Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Με άγχος για το χρίσμα του κεφαλαίου και το μέλλον της ΕΕ

Με αναφορές στη συμβολή της ΝΔ στην «κορυφαία εθνική επιλογή» της αστικής τάξης για την ένταξή της στην ιμπεριαλιστική ένωση της ΕΕ, και άγχος να αποδείξει ότι η ΝΔ μπορεί καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει την επιλογή αυτή, όπως και συνολικά τα συμφέροντα της αστικής τάξης και στο μέλλον, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, από τον πρόεδρό της Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, αναπαράγοντας όλους τους χρεοκοπημένους μύθους περί «ασφαλούς αγκυροβολίου» της ΕΕ, παρουσίασε τη ΝΔ ως «τη μεγάλη πρωταγωνίστρια» για την ενσωμάτωση της χώρας στην ιμπεριαλιστική ένωση, από τότε που ο Κ. Καραμανλής (επί ΕΡΕ) υπέγραψε την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ, «πηγαίνοντας τότε κόντρα στην κοινή γνώμη», την υπογραφή μετέπειτα από τον Κ. Μητσοτάκη της συνθήκης του Μάαστριχτ, ενώ αναφερόμενος στο 3ο βάρβαρο μνημόνιο που συνυπέγραψε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η ΝΔ «ήταν και η παράταξη που κράτησε πριν από 4 χρόνια την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κληθήκαμε να κάνουμε την επιλογή να βάλουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό».

Κατά τ' άλλα παρουσίασε το γνωστό παραμύθι για την ΕΕ που «απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού», θυμίζοντας, όπως είπε, στους «εταίρους» πως «οι δυνάμεις λαϊκισμού δεν είναι προνόμιο μόνο της ακροδεξιάς», «παραπονούμενος» για τη στήριξη που απολαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία, ενώ πρόβαλε ξανά τα προτάγματα της ΝΔ για προσέλκυση περισσότερων «επενδύσεων», περισσότερη «ασφάλεια» και «μια κοινωνία ίσων "ευκαιριών"», αφού θα έχουν σαρωθεί όλα τα δικαιώματα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ