Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ψήφος στο ΚΚΕ για να δυναμώσει ο δρόμος της λαϊκής διεκδίκησης

Σε μια ωραία και ζωντανή συζήτηση εξελίχθηκε η σύσκεψη νεολαίας που οργάνωσαν οι ΟΒ της ΚΝΕ στην Πετρούπολη, στο φιλόξενο χώρο του «Terra Petra», απέναντι από τον διάσημο πολιτιστικό χώρο του Θεάτρου Πέτρας την Παρασκευή 12 Απρίλη.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν νέοι κάθε ηλικίας, μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι και νέα ζευγάρια, μίλησαν ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος, και ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συμμετείχαν επίσης η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ανθή Ζορμπά, ο δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος Μανώλης Ραγκούσης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κολλέλης και Φώτης Γιαννουσάς.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος αναφέρθηκε στην αντιδραστική πολιτική για τη νεολαία που ακολουθείται σε ολόκληρη την ΕΕ. Π.χ. αναφερόμενος στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, ανέδειξε ότι η Γερμανία ήταν από τις πρώτες χώρες που προχώρησε στη γενίκευση των «ελαστικών» σχέσεων εργασίας, στη δημιουργία φθηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού. «Είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που συναντάμε συμβόλαια μηδενικών ωρών«, ανέφερε. «Ολοι οι απαράδεκτοι νόμοι που με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση εφαρμόστηκαν στην ΕΕ, πέρασαν πρώτα από τη Γερμανία, ενώ είχαν συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην ΕΕ κατά μέσο όρο το 30% των σχέσεων εργασίας είναι ελαστικές». Και πρόσθεσε ότι ο Συνασπισμός, «πρόγονος» του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, «έχει στηρίξει στην Ευρωβουλή όλα αυτά τα μέτρα που τσακίζουν σήμερα τον ελληνικό και κάθε ευρωπαϊκό λαό». Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση, όπως τα νομοσχέδια Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι δεν αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία, αφού αποτελούν ευρωενωσιακές κατευθύνσεις.

«Τι ήταν αυτό που καθυστέρησε πολλά από τα μέτρα να έρθουν στη χώρα μας; Το γεγονός ότι εδώ είχαμε και έχουμε ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρή ΚΝΕ που έχουν ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη και τον λαό, που σήκωσαν αγώνες, αντέδρασαν, έβαλαν εμπόδια», ανέφερε και κάλεσε σε ενίσχυση του Κόμματος, «για να δυναμώσει αυτός ο δρόμος, για να έχουμε πιο πολλά αποτελέσματα στους αγώνες μας, για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια».

Στη συνέχεια, ο Β. Σίμος με διάφορα παραδείγματα ανέδειξε ότι η λογική της «ανταποδοτικότητας», του «αν πληρώνεις παίρνεις», στερεί βασικά δικαιώματα από τη νέα γενιά, όπως η πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Από την άλλη, στάθηκε στις προσπάθειες του δήμου να ελαφρύνει από φορολογικά και άλλα βάρη ανέργους, νέους, ευπαθείς ομάδες και ενημέρωσε για τα εμπόδια που βάζουν σε αυτή την προσπάθεια οι κυβερνήσεις. Κάλεσε σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», λέγοντας πως «ό,τι είναι διαφορετικό και σε θετική κατεύθυνση για τους Πετρουπολιώτες, είναι λόγω της διαφορετικής πολιτικής μας στάσης!». Και ανέδειξε τη διεκδικητική στάση της δημοτικής αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απέναντι στην κρατική διοίκηση με άξονα την ανακούφιση των εργαζομένων, το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στην άθληση και τον πολιτισμό, των νέων ζευγαριών στην Προσχολική Αγωγή κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ