Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Και δω στην Κοκκινιά... Με ισχυρό ΚΚΕ να κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη χτεσινή συγκέντρωση

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εδώ, στην Κοκκινιά των αγώνων και των θυσιών, της αντίστασης ενάντια στο φασισμό, για τη λευτεριά του λαού, στην Κοκκινιά των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων που μπορούν να εμπνεύσουν τους σύγχρονους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες για το δίκιο του λαού μας, φτάνει σήμερα το κάλεσμά μας για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

Το κάλεσμά μας για ισχυρό ΚΚΕ είναι κάλεσμα συμπόρευσης και στους αγώνες και στις εκλογές. Κάλεσμα στους εργάτες και τους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στα νέα παιδιά, να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους κομμουνιστές, στα σωματεία, στους συλλόγους, στις Επιτροπές Αγώνα, για να δυναμώσουν οι αγώνες για τη ζωή, τα δικαιώματά μας. Να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Για να δώσουν δύναμη στη δική τους δύναμη, στη δική τους φωνή.

Γιατί οι ευρωβουλευτές, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ είναι η φωνή του λαού. Και όσο πιο πολλοί, τόσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή, η διεκδίκηση του λαού.

Στις μέρες που έχουμε μπροστά μας μέχρι να στηθούν οι κάλπες, θα δώσουμε τη μάχη για να φτάσει το κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

Και δω στην Κοκκινιά, σε όλες τις εργατικές - λαϊκές γειτονιές του Πειραιά, στο λιμάνι, στα εργοστάσια, στα γραφεία, στα μαγαζιά, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές, παντού, όπου χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας.


Θα δώσουμε τη μάχη για να αχρηστεύσουμε τις παγίδες. Να βγάλουμε από τη μέση τις τρικλοποδιές που βάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου στο λαό, για να παγιδέψουν τη δυσαρέσκειά του στα όρια του συστήματος της εκμετάλλευσης, που όλοι τους υπηρετούν, για να σκορπίσουν την αμφισβήτησή του απέναντι στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ. Θα δώσουμε τη μάχη για να διαλύσουμε τις αυταπάτες του δήθεν «μικρότερου κακού».

Γιατί δεν υπάρχει μικρότερο κακό. Χρόνια τώρα, η λογική «φύγε εσύ, έλα εσύ», για «μια από τα ίδια», οδήγησε τη ζωή του λαού από το κακό στο χειρότερο. Κι αυτό θα συνεχίζεται αν ο λαός δεν αποφασίσει να γυρίσει τώρα την πλάτη στους δύο πόλους του συστήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά και στους δορυφόρους τους, όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους, και να επιλέξει αυτό το οποίο μπορεί ακόμα να μην έχει καν σκεφτεί: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Γιατί το ΚΚΕ είναι η σίγουρη επιλογή. Αυτή που σταθερά παλεύει για το δίκιο, βάζει εμπόδια, διεκδικεί και κερδίζει ανάσες. Γιατί θέλει και παλεύει να κερδίσει ο λαός το πραγματικό ξέφωτο. Αυτό που ο ίδιος, με την εξουσία στα χέρια του, θα κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία.

Ο δρόμος του κεφαλαίου που υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι εχθρικός για το λαό


Μπροστά σε όλες τις εκλογικές μάχες ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τα άλλα κόμματα, τα επιτελεία του συστήματος, αναπαράγουν το ίδιο ερώτημα: Ποιος, ποια κυβέρνηση, με ποιο πρωθυπουργό, τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη, και με ποιο κόμμα από δίπλα, θα υπάρχει την επόμενη μέρα. Τι θα κάνει όμως μια τέτοια κυβέρνηση ενός εκ των δύο;

Θα πιάσει το νήμα από κει που το άφησε η προηγούμενη. Και θα βαδίσει στον ίδιο δρόμο της στήριξης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της στρατηγικής της ΕΕ, των δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ. Οσες «προοδευτικές συμμαχίες» κι αν φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσα «μέτωπα ενάντια στο λαϊκισμό» κι αν στήσει η ΝΔ, ο δρόμος των κερδών του κεφαλαίου, των λίγων, είναι εχθρικός για το λαό και τα δικαιώματά του.

Για τα κέρδη του κεφαλαίου μιλάνε όταν υπόσχονται ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» και η ΝΔ τη «βιώσιμη ανάπτυξη» που τάχα «δεν θα αφήσει κανέναν πίσω».

Αποκαλύπτονται μόνοι τους, όπως πρόσφατα η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, η οποία οργάνωσε «αναπτυξιακό» συνέδριο - ύμνο στην καπιταλιστική ανάπτυξη, με ευχολόγια του τύπου ότι «το masterplan της COSCO, με κάποιες παρεμβάσεις, μπορεί να γίνει πιο ανθρωποκεντρικό».

Την ίδια στιγμή τα ναυπηγεία φυτοζωούν, ενώ η χώρα μας έχει όλες τις δυνατότητες για να αναπτύξει την ναυπηγική της βιομηχανία. Γιατί πρώτα απ' όλα έχει έμπειρο, ικανό εργατικό δυναμικό, όπως είναι οι εργάτες της Ζώνης, των ναυπηγείων. Για τα κέρδη του κεφαλαίου μιλάνε όταν αποθεώνουν τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ έμαθε γρήγορα να τις υλοποιεί, ενώ η ΝΔ τις «παίζει στα δάχτυλα», λόγω προηγούμενης εμπειρίας.


Και για να καταλάβει ο κόσμος ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι βαθιά αντιλαϊκές, να θυμηθεί τι αποτέλεσμα είχαν οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Ασφάλιση. Με δυο λόγια, σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση, και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στα νοσοκομεία του Πειραιά, μπορεί να καταλάβει. Τι να πούμε για το Τζάνειο, όπου, χαρακτηριστικά, μόνο στη ΜΕΘ Αναπνευστικού, με 12 κρεβάτια, απασχολούνται μόνο 23 εργαζόμενοι, αν και προβλέπονται 43. Τι να πούμε για το αντικαρκινικό του «Μεταξά», ένα ιδιαίτερα κρίσιμο για τη ζωή του λαού νοσοκομείο, το οποίο λειτουργεί μόνο με το 50% του δυναμικού του;

Και τι να πούμε για το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, εδώ στην πόλη σας, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας; Ενα νοσοκομείο το οποίο απευθύνεται σε πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους σε κάθε γενική εφημερία, δηλαδή κάθε 4 μέρες, αφού καλύπτει τεράστιες περιοχές, όπως είναι η Δυτική Αθήνα, ο Πειραιάς, τα νησιά του Αιγαίου. Ενα ακόμα νοσοκομείο που μετά από κάθε εφημερία γεμίζει ράντζα, αφού πρέπει να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρων περιοχών της επαρχίας.

Στα νοσοκομεία των οποίων δεν υπάρχουν ράντζα, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων, οπότε ο ασθενής διακομίζεται αλλού. Ράντζο στο νοσοκομείο σημαίνει άθλιες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, δεκάδες διασωληνωμένοι σε κλινικές και ορόφους.

Ο ηθοποιός Τάσος Σωτηράκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας, με τους Γιώργο Καλαμαρά και Βασίλη Βατίστα
Ο ηθοποιός Τάσος Σωτηράκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας, με τους Γιώργο Καλαμαρά και Βασίλη Βατίστα
Μετά από κάθε γενική εφημερία, υπάρχει το εξής τραγικό δίλημμα σε όλες τις Παθολογικές κλινικές: «Θα μπει στο άδειο κρεβάτι ο ασθενής με το λοιμώδες νόσημα ή ο ογκολογικός ασθενής;».

Ποιος ασθενής θα μεταφερθεί σε άλλο όροφο, με τους γιατρούς να γίνονται μπαλάκι για να μην κινδυνεύσει κανείς;

Ενα ακόμα νοσοκομείο όπου σε κάθε μέρα γενικής εφημερίας εξετάζονται εκατοντάδες ασθενείς, ενώ οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα πάνω από 20%, ένα ακόμα νοσοκομείο που αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, οι ασθενείς κάνουν μήνες ολόκληρους για να κλείσουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία και άλλα πολλά. Προβλήματα τα οποία, αντικειμενικά, οδηγούν το λαό στην ιδιωτική Υγεία, στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θησαυρίζουν στο χώρο.

Ενα ακόμα νοσοκομείο όπου οι συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς είναι εξοντωτικές. Η εντατικοποίηση σε όλο της το μεγαλείο, αφού εξακολουθούν η στέρηση αδειών και ρεπό, οι συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, που προστίθενται στη μισθολογική εξαθλίωση, στην περικοπή εφημεριών και υπερωριών, στις απλήρωτες βάρδιες. Στο πάγωμα ακόμα και νόμιμων αποφάσεων μετατάξεων από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Πότε ένας νοσηλευτής είναι στο χειρουργείο, πότε στα επείγοντα, πότε πάει και βοηθάει σε κάποια κλινική.

Τα ωράρια εργασίας παραβιάζονται και με ακραίο τρόπο: Το ίδιο άτομο να κάνει 10 νυχτερινές βάρδιες σε ένα μήνα, να δουλεύει τρεις 8ωρες βάρδιες μέσα σε δύο 24ωρα. Ο μέσος όρος στις Παθολογικές και άλλες κλινικές είναι 2 νοσηλευτές για 40 ασθενείς.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι πραγματική αντιπολίτευση σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση

Για τα κέρδη του κεφαλαίου μιλάνε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ όταν λένε ότι θα απογειώσουν τις επενδύσεις, θα φέρουν δουλειές, θα μειώσουν την ανεργία. Κι εδώ στον Πειραιά όπου τσακίζει κόκαλα η ανεργία, είναι πρόκληση ο υφυπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ να αποθεώνει τις ελαστικές μορφές εργασίας. Και μάλιστα, να καμαρώνει ότι στην τελευταία τριετία, απασχολήθηκαν μέσω ΟΑΕΔ, με 8μηνες και 12μηνες συμβάσεις, 7.000 άνεργοι, σε αντιπαράθεση με τα 5μηνα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Είναι πρόκληση να μιλάνε με θράσος για τα ΒΑΕ στους εργάτες της COSCO, που οι ίδιοι τους είχαν εξαιρέσει και που οι εργάτες, με σκληρή απεργιακή πάλη, κατέκτησαν αυτό τους το δικαίωμα. Είναι πρόκληση να χαιρετίζουν υποκριτικά τις Συμβάσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τις οποίες, όμως, η κυβέρνηση αρνείται να τις μετατρέψει σε υποχρεωτικές, ενώ στην COSCO η εργοδοσία την έχει υπογράψει στην πράξη με τον εαυτό της, μέσω του εργοδοτικού μηχανισμού που έστησε.

Για τα κέρδη του κεφαλαίου, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, την επόμενη μέρα...

Θα διατηρήσει τους δεκάδες μνημονιακούς νόμους

Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060

Την εργασιακή ζούγκλα

Θα εφαρμόσει όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ

Θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Κομισιόν, του ΔΝΤ

Θα μειώσει το αφορολόγητο

Θα απογειώσει τους πλειστηριασμούς για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Και αυτός ο αντιλαϊκός δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δεν σταματάει στα μνημόνια. Συνεχίζει με τις δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Γι' αυτό την επόμενη μέρα, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, θα σηκώσει τη σημαία των ιμπεριαλιστών:

Για να φτιάξει νέες βάσεις

Να παραχωρήσει κι άλλες υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια

Για να στηρίξει τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, μεγαλώνοντας τους κίνδυνους για το λαό μας.

Αρα λοιπόν το ερώτημα για την εργατική τάξη, το λαό έχει ήδη αντιστραφεί. Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή κυβέρνηση, ποιος θα είναι αντιπολίτευση;

  • Ποιος θα βάζει εμπόδια στο αντιλαϊκό τους έργο;
  • Ποιος θα είναι το αποκούμπι, το στήριγμα του λαού;
  • Ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα, τις διεκδικήσεις του;
  • Ποιος θα στηρίζει τους αγώνες του;
  • Ποιος θα μπει μπροστά για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας, της προοπτικής για το λαό;

Ποιος; Το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή;

Το οποίο έχει μεγάλη θητεία στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις που ρήμαξαν το λαό. Και τώρα στέκεται και περιμένει ποιος θα βγει πρώτος, για να 'ρθει να κολλήσει στην επόμενη, από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση.

`Η μήπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής; Αυτοί οι μπράβοι της εργοδοσίας, του συστήματος, που εχθρεύονται τον εργάτη, το κίνημά του, τις οργανώσεις του. Οι οποίοι το λένε και το δείχνουν ότι είναι τέτοιοι. Οπως πολλές φορές το έδειξαν κι εδώ στον Πειραιά, στην Κοκκινιά, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα εγκληματώντας σε βάρος του λαού, της νεολαίας.

Γιατί εδώ, στον Πειραιά, ο εργάτης έχει δυνατά, ταξικά σωματεία. Και αυτά τα σωματεία είναι καρφί στο μάτι της μεγαλοεργοδοσίας, αυτών που πίνουν το αίμα του εργάτη.

Απέναντι σε κάθε τέτοια κυβέρνηση, σε κάθε αστική κυβέρνηση, πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ. Οπως απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά τα χρόνια, αντιπολίτευση με σημαία τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα ήταν μόνο το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ υπεράσπιζε την Κοινωνική Ασφάλιση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε την ταφόπλακα, μείωνε τις συντάξεις, καταδίκαζε τους νέους συνταξιούχους να ζουν με επιδόματα.

Το ΚΚΕ κατέθετε προτάσεις νόμου για την ανακούφιση των ανέργων, την προστασία των υπερχρεωμένων, την αύξηση του μισθού, τη Συλλογική Σύμβαση.

Το ΚΚΕ αποκάλυπτε τη στήριξη του κεφαλαίου με δωράκια, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, παραχωρήσεις, κάθε είδους διευκολύνσεις.

Το ΚΚΕ έδινε και συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να μη φορτωθεί ο λαός ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος αλλά η στήριξη του κεφαλαίου, για να μη φορτωθεί τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης.

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε όλα αυτά τα χρόνια, και συνεχίζει, για να μη θεωρήσει ο λαός όλα όσα έχασε περασμένα - ξεχασμένα, για να βάλει στο κέντρο της πάλης του τις σύγχρονες ανάγκες του.

Και όλα αυτά τα χρόνια της εξαπάτησης του ΣΥΡΙΖΑ, του εγκλωβισμού του λαού μας, πολλοί ήταν αυτοί που είπαν, ευτυχώς που υπάρχει και το ΚΚΕ, αλλιώς θα υπήρχε σιγή νεκροταφείου!

Στηρίξτε, λοιπόν, χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη σκέψη, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, παντού!

Η ΕΕ δεν αλλάζει, λέμε δυνατό ΟΧΙ με δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ

Η ΕΕ είναι η καπιταλιστική ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και δεν άλλαξε επειδή κυβέρνηση στην Ελλάδα έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πρόκειται να αλλάξει, να γίνει φιλολαϊκή, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει πως θα στήσει ανάχωμα στην ακροδεξιά.

Η ΕΕ, με τα "απάνεμα λιμάνια" που έλεγαν, είναι η ΕΕ των 16,6 εκατομμυρίων ανέργων, των εκατομμυρίων της μερικής απασχόλησης, των 113 εκατομμυρίων που ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, των εγκλωβισμένων προσφύγων. Είναι η ΕΕ των πολέμων.

Και η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η ΕΕ δεν βελτιώνεται προς όφελος των λαών, δεν γίνεται φιλολαϊκή, δεν εκδημοκρατίζεται, γιατί είναι μια ένωση κρατών που εκφράζει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μονοπωλίων και των σκληρών ανταγωνιστικών συμφερόντων τους με τα μονοπώλια των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ρωσίας.

Η ανισομετρία, το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι στο DNA της ΕΕ, είναι στοιχεία του ιμπεριαλιστικού της χαρακτήρα. Ο δρόμος του ελληνικού λαού και κάθε ευρωπαϊκού λαού είναι μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Στην πάλη για να πάρει αυτός την εξουσία, για να οικοδομήσει τη δική του κοινωνία και οικονομία.

Στις ευρωεκλογές στέλνουμε μήνυμα και μέσα εδώ, και έξω στην ΕΕ. Γιατί το δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ.

Το πιο δυνατό ΟΧΙ σ' αυτήν την ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως και σε κάθε τέτοια συμμαχία, η οποία δίνει τις κατευθύνσεις, με βάση φυσικά ό,τι συμφέρει, ό,τι έχουν ανάγκη τα ευρωπαϊκά μονοπώλια.

Η μοναδική καθαρή αντίθεση στην ΕΕ, στον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, στο αντεργατικό - αντιλαϊκό της περιεχόμενο μπορεί να εκφραστεί μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ δεν θέλει την αποδέσμευση με στόχο η Ελλάδα να ενταχθεί σε μια άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία ή για μια, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, μόνο αλλαγή του νομίσματος.

Το ΚΚΕ δεν είναι ένα, γενικά κι αφηρημένα, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, σαν κι αυτά που φυτρώνουν τώρα τελευταία σαν τα μανιτάρια σε Ελλάδα και Ευρώπη για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου σε μια σειρά χώρες, που επιλέγουν σε αυτήν τη φάση την εθνική αναδίπλωση.

Το ΚΚΕ είναι εχθρός της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, συνδέει αυτήν την πάλη με την ανάγκη ανατρεπτικής εξέλιξης στην εξουσία και την οικονομία.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ μέσα στην Ευρωβουλή, μέσα στους χώρους δουλειάς, σε άμεση επικοινωνία με μεγάλο αριθμό μαζικών οργανώσεων, αποκάλυψαν και καταψήφισαν όλα τα μέτρα που στρέφονταν κατά των εργαζομένων. Ανέδειξαν τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα, διεκδίκησαν μέτρα προστασίας για τη ζωή του λαού.

Απέναντι σ' αυτήν τη συμμαχία των λύκων, την ΕΕ των μονοπωλίων, χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ, με ισχυρή παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο για να γίνει πιο δυνατό το ΟΧΙ του λαού στην ΕΕ του κεφαλαίου.

Ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα είναι μήνυμα και μέσα στη χώρα μας που δυναμώνει η αμφισβήτηση απέναντι στην ΕΕ και σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, αλλά και έξω από αυτή, για να στηρίξει τους άλλους λαούς και τους συντρόφους μας από άλλες χώρες, που δίνουν τη δική τους μάχη.

Οι «μάσκες» δεν κρύβουν ότι όλοι μαζί είναι απέναντι απ' το λαό

Ανεξάρτητα αν μιλάμε για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ με διάφορους πρόθυμους συνεταίρους, ανεξάρτητα αν τα στηρίγματά τους στους δήμους και τις Περιφέρειες κατεβαίνουν με την ταμπέλα ενός ή δυο κομμάτων ή με τη μάσκα του δήθεν «ανεξάρτητου», του «υπερκομματικού», όλοι τους, κυβέρνηση, κόμματα, δήμος και Περιφέρεια, βρίσκονται σταθερά στην ίδια μεριά, απέναντι από το λαό. Υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, παντού, σε όλα τα επίπεδα.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να το αποδείξουμε. Μόνο τις μεταγραφές, τα αλισβερίσια, τα αλληλοκαρφώματα ανάμεσα σε βουλευτές των αστικών κομμάτων να δει κανείς, φτάνει. Ολοι τους έχουν για σημαία τους τη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και οι επιμέρους διαφορές τους δεν τους εμποδίζουν να μεταπηδούν με ευκολία από το ένα κόμμα στο άλλο.

Το ίδιο συμβαίνει και στους δήμους και τις Περιφέρειες. Υποψήφιοι δήμαρχοι μπορούν να στηρίζονται από ένα κι από δύο αστικά κόμματα, να έχουν στα ψηφοδέλτιά τους υποψηφίους διαφόρων κομμάτων.

Το παράδειγμα του δημάρχου της Νίκαιας είναι χαρακτηριστικό, γιατί την ίδια στιγμή που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζεται ταυτόχρονα και από τοπικούς βουλευτές της ΝΔ. Την ίδια στιγμή που έχει στο ψηφοδέλτιό του στελέχη από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται και από το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ.

Γιατί όλα τα κόμματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ μέχρι το ΚΙΝΑΛ και τη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, είναι τάλε κουάλε στην υλοποίηση αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων της ΕΕ και της κεντρικής εξουσίας. Και το λέμε αυτό, για να προλάβουμε ορισμένους που θα μας πουν πως τάχα είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος και γι' αυτό τον στηρίζουν όλοι. Μόνο που όλα αυτά τα κόμματα του κεφαλαίου επιτυχία θεωρούν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία εξειδικεύεται στους δήμους και τις Περιφέρειες.

Και ο συγκεκριμένος δήμαρχος εδώ τα πάει καλά στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Φοροκυνηγητό έχει εξαπολύσει για τα λαϊκά στρώματα.

Αύξηση δημοτικών τελών για τους εργαζόμενους της Κοκκινιάς και του Ρέντη.

Απαλλαγές για μεγάλες επιχειρήσεις και χάρισμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Αυτό ακριβώς κάνουν και όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άγρια φορολογία για το λαό, φοροαπαλλαγές για τους μεγάλους ομίλους. Μέσα σε ένα μήνα τα είδαμε όλα: Από την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών μέχρι τα δωράκια στις φαρμακοβιομηχανίες.

Και την ίδια ώρα, τους ακούμε να κοροϊδεύουν πάλι ξεδιάντροπα, να λένε στο λαό που έχει γονατίσει ότι δήθεν «κράτησαν την κοινωνία όρθια και συνεχίζουν»!

Τα ίδια λέει και ο δήμαρχος που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αντέξαμε στα δύσκολα, ενώσαμε δυνάμεις και συνεχίζουμε», λέει θρασύτατα.

Ποια κοινωνία κρατήθηκε όρθια, ποιος άντεξε στα δύσκολα;

Ορθιοι κρατήθηκαν οι μεγάλοι όμιλοι, οι μεγάλες επιχειρήσεις και με αυτούς ενώνει δυνάμεις η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες της.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και τα νέα παιδιά εδώ στην Κοκκινιά, στου Ρέντη, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα, κάθε μέρα δίνουν μάχη να σταθούν όρθιοι...

  • με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας,
  • με τα χρέη και τους πλειστηριασμούς,
  • με την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας.
Οι κομμουνιστές δήμαρχοι έδρασαν με τα αιτήματα του λαού

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, την Πετρούπολη, στην Ικαρία, ΝΑΙ, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατηθεί όρθια η λαϊκή οικογένεια, γιατί έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων. Με σειρά από αγωνιστικές δράσεις, πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στο λαό.

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι έδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει πραγματικό μέτωπο στο φασισμό, στην ακροδεξιά, στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ο δήμαρχος της Πάτρας σύρθηκε σε δίκη γιατί δεν παραχώρησε χώρο του δήμου, δηλαδή βήμα στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ανέδειξε τον χαρακτήρα της, κάλεσε το λαό να απομονώσει τους φασίστες. Γι' αυτό και στο πρόσωπό του εκφράστηκε ένα πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης από όλη την Ελλάδα. Αυτό κάνει ένας κομμουνιστής δήμαρχος, αυτό κανονικά πρέπει να κάνει ο κάθε δήμαρχος.

Γιατί δεν μπορεί να λέγεσαι προοδευτικός και να σφυρίζεις αδιάφορα στη δράση της Χρυσής Αυγής. Να καταθέτεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τη λογική «δεν είδα, δεν άκουσα», αλλά και να την αθωώνεις, λέγοντας ότι «τα περιστατικά με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους αφισοκολλητές ήταν τυχαία» ή να λες ότι «δεν θεωρώ ότι υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική σύγκρουσης της Χρυσής Αυγής με αυτές τις ομάδες και απλά ξέφυγαν κάποιοι σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ετσι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτωπο στο φασισμό, στην ακροδεξιά; Με Καστελόριζα, Αμβρόσιους, αθωώνοντας τελικά τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής;

Να φτάσει το κάλεσμά μας σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε άνθρωπο που νιώθει προοδευτικός

Εδώ λοιπόν, από την Κοκκινιά της μάντρας, του μπλόκου, της μάχης της Κοκκινιάς, αλλά και από την Κοκκινιά που θέλει να ζήσουν ανθρώπινα τα παιδιά της, σήμερα απευθύνουμε κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους τίμιους αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου, που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί. Σε όλους όσοι δεν παραχωρούν τους αγώνες τους, τις αξίες και τα ιδανικά τους, την Ιστορία τους και την Ιστορία αυτού του τόπου. Δεν παραχωρούν τους ηρωικούς αγώνες του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, για να τους λερώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.

Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους όσοι απογοητεύτηκαν από όλους αυτούς τους συμβιβασμένους της ελληνικής συμφοράς που κυβέρνησαν τα τελευταία δίσεκτα χρόνια. Σε όλους όσοι δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που τους γνωρίσαμε όλους και από την καλή και από την ανάποδη. Να μη χάσουν άλλο χρόνο, δίνοντας συγχωροχάρτια σε όσους έβαλαν πλάτη στη μνημονιακή πολιτική όλων. Να μην ξεγελαστούν πάλι από τα διάφορα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι με μια δήθεν καλύτερη διαχείριση αποφυγής των λαθών του αυτήν τη φορά, θα ανακουφιστεί ο λαός.

Τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Οσοι τους πίστεψαν, απογοητεύτηκαν οικτρά, πολλές φορές μέχρι σήμερα. Εχουν μεγάλη ευθύνη όλοι τους.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όλους όσοι θέλουν να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ' την τρίτη θέση, που θέλουν να «πατώσουν» οι υποψήφιοί της σε Περιφέρειες και δήμους, που βλέπουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να απομονωθούν όλοι οι μπράβοι αυτής της εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης, στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύστημα και τα οικονομικά συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν τον φασισμό.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Μπορεί να δυναμώσει τη διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών. Να αποκαλύψει την απάτη της δήθεν μεταμνημονιακής εποχής, αφού είναι ίδια με τη μνημονιακή. Να αποκαλύψει την κοροϊδία περί δήθεν προστασίας των αδυνάτων, που επιδιώκει να κουκουλώσει τα μέτρα που προστατεύουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Σήμερα, μπορεί να δοθεί αποφασιστικό χτύπημα στο συμβιβασμό με τη φτώχεια που ανέχεται τα ψίχουλα, τα ελάχιστα και τα κατώτατα, χωρίς να διεκδικεί τα αυτονόητα, μια ζωή με δικαιώματα.

Μπορεί να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους οποίους εμπλέκει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα, το λαό μας.

Μπορεί να εκφράσει τη γνήσια αμφισβήτηση ενάντια στην ΕΕ, σ' αυτή την καπιταλιστική ένωση που γίνεται χειρότερη γιατί χειρότερος γίνεται ο καπιταλισμός. Να στείλει μήνυμα ελπίδας, μέσα κι έξω από την ΕΕ, ότι υπάρχει δρόμος για τους λαούς. Κι αυτός είναι ο δρόμος της ρήξης και της σύγκρουσης για τη δική τους εξουσία.

Γι' αυτό, συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες, στις μέρες, στις ώρες που απομένουν, δίνουμε τη μάχη για να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι και εδώ στην Κοκκινιά, σε κάθε άνθρωπο που νιώθει προοδευτικός, αριστερός, για να φτάσει τελικά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην κάλπη.

Καλούμε όλους εσάς τους φίλους του Κόμματος, που δίνετε μαζί μας αυτήν τη μάχη, να κάνετε δική σας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, να φτάσετε το μήνυμα του Κόμματος ακόμα πιο πλατιά, αχρηστεύοντας τις παγίδες που στήνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα άλλα κόμματα, οι εκλεκτοί τους στο δήμο και την Περιφέρεια. Η συμβολή του καθένα και της καθεμιάς είναι καθοριστική για να δώσουμε αυτήν τη μάχη με επιτυχία. Θα τα καταφέρουμε!

Και δω στην Κοκκινιά... Με ισχυρό ΚΚΕ να κάνουμε την πραγματική διαφορά!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει ώθηση στη λαϊκή πάλη(23/1/2019)
Παίζουν παιχνίδια...(22/5/2014)
Στην Περιφέρεια συγκρούονται δύο στρατηγικές(15/5/2014)
Η ψήφος στο ΚΚΕ όπλο που στοχεύει τον πραγματικό ένοχο, ΕΕ και μονοπώλια(13/5/2014)
Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, να στηρίξει το ΚΚΕ(12/2/2014)
Οι Ικαριώτες δε δίνουν συγχωροχάρτι στη βάρβαρη πολιτική(11/11/2010)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ