Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ
Ισχυρό ΚΚΕ για να μπουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της περιοχής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στην ΠΕ Σερρών, στην αίθουσα της πρώην ΔΕΠΚΑ. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Παύλος Φαρμάκης, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών.

Ο Παύλος Φαρμάκης αναφέρθηκε στην άκαρπη προσπάθεια των άλλων υποψηφίων να φανούν διαφορετικοί μεταξύ τους, που όμως επιβεβαιώνεται ότι τελικά είναι τόσο ίδιοι, ώστε συνεργάτες τους να μεταπηδούν από συνδυασμό σε συνδυασμό και στα κύρια πολιτικά θέματα από κοινού να σιωπούν. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο πολύ πρόσφατο παράδειγμα της επίσκεψης του πρέσβη των ΗΠΑ, όπου όπως είπε, «κανένας από αυτούς δεν τόλμησε να ψελλίσει κάτι. Μιλάμε για έναν εκπρόσωπο ενός δολοφονικού μηχανισμού, πρωτεργάτη της συμφωνίας των Πρεσπών, που όπως έχουμε καταγγείλει, έχει πάρει απόφαση ότι θα χρησιμοποιήσει δήμους και Περιφέρειες για να μπορέσει να αλλάξει τη γνώμη του ελληνικού λαού». Και κάλεσε το λαό «να μην τους δώσει πολιτικό συγχωροχάρτι».

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και κύρια οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, άλλοι κλάδοι, στα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν προωθούνται, γιατί δεν ιεραρχούνται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα κέρδη των εταιρειών. Εφερε ως παράδειγμα την αντιπλημμυρική προστασία λέγοντας: «Στην πολύπαθη περιοχή των Σερρών, που πλημμύρισε 3 φορές τα τελευταία 5 χρόνια, εγκρίθηκε κονδύλι 6,4 εκατ. ευρώ, αφού έγιναν οι καταστροφές και σαν να μην έφτανε αυτό, τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα. Γι' αυτό και εμείς δεν υιοθετούμε τους πανηγυρισμούς τους για ορισμένα έργα που έχουν ανακοινωθεί, γνωρίζουμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα και δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε όλα όσα είναι απαραίτητα».

Αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης - Σερρών, που έχει καταλήξει σε ακριβοπληρωμένη μπίζνα με την τοποθέτηση των διοδίων, θυμίζοντας τι έλεγαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.

Κατέληξε αναδεικνύοντας ότι «με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" θα μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(9/12/2021)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ στην Κ. Μακεδονία(8/5/2019)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές(11/4/2019)
Αγώνας για υποδομές στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου(23/2/2019)
ΑΤΙΤΛΟ(11/1/2019)
ΑΤΙΤΛΟ(20/10/2010)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ