Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Ηρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα με το ΚΚΕ

Ο Γ. Πρωτούλης με τον Θ. Σκολαρίκο
Ο Γ. Πρωτούλης με τον Θ. Σκολαρίκο
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο κέντρο του Καματερού και στα μαγαζιά της λεωφόρου Φυλής, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, και τον Θοδωρή Σκολαρίκο, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Σταθμοί της περιοδείας ήταν τα μαγαζιά των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της περιοχής, με τους μαγαζάτορες, τους εργαζόμενους, τους πελάτες να εκθέτουν τα χρόνια προβλήματα της συνοικίας τους. Οι περισσότεροι στάθηκαν στην έλλειψη συγκροτημένου αντιπλημμυρικού σχεδίου που να καλύπτει το σύνολο της πόλης, στο ζήτημα της χωματερής και γενικά της καθαριότητας, ενώ στις συζητήσεις απασχόλησαν και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. «Δεν μας πρόσεξε κανείς», «η περιοχή μας είναι υποβαθμισμένη, αυτό πρέπει κάπως να αλλάξει», ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ ιδιαίτερα αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των μαγαζιών κατά μήκος της λεωφόρου Φυλής, που τους προηγούμενους μήνες αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες με τα έργα που γίνονταν ακριβώς μπροστά τους και τη σημερινή δημοτική αρχή να αδιαφορεί προκλητικά.

Από την πλευρά τους, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια τόνισαν ότι μια καλή ευκαιρία για να αρχίσει να αλλάζει κάτι είναι να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές, όποτε και εάν γίνουν, να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στο δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού. «Πριν ψηφίσουμε πρέπει να σκεφτούμε πώς θα δράσουμε την επόμενη μέρα, ποιοι εκλεγμένοι θα μας βοηθήσουν στους αγώνες μας», τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης. «Να μη δείξουμε εμπιστοσύνη στις ξαναζεσταμένες σούπες που μας σερβίρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα αστικά κόμματα και οι υποψήφιοί τους στις τοπικές εκλογές. Το παράδειγμα των 5 κομμουνιστών δημάρχων σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία μάς δείχνει το δρόμο», τόνισαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ μεταξύ άλλων.


Η περιοδεία κατέληξε στο «Art Hobby Cafe» στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου έγινε συζήτηση με κατοίκους της περιοχής, με τον Γ. Πρωτούλη να σημειώνει ότι ήρθε η ώρα το Καματερό, οι Αγιοι Ανάργυροι, οι Δυτικές Συνοικίες «αυτήν τη φορά να κάνουν ένα βήμα, να στηρίξουν το μόνο Κόμμα που ήταν εδώ όταν πλημμυρίζαμε. Το μόνο Κόμμα που φωνάζει για τα αντιπλημμυρικά έργα, το μόνο Κόμμα που φωνάζει για τα σκουπίδια, που φωνάζει για τις συγκοινωνίες που δεν υπάρχουν, για την αναδουλειά και την ανεργία, για τη φτώχεια. Για τα σχολεία που πλημμυρίζουν και πέφτουν οι σοβάδες. Το μόνο Κόμμα που φωνάζει και αγωνίζεται για τον τόπο που μένει η πλειοψηφία των μισθωτών».

Ο Θοδωρής Σκολαρίκος από τη μεριά του στάθηκε στη δράση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων, που «ήταν μπροστά για κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό πρόβλημα. Ηταν κόντρα, όπως και συνολικά το Κόμμα μας, σε όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που ήρθαν την τελευταία 20ετία στην Τοπική Διοίκηση. Από τον "Καποδίστρια" έως τον "Κλεισθένη Ι" σήμερα». Ανέδειξε ότι ζητούμενο αυτών των αναδιαρθρώσεων είναι το ακόμα μεγαλύτερο δέσιμο της Τοπικής Διοίκησης με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έθεσε το βασικό ερώτημα μπροστά στις εκλογές, που είναι το «ανάπτυξη για ποιον; Ανάπτυξη για τους πολλούς ή για τους λίγους; Σε αυτό κρίνονται πρόσωπα, παρατάξεις, συνδυασμοί». Οπως είπε, το «διά ταύτα» των εκλογών είναι «θα συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο που φέρνει δεινά και αντιλαϊκά μέτρα, ανθρώπινα θύματα και καταστροφές στα λαϊκά νοικοκυριά, ή με την ψήφο και τον αγώνα μας θα ανοίξουμε έναν νέο δρόμο που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες; Σε αυτήν τη φάση κρίσιμο ζήτημα είναι να ενισχυθεί σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ, για να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος, για να παλεύουμε την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις τις ανάγκες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα δυνατό ΚΚΕ για να ηγηθεί της αντεπίθεσης του λαού μας(27/5/2019)
Στη συναυλία του μουσικού συνόλου «Ρωμιοσύνη»(23/5/2019)
Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική(11/4/2019)
Υιοθετήθηκε το ψήφισμά της για την εκρηκτική κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής(21/2/2019)
Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(10/1/2019)
Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(9/1/2019)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ