Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του λαού

Σβήνοντας με χαρακτηριστική ευκολία ...«κόκκινες» και διαχωριστικές γραμμές, ταυτισμένοι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προχώρησαν στην Ολομέλεια της Βουλής σε ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του λαού, ψηφίζοντας το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους, προς χρήση κατά το δοκούν, αιγιαλών, ποταμιών, λιμνών, ακόμα και βραχονησίδων, αλλά και τη συμμετοχή του κράτους στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να τους εξασφαλίσει και τα απαραίτητα χρηματοδοτικά κονδύλια για τις μπίζνες που θα αναπτύξουν.

Από πάνω, μάλιστα, ως κερασάκι στην τούρτα, στο ίδιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση συμπεριέλαβε και άρθρο που αφορά την ...«οικειοθελή εισφορά» των εφοπλιστών, για να εμφανίσει κάποια ελάχιστα ψίχουλα που πετάνε για «φιλοδώρημα», την ώρα που ο λαός ματώνει για να απολαμβάνουν πάνω από 50 φοροαπαλλαγές και πλήθος διευκολύνσεων.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «I. Κύρωση της Συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων, II. Εναρμόνιση του Κώδικα Φ.Π.Α. με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/1065, III. Ενσωμάτωση των σημείων 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 2 και των άρθρων 4,6,7 και 8 της Οδηγίας 1164/2016, IV. Τροποποίηση του ν. 2971/2001 και άλλες διατάξεις», για το οποίο να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση απέσπασ τα εύσημα τόσο του ΣΕΒ όσο και της ΝΔ.

Χαρακτηριστικά, χτες, μετά την Ντ. Μπακογιάννη τα συγχαρητήρια στην κυβέρνηση έδωσε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης λέγοντας μάλιστα ότι «δικαιώνει το σημερινό νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά την ιδεολογική υπεροχή της ΝΔ».

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή καταψήφισε το νομοσχέδιο αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει θετικές τις ρυθμίσεις για την Ασιατική Τράπεζα.

Ολα θυσία στις μπίζνες του κεφαλαίου

Οπως ανέδειξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, η κυβέρνηση, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, προχωράει στην αθρόα τακτοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών αυθαίρετων επεμβάσεων στην παράκτια ζώνη. Ανοίγει κι άλλο δρόμο για παραχωρήσεις ακτών και οχθών ποταμών για έρευνες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Περιορίζει την πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στον παράκτιο και παρόχθιο χώρο.

Για την Ασιατική Τράπεζα σημείωσε ότι σκοπός της είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων για την κατασκευή ενεργειακών αγωγών, λιμενικών και αεροπορικών εγκαταστάσεων, τηλεπικοινωνιακών και μεταφορικών δικτύων, υλοποιώντας τον «Δρόμο του Μεταξιού», έναν δρόμο που εντείνει τους επικίνδυνους για τους λαούς ανταγωνισμούς. Σχέδια που έρχονται να κουμπώσουν με τις στρατηγικές επιδιώξεις της εγχώριας αστικής τάξης για την ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας, επιδίωξη που όπως τόνισε προϋποθέτει την παραπέρα άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Ο Σ. Βαρδαλής χαρακτήρισε πρόκληση και ωμή κοροϊδία για το λαό το «συνυποσχετικό» για την οικειοθελή προσφορά των εφοπλιστών, σημειώνοντας ότι έρχεται να καλύψει τα ληστρικά προνόμια που απολαμβάνει από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα οποία φορτώνονται τριπλά και τρίδιπλα στις πλάτες του λαού με τη φορολογία και με ένταση της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών. Προνόμια, φοροαπαλλαγές και κρατικές ενισχύσεις για τους εφοπλιστές, που οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις έχουν κατοχυρώσει συνταγματικά και μόνο το ΚΚΕ διαχρονικά απαιτεί την κατάργησή τους σε όλες τις διαδικασίες συνταγματικής αναθεώρησης, όπως και στην τελευταία.

Το νομοσχέδιο κατήγγειλε παίρνοντας το λόγο και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης. Σημείωσε για τους αιγιαλούς ότι τροποποιεί προς το χειρότερο τους ήδη κατάπτυστους νόμους των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων «κατοχυρώνοντας ακόμα περισσότερο το δικαίωμα των μελλοντικών επενδυτών να χτίζουν κυριολεκτικά πάνω στο κύμα». Πρόσθεσε δε ότι αυτή η πολιτική είναι που ευθύνεται για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη και τη Μάνδρα.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ