Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Ο λαός να δώσει απάντηση στο φόβο και στα εκβιαστικά διλήμματα

Συγκέντρωση στα Σεπόλια με ομιλητές τον Ν. Σοφιανό και τον Δ. Βιτάλη

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Σεπόλια μίλησαν το απόγευμα της Κυριακής 14 Απρίλη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, και ο Δημήτρης Βιτάλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ανοίγοντας, ο Δ. Βιτάλης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να τιμωρήσουν με την ψήφο τους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «που μιλούσαν όλα τα περασμένα χρόνια για την ΕΕ, τις μεγάλες μέρες που θα 'ρθουν, εξυμνώντας τους στόχους κερδοφορίας της ελληνικής αστικής τάξης. "Η Ευρώπη αλλάζει", είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε όμως ότι απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια, χρέος ή ελλείμματα, προωθείται η ίδια βάρβαρη στρατηγική του κεφαλαίου, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ».

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι επειδή δεν μπορούν να πείσουν το λαό ότι είναι για το καλό του η ΕΕ, προσπαθούν να τον φοβίσουν, λέγοντάς του «πού θα πάμε μόνοι μας;», «δεν μπορείς έξω απ' αυτή την Ενωση» κ.ο.κ. Το ίδιο κάνουν και με το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε: «Επειδή δεν μπορούν να πείσουν ότι το ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλειά μας, προσπαθούν κι εδώ να φοβίσουν. Και να πείσουν ότι τώρα που ακουμπάμε στους Αμερικάνους, τώρα που πήραμε τη δουλειά από τον "διαβολικά καλό" Τραμπ, να πληρώσουμε 2,5 δισ. δηλαδή για να πάρουμε τα αναβαθμισμένα "F-16", τώρα μπορούμε να ακουμπήσουμε στους Αμερικάνους απέναντι στον κίνδυνο της Τουρκίας. Κυριολεκτικά με τον φόβο, προσπαθούν να πείσουν το λαό μας ότι οι κοινές στρατηγικές επιλογές που έχουν - γιατί και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής λένε "ναι" στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στους άξονες μαζί με τους Αμερικάνους, τους Ισραηλινούς - είναι για το καλό μας, για να μπορούμε να είμαστε ασφαλείς απέναντι σε κινδύνους».

Πρόσθεσε ότι στο ίδιο πνεύμα, αξιοποιώντας τον φόβο μιλάνε και για την επιλογή μπροστά στις κάλπες, «επειδή δεν μπορούν να πείσουν για τις διαφορές τους, αφού όσο κι αν τσακώνονται για τη "Novartis", για τη "Siemens" παλιότερα, για το ένα σκάνδαλο οι μεν για το άλλο οι δε, στις βασικές επιλογές είναι ταυτισμένοι σ' αυτήν την πολιτική. Γι' αυτό και το κρίσιμο δίλημμα που βάζουν είναι να διαλέξουμε το "μικρότερο κακό", ποιος είναι λιγότερο βλαβερός. Να μπούμε στο δίλημμα: Για να μην έρθει ο Μητσοτάκης να ψηφίσουμε τον Τσίπρα, ή για να φύγει ο Τσίπρας να ψηφίσουμε τον Μητσοτάκη. Και να κολλήσουμε με κάποιο από τα κόμματα - μπαλαντέρ. Προσπαθούν λοιπόν να εγκλωβίσουν τον κόσμο».

Κλείνοντας ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τον κόσμο να δώσει απάντηση σ' αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα. Δεν φτάνει να λέει «κανέναν από τους δύο», τόνισε, αλλά αυτή η στάση να αποκτήσει ριζοσπαστισμό, να καταλήξει σε ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ είναι αυτό που μπορεί να μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση τόσο για θέματα τοπικά, που άπτονται των ευθυνών του δήμου, όσο και για γενικότερα πολιτικά ζητήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουμε την ελπίδα με ισχυρό ΚΚΕ(16/5/2014)
ΑΤΙΤΛΟ(28/5/2011)
Ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του(6/10/2010)
Με τεράστιες ελλείψεις προσπαθούν να λειτουργήσουν το νοσοκομείο(31/8/2010)
Σε βαθιά νερά...(25/9/2009)
Οι Θέσεις του ΚΚΕ απαντούν στις αναζητήσεις της νεολαίας(19/11/2000)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ