Κυριακή 11 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6

Λεων. Αυδής Δύναμη για αγώνα από την επόμενη μέρα

Πριν οι ψηφοφόροι ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο ας βάλουν στον εαυτό τους ορισμένα ερωτήματα. Ας τα απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά. Να αναρωτηθούν τι φταίει για τη σημερινή κατάσταση. Να σκεφτούν αν γίνεται χωρίς να χτυπήσουν τις αιτίες, να χτυπήσουν τα αποτελέσματά τους. Να σκεφτούν τι δημοτική αρχή θέλουν και ποια είναι τα μεγάλα συμφέροντα που διακυβεύονται σ' αυτές τις δημοτικές εκλογές. Και αν πρέπει ή όχι να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης στη λαίλαπα αυτής της πολιτικής, που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Αν πρέπει να αντισταθούν στο φόρτωμα των αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης στις πλάτες τους.

Και τελικά να σκεφτούν σε ποιον έχουν εμπιστοσύνη. Στον εαυτό τους και τους αγώνες τους ή στους λογής... πατέρες και στις μεγαλόστομες υποσχέσεις τους, για όσα δήθεν, ως σωτήρες, θα κάνουν για λογαριασμό των κατοίκων της Αθήνας;

Αλλωστε, είναι ήδη πολλοί που έχουν δώσει αυτή την απάντηση, έχουν συστρατευτεί στον αγώνα της Συμπαράταξης και γι' αυτό έχουν ενταθεί και οι προσπάθειες να ανακοπεί μέσω της διασποράς φημών αυτή η πορεία προς το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Η ψήφος στη Συμπαράταξη δεν πάει χαμένη. Γιατί ο αριθμός των ψήφων έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη δύναμη που θα έχουμε αύριο για να αγωνιστούμε. Γιατί την Κυριακή τελειώνει για τη Συμπαράταξη μία φάση μόνο. Του αγώνα. Και μια άλλη αρχίζει τη Δευτέρα!

Παναγιώτης Σαλπέας Οχι στην ανοχή και τη συνενοχή

Πρέπει να καταδικάσουμε την πολιτική που δημιουργεί μικρά και μεγάλα προβλήματα, από τα σκουπίδια μέχρι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Πρέπει να καταδικάσουμε αυτήν την άδικη, αντιλαϊκή πολιτική, καταδικάζοντας τους υποψήφιους υποστηριχτές της. Μην ανεχτείτε να γίνετε συνένοχοι σε μια πολιτική που δημιουργεί άνεργους, φτωχούς, εξαθλιωμένους, εγκαταλειμμένες γειτονιές, υποβαθμισμένη και μίζερη ζωή.

Καλούμε το λαό του Πειραιά να ενισχύσει την παράταξη "Πειραιάς - Αναγέννηση" γιατί δε συμβιβαστήκαμε με τις καταστροφικές για τους εργαζόμενους αποφάσεις, γιατί δώσαμε μάχες με συνέπεια και εντιμότητα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Αγάπιος Σαχίνης Στην πρώτη γραμμή των αγώνων

Σήμερα ψηφίζουμε για τη Θεσσαλονίκη της Φεντερασιόν, του Μάη του '36, των σύγχρονων αγώνων. Ψηφίζουμε για τη Θεσσαλονίκη της Δημιουργίας, του Πολιτισμού και της Εργασίας. Ψηφίζουμε για τη Θεσσαλονίκη που οραματίζεται τον δημότη στο επίκεντρο της πόλης, ψηφίζουμε για τη Θεσσαλονίκη που βλέπει τους δημότες ως ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να υπερασπιστούν και να αντισταθούν.

Η μοναδική υπόσχεση που δίνουμε είναι μία: την επόμενη των εκλογών οι εργαζόμενοι και οι δημότες της Θεσσαλονίκης να είναι βέβαιοι πως η ενισχυμένη δύναμη του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" θα βρίσκεται μαζί τους στην πρώτη γραμμή των αγώνων, υπερασπιζόμενη τον άνθρωπο και όχι τα συμφέροντα που προσπαθούν να διαφεντέψουν τη ζωή μας.

Παναγιώτης Κοσιώνης Στο δρόμο της προόδου και της δημιουργίας

Το κύριο χαρακτηριστικό του προεκλογικού κλίματος στην Πάτρα, όπως έχει διαμορφωθεί από πολύ καιρό, είναι ότι οι αγανακτισμένοι δημότες της Πάτρας, που διαμαρτύρονται, δεν γκρινιάζουν απλά για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Η διαμαρτυρία τους είναι δείγμα αλλαγής συνείδησης.

Ο συνδυασμός "Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι" εκφράζει αυτή την αλλαγή συνείδησης μέσα από το ψηφοδέλτιό του, το οποίο είναι βαθύτατα ενωτικό και αντιπροσωπευτικό επειδή αποτελείται από ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις και αντικατοπτρίζει όλες τις παραγωγικές τάξεις: Το μαχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα, εργάτες και άνεργους. Εμείς θα εκφράσουμε αυτήν την ενότητα, που φαίνεται από τη συμπαράταξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της Πάτρας. Τα μηνύματα αγανάκτησης των δημοτών μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι την ερχόμενη τετραετία ο λαός της Πάτρας θα βαδίσει μαζί μας το δρόμο της προόδου και της δημιουργίας, παίρνοντας τις τύχες της πόλης στα χέρια του.

Τάσος Σκυλλάκος,Να γυρίσει σελίδα η Λάρισα

Οι Λαρισαίοι ψηφίζουν σήμερα για να γυρίσει σελίδα η Λάρισα. Η ψήφος τους θα μας δώσει τη δυνατότητα, ως Δημοτική Αρχή, να μετατρέψουμε το Δημαρχείο σε σπίτι όλων των δημοτών, κυψέλη δημιουργίας, εργαστήρι συλλογικής δουλιάς, σχεδιασμού του μέλλοντος της πόλης μας. Θα μας δώσει την ευκαιρία ν' αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του δήμου, ανακουφίζοντας, ταυτόχρονα, τους Λαρισαίους από τα πρόσθετα οικονομικά βάρη που επέβαλε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, που στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας και απηχεί τη θέληση των κατοίκων της.

Οι Λαρισαίοι ψηφίζουν σήμερα για την ανάδειξη μιας νέας Δημοτικής Αρχής, που θ' αγωνίζεται για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί να λύνει προβλήματα των πολιτών. Που θα παλεύει, μαζί με τους κοινωνικούς φορείς, για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η ανεργία, η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, παιδείας, για την υπεράσπιση κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

Οι Λαρισαίοι ψηφίζουν σήμερα για ν' αλλάξουν το κακό παρόν στο δήμο μας και να εξασφαλίσουν το καλύτερο μέλλον της πόλης μας.

Χρήστος Τέγος Οραμα και προοπτική για το αύριο

Είμαστε αισιόδοξοι ότι, με την ψήφο τους σήμερα, οι Καρδιτσιώτες θ' αναδείξουν στο "τιμόνι" του Δήμου τη "Νέα Καρδίτσα". Θ' αναδείξουν μια νέα Δημοτική Αρχή, δύναμη διεκδίκησης υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, ακηδεμόνευτη από την κεντρική εξουσία, αδέσμευτη από τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Μια Δημοτική Αρχή που θ' αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου και των δημοτών, για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συμπαρατάσσεται στους κοινωνικούς αγώνες για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Μια Δημοτική Αρχή που θα σέβεται τον δημότη, θα συνομιλεί μαζί του για τα προβλήματά του, θα συναισθάνεται τις αγωνίες του. Που θα συναποφασίζει με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κοινωνικούς φορείς για όλα τα θέματα που αφορούν στο Δήμο και στην πόλη, θα σχεδιάζει με υπευθυνότητα, πρόγραμμα, όραμα και προοπτική, το αύριο της Καρδίτσας.

Οι Καρδιτσιώτες ψηφίζουν, σήμερα, για να γίνει πραγματικότητα το όραμα μιας νέας Καρδίτσας της δημιουργίας και της προόδου.

Παναγιώτης Βακαλόπουλος Αυτοδιοίκηση στο πλευρό του λαού

Σ' αυτές τις δημοτικές εκλογές ο κόσμος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους: Δηλαδή, αν θέλει να επιλέξει ανάμεσα σε μια Αυτοδιοίκηση που θα είναι το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής και θα έχει ως αποτέλεσμα το χέρι αυτό να μπαίνει κάθε μέρα στην τσέπη του δημότη, μια διοίκηση η οποία θα παραχωρήσει όλες τις αρμοδιότητές της στο ιδιωτικό κεφάλαιο ή σε μία Αυτοδιοίκηση, η οποία αγωνιστικά θα προβάλλει και θα διεκδικεί, τόσο τη λύση των τοπικών προβλημάτων, μικρών ή μεγάλων, όσο και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν το λαό μας. Εμείς πιστεύουμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα προτιμήσουν τη δεύτερη λύση και σ' αυτή την κατεύθυνση κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Νίκος Ρογκάκος Επίκεντρο ο άνθρωπος

Είναι ξεκάθαρο πια στη συνείδηση των δημοτών μας και όχι μόνο, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση προέρχεται από το λαό, απευθύνεται σ' αυτόν και ο ρόλος της είναι μοναδικός, αφού ενσαρκώνει τις ελπίδες του, εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Επίκεντρο της τοπικής κοινωνίας πρέπει να είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, η διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία.

Λίγες ώρες πριν από την κάλπη, καλώ τους δημότες με κριτήριο τον κοινό αγώνα, τους κοινούς μας στόχους, αλλά και με τη διάθεση και θέληση να παλέψουν μαζί μας, για όλα όσα δικαιούνται και τους στερούνται αυτή τη στιγμή από την κεντρική εξουσία, να μας εμπιστευτούν και να μας ψηφίσουν, γιατί όχι μόνο έχουμε εγγύηση το πολύπλευρο κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό έργο που πραγματοποιήσαμε, αλλά και την αγωνιστικότητά μας, τη βαθιά αγάπη μας προς τον άνθρωπο, την πίστη για την ποιοτική αναβάθμιση της Βυρωνιώτικης κοινωνίας.

Γιώργος Γιώγος Συνέχεια στη χάραξη του άλλου δρόμου

Μέσα στην τετραετία που πέρασε υπερασπιστήκαμε με πάθος την πόλη μας και τους κατοίκους. Αυτή είναι και η πρότασή μας για την επόμενη τετραετία. Με την καθημερινή πιεστική και επίμονη στάση μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους δημότες για τη λύση των προβλημάτων που εξακολουθούν να τους ταλαιπωρούν. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την εδραίωση της άλλης αντίληψης στην Αυτοδιοίκηση, αυτή που θέλει τον δήμαρχο, τον νομάρχη, συμπαραστάτη στους αγώνες του λαού και των εργαζομένων, μπροστάρη στη χάραξη του "άλλου" δρόμου...

Γιάννης ΠατσιλινάκοςΥπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων

Ο Δήμος Περάματος όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε για τα συμφέροντα της περιοχής. Με την ενεργητική συμμετοχή των δημοτών, ο Δήμος Περάματος απέδειξε ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα και ήδη μετά από μια σειρά κατακτήσεις μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την πόλη μας. Αντισταθήκαμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συρρικνώσει συνολικά την οικονομία του ευρύτερου Πειραιά με το κλείσιμο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Το "λουκέτο" δεν μπήκε με το δικό μας κοινό αγώνα. Σήμερα οι Περαματιώτες καλούνται να μην επικροτήσουν το πισωγύρισμα, να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους, να διαφυλάξουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το ρόλο του φορομπηχτικού μηχανισμού που της επιφυλάσσουν. Μπορούμε όλοι μαζί, με τις πέντε μεγάλες αναπτυξιακές προτάσεις που έχει χαράξει η σημερινή δημοτική αρχή, να καταπολεμήσουμε την ανεργία, να πετύχουμε μια αναπτυξιακή πορεία για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Βέρα Νικολαϊδου Να κλείσει η τετραετία της υποταγής

Λέμε στον κόσμο να ξεχάσει τα μεγαλόστομα "θα" που κατά κόρον ακούστηκαν αυτή την περίοδο και να θυμηθούν ποιοι ήταν δίπλα τους στους αγώνες για το μεροκάματο, για τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, γενικό και τοπικό. Αυτό είναι το κριτήριο για να είναι σίγουροι, πως την τετραετία που έρχεται, οι αιρετοί που θα εκλεγούν, θα συνεχίσουν να παλεύουν μαζί με το λαό ενάντια στη λαίλαπα της ΟΝΕ που θέλουν να παρουσιάσουν σαν "μονόδρομο".

Μια επίθεση που επιφυλάσσει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον αντιδραστικό ρόλο του εφαρμογέα κάθε αντιλαϊκής πολιτικής που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβέρνηση. Οι Νικαιώτες γνωρίζουν πολύ καλά, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πόλη μας βρήκε στη "Δημοκρατική Ενότητα" τον αγνότερο εκφραστή των αγωνιστικών παραδόσεών της. Τώρα τους καλούμε, να κλείσουμε την τετραετία της υποταγής και να επαναφέρουμε τη ΔΕ στο τιμόνι του Δήμου.

Παναγιώτης Σοφός Για όλα όσα ανήκουν στο λαό

Με το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί και με τη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης, θέλουν να μετατρέψουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε προέκταση του κρατικού μηχανισμού, σε ιμάντα περάσματος στο λαό της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μετά τις εκλογές θα καλέσουν την ΤΑ να υλοποιήσει τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές τους επιλογές.

Για το λόγο αυτό η ψήφος των δημοτών δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα αλλά είναι γενικότερης σημασίας. Πρέπει να είναι ψήφος καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής από όποιον κι αν εκφράζεται και υπηρετείται, είτε σε τοπικό είτε σε νομαρχιακό επίπεδο. Είναι ψήφος υπεράσπισης των λαϊκών χαρακτηριστικών της Αυτοδιοίκησης, ψήφος απαίτησης για τη λύση των τοπικολαϊκών προβλημάτων.

Κι αν μιλάμε για το Περιστέρι, είναι ψήφος διεκδίκησης μέτρων ενάντια στην ανεργία, στα ναρκωτικά και στα προβλήματα της περιοχής. Τις απαιτήσεις του λαού της πόλης μόνο ο συνδυασμός της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Περιστερίου" μπορεί να τις εκφράσει και να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο. Η ψήφος στο συνδυασμό μας δηλώνει την απόφαση του λαού να υπερασπίσει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του, να παλέψει για όλα όσα του ανήκουν στο κατώφλι του 2000.

Γιώργος Κατημερτζής Ενάντια στο μονόδρομο της καταπίεσης

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να στείλει ένα μήνυμα σ' αυτούς που για χρόνια εφαρμόζουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να εκλέξει καταξιωμένους αγωνιστές δημάρχους, νομάρχες και συμβούλους. Αυτούς που στα προγράμματά τους βάζουν ως πρωταρχικό την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων, της νεολαίας. Πιστεύω ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές σήμερα, μπορούν να αναδείξουν το λαό νικητή και απαραίτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει το μονόδρομο της καταπίεσης.

Αριστείδης Αβραμίδης Απάντηση σε όσους αδιαφόρησαν

Η ψήφος είναι η μεγάλη δύναμη του λαού. Είναι το ένα σημαντικό όπλο αντίστασης και απάντησης σε όλους όσοι την προηγούμενη τετραετία αδιαφόρησαν για τα προβλήματά του. Είναι όμως και ένα μέσο ανταμοιβής εκείνων που έμπρακτα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξαν πως ξέρουν να συμμερίζονται τα προβλήματά του και να αγωνίζονται στο πλευρό του διεκδικώντας τη λύση τους. Ο λαός σήμερα με την ψήφο του έχει την ευκαιρία να εκλέξει ή δημάρχους αγωνιστές που θα συνδιοικούν και θα συναποφασίζουν μαζί του για όλα τα τοπικά αλλά και τα γενικότερα προβλήματα του τόπου ή δημάρχους που θα αποφασίζουν ερήμην και σε βάρος του υπηρετώντας τυφλά τις εντολές της κεντρικής εξουσίας.

Νίκος Θεμελής Ενάντια στις καταστροφικές επιλογές

Καλούμε τον ψηφοφόρο να αντιληφθεί ότι η μόνη λύση στη σημερινή κατάσταση, ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, είναι η συσπείρωση γύρω από τη "Δημοκρατική Ενότητα" και η υπερψήφισή της.

Απευθυνόμαστε σε όλους, άσχετα από ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις, να συνειδητοποιήσουν ότι στις σημερινές συνθήκες επέλασης των αντιλαϊκών πολιτικών και αμφισβήτησης κεκτημένων εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων, αποτελεί μονόδρομο για τα λαϊκά συμφέροντα η στήριξη συνδυασμών σε τοπικό επίπεδο, που να έχουν τη θέληση να παλέψουν μαζί με το λαό ενάντια σε αυτές τις καταστροφικές επιλογές. Και η "Δημοκρατική Ενότητα" έχει αποδείξει και ως δημοτική αρχή και από τη θέση της αντιπολίτευσης, ότι είναι η μόνη δύναμη που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του λαού του Κορυδαλλού, με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια, συγκεκριμένες προτάσεις και πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ