Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»
Επιτελείο χειραγώγησης και ψηφοθηρίας με κάλπικα διλήμματα

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε το Σάββατο, υπό τον πρωθυπουργό η Εκλογική Επιτροπή της «Προοδευτικής Συμμαχίας», με τον Αλ. Τσίπρα να την βαφτίζει «επιτελείο» και να της αναθέτει τον βραχυπρόθεσμο στόχο «να οργανώσει την εκλογική μάχη» και τον πιο μακροπρόθεσμο «να δημιουργήσει χώρους υποδοχής» για τον εγκλωβισμό του λαού, «για να διαμορφώσουν τους όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης» στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Δίνοντας το στίγμα των μεθόδων που θα επιτρέψουν την επίτευξη αυτών των στόχων, ο Αλ. Τσίπρας επιστράτευσε τις ανέξοδες υποσχέσεις για αλλαγή πολιτικής και για τάχα «ανάσες» στο λαό, όταν οι δεσμεύσεις που η παρούσα κυβέρνηση έχει αναλάβει εγγυώνται τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πορείας, όσο και την κάλπικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ προκειμένου να συγκαλύψει τη σύμπλευσή τους στους βασικούς στόχους του κεφαλαίου, μιλώντας για «τοξικό επικοινωνιακό συνασπισμό» που πολεμάει την κυβέρνηση και κατηγορώντας προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη για ακραία δεξιά στροφή και αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη ατζέντα, αλλά και καταστροφολογία, υπενθυμίζοντας στο κεφάλαιο όλα όσα η κυβέρνηση κατάφερε χάριν των συμφερόντων του, όπως την επιστροφή στις αγορές χρήματος.

Απ' τη φαρέτρα δεν θα μπορούσε να λείπει και η σκανδαλολογία με αναφορές στην υπόθεση «Novartis», ενώ προσπερνώντας το γεγονός ότι, μαζί με τη ΝΔ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να στηρίξει στη Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, υποστήριξε πως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δίνουν τη μάχη της παραγραφής, ενώ η κυβέρνηση πρότεινε την αλλαγή «αυτού του άθλιου νόμου περί ευθύνης υπουργών».

ΚΚΕ: Τυχοδιωκτική συμμαχία εγκλωβισμού του λαού

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την ομιλία του Τσίπρα στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της «προοδευτικής συμμαχίας»:

«Οσα κοσμητικά επίθετα κι αν βάλει ο κ. Τσίπρας στη συμμαχία που φτιάχνει, πρόκειται για μια τυχοδιωκτική συμμαχία που γίνεται με στελέχη που έχουν διακριθεί στο αντιλαϊκό έργο, με γυρολόγους της πολιτικής κι απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με υπηρέτες του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ακόμη και με φίλους του Αμβρόσιου.

Πρόκειται για μια συμμαχία που θέλει να εγκλωβίσει το λαό σε μια κάλπικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, για να κρύψει την ταύτιση μαζί τους στην πολιτική της φτωχοποίησης του λαού και των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, που τροφοδοτεί την ακροδεξιά και το φασισμό.

Αυτή η ταύτιση φάνηκε και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Παρά τις επιμέρους διαφορές τους, και οι δύο αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για πλήρη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε για ΟΛΑ τα αδικήματα - κι όχι για μερικά - οι υπουργοί να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί πολίτες, να σταματήσουν τα παιχνίδια με την ερμηνεία του Συντάγματος και να πάψει ο αποφασιστικός ρόλος της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org