Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Νέα σύσκεψη σωματείων της Αττικής την Πέμπτη

Από την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Λάρισας
Από την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Λάρισας
Σε νέα σύσκεψη προχωρούν την Πέμπτη 18 Απρίλη στις 4 μ.μ., στο Δώμα του «Ευαγγελισμού» (11ος όροφος, κτίριο ΑΧΕΠΑ), Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων Εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων και των μονάδων Υγείας - Πρόνοιας της Αττικής, καθώς και εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, συμβασιούχοι, εργολαβικοί, πρώην εργολαβικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.).

Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν την αγωνιστική δράση τους, υλοποιώντας τις αποφάσεις δεκάδων σωματείων, έπειτα και από αντίστοιχες συσκέψεις αντιπροσωπειών τους και τις ανάλογες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, μπροστά στα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί και οι ασθενείς. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα προβλήματα όσων δουλεύουν με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, οι αρνητικές εξελίξεις με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τις απλήρωτες ώρες, εφημερίες κ.λπ., και συμβάσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα, η κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί με τους επικουρικούς του ΕΣΠΑ και τους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι πρακτικά «στον αέρα», αλλά και οι επικείμενες απολύσεις επικουρικών και εργολαβικών.

Τα αιτήματα αιχμής των υγειονομικών, όπως αποτυπώνονται στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για τη σύσκεψη, είναι τα εξής: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και παράλληλα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Να πληρώνονται απρόσκοπτα όλα τα δεδουλευμένα, χωρίς καμία εξαίρεση ή καθυστέρηση. Ανάκτηση όλων των απωλειών - αξιοπρεπείς μισθοί (κανένας κάτω από 751 ευρώ βασικό - εισαγωγικό), επαναφορά 13ου - 14ου μισθού, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας. Ενταξη στα ΒΑΕ - απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους όσοι εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες, άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς. Πρόσληψη μόνιμων γιατρών εργασίας - τεχνικών ασφαλείας. Δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους, χωρίς επιχειρηματική δράση.

Κινητοποιήσεις για την Υγεία σε όλη τη χώρα
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για τα προβλήματα στο τομέα της Υγείας οργάνωσαν την Παρασκευή 12 Απρίλη τα Συνταξιουχικά Σωματεία Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στη συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου συμμετείχε και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας, όπου μίλησαν ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Γιώργος Παπαδούλης από τα συνταξιουχικά σωματεία. Ακολούθησε συμβολική κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης του νοσοκομείου, και εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου. Σήμερα Τρίτη, η ΕΙΝΚΥΛ συγκαλεί σύσκεψη εργατικών - συνταξιουχικών σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, για την οργάνωση της αγωνιστικής συνέχειας.
  • Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο στις 10 π.μ. προχωρούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λευκάδας, με απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Κύριο θέμα αποτελούν τα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας που παρουσιάζουν μια σειρά από τμήματα, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προκατόχων της, «λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου, που για λειτουργήσει και να αναπτυχθεί χρειάζεται πολλαπλάσιο προσωπικό».
  • Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, την Παρασκευή 19 Απρίλη στις 11 π.μ., απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή, «καταγγέλλοντας τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΓΝΝ Αργοστολίου μετά και από την παραίτηση γιατρών και νοσηλευτών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ