεύσει στην ανατροπή του πραγματικού αντίπαλου, των μονοπωλίων, της εξουσίας τους, με αποδέσμευση από την ΕΕ».

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σημειώνοντας ότι «έχει συμφέρον και είναι ανάγκη να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ», όχι μόνο γιατί «ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ έχουν τσακίσει το παρόν μας, με τη βαρυχειμωνιά στα δικαιώματα στη μόρφωση, στους μισθούς μας, στην ασφάλιση, στην ανάγκη μας για Αθλητισμό και Πολιτισμό, για ελεύθερο χρόνο και διακοπές», αλλά και γιατί είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ η «ανάπτυξη» που θα έρθει θα είναι καπιταλιστική, «με τους όρους που ισχύουν σήμερα και που όσο έχουν αυτοί την εξουσία στα χέρια τους, θα συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι το 2060, όταν η σημερινή νεολαία θα έχει εγγόνια πια. Και σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ, μάλλον θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι τα 70 μας. Αυτή είναι η πρόοδος για την οποία κάνουν λόγο!».

Μιλώντας για την προπαγάνδα που θέλει την ΕΕ τάχα να αλλάζει, υπογράμμισε: «Τώρα θέλουν να μας πείσουν ότι η ΕΕ αλλάζει. Βλέπουμε παντού την κατεύθυνση της "αλλαγής": Είναι ο ίδιος δρόμος που μας έφερε μέχρι εδώ, φαλιρίζοντας το λαό και τη νεολαία. Η ΕΕ δεν στράβωσε στην πορεία, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα που την έχουν για ευαγγέλιο. Οι "αρχές" της πάντοτε ήταν τα κέρδη του κεφαλαίου πάνω απ' όλα, οι πάμφθηνοι μισθοί για τους εργάτες, οι υπέρογκοι φόροι για τους ΕΒΕ. Πάντοτε ταγμένη στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για τις μπίζνες των ομίλων που λυμαίνονται τον πλούτο των λαών, τις πηγές Ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς της. Είναι η ΕΕ της Ευρωαστυνομίας, της FRONTEX και της PESCO. Του δικτύου παρακολούθησης και ποινικοποίησης της ριζοσπαστικής λαϊκής πάλης. Των πολεμικών επεμβάσεων και ιμπεριαλιστικών πολέμων μαζί με το ΝΑΤΟ. Η ΕΕ που θαλασσοπνίγει τους ανθρώπους που τρέχουν να ξεφύγουν από τη φρίκη που η ίδια και οι σύμμαχοί της δημιούργησαν και μετά τους κλείνει στις Μόριες».

Παράλληλα, χαρακτήρισε κροκοδείλια τα δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ για την άνοδο της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός, ο νικαιώτικος λαός, ξέρουν καλά πώς τσακίζεται ο φασισμός. Δεν την πατάμε. Εκείνοι που χάιδευαν τόσα χρόνια τα αυτιά των χρυσαυγιτών εγκληματιών και τσάκιζαν τα λαϊκά δικαιώματα, τώρα τάχα άλλαξαν τροπάρι; Ενώ συνεχίζουν να πορεύονται με τον Τραμπ και τον Νετανιάχου, με την Μέρκελ και τον Κουρτζ, με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία που ετοιμάζει την επέμβαση στη Βενεζουέλα. Ο φασισμός θα τσακιστεί και η Χρυσή Αυγή θα γκρεμιστεί από την τρίτη θέση από την αποφασιστική πάλη του λαού και της νεολαίας μας, από την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Καταλήγοντας τόνισε: «Μερικές μόλις βδομάδες πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις και ενώ μεγαλώνει η ψευτοαντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ας σκεφτούμε καλά, ας αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας. Θα συνεχίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο που μας έφερε έως εδώ, που αποδεδειγμένα φέρνει φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, ή θα αντεπιτεθούμε ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και στην πολιτική της, στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του; Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αναμονή. Μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυνατό ΚΚΕ για να γίνουμε πρωταγωνιστές στη δική μας ζωή κι όχι πιόνια στους σχεδιασμούς τους(2015-09-02 00:00:00.0)
Να εκφραστεί χωρίς φόβο και ψεύτικα διλήμματα η θέληση του λαού(2015-06-29 00:00:00.0)
Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, να μην παγιδευτεί σε νέες αυταπάτες(2014-02-08 00:00:00.0)
Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, να μην παγιδευτεί σε νέες αυταπάτες(2014-02-08 00:00:00.0)
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ενάντια στα μονοπώλια(2013-04-23 00:00:00.0)
Αγωνιστικά δίνουμε τη μάχη του ψηφοδελτίου(2012-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ