Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
Ψήφος στο ΚΚΕ, αποτελεσματικότεροι αγώνες

Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ για αποτελεσματικότερους αγώνες απηύθυνε ο Αχ. Κανταρτζής, υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του Κόμματος, μιλώντας σε επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους του νομού. Η ανταπόκριση των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων των Τρικάλων στο κάλεσμα του ΚΚΕ ήταν μεγάλη και η σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Πανελλήνιον», εξελίχθηκε σε συγκέντρωση, κατά την οποία έγινε πλούσιος και γόνιμος διάλογος για τις αιτίες των προβλημάτων τους και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Τα τελευταία χρόνια και στα Τρίκαλα καθημερινά κλείνουν πολλά μικρομάγαζα, ως αποτέλεσμα τόσο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, αλλά και ως απόρροια της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεδομένου ότι βασική «πηγή» εισοδήματος στο νομό είναι η γεωργία, η οποία «στερεύει» συνεχώς, λόγω της δραματικής συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος, μειώνεται και η αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας των κατοίκων της, γεγονός που έχει ως συνέπεια και τη μείωση του τζίρου στα μαγαζιά.

Οπως τόνισε ο Αχ. Κανταρτζής, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ ενισχύει και κάνει απεριόριστη την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων. «Οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι - υπογράμμισε - την έχουν δοκιμάσει καλά στο πετσί τους αυτή την πολιτική» και επισήμανε πως «ελευθερία της αγοράς σημαίνει μεγάλη ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων». «Πρόσθετη φορολογία - συνέχισε - χρηματοδοτική ασφυξία, τοκογλυφία, συρρίκνωση του τζίρου, επιδείνωση του Ασφαλιστικού, αντικίνητρα για συνένωση και συνεταιριστικοποίηση, χτυπάνε τη μικρή επιχείρηση, για να διευκολύνουν την επικράτηση των μονοπωλίων. Ο καυγάς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, οι κολακείες και των δύο για τους μικρούς επιχειρηματίες, είναι για το πώς θα σε ξεγελάσουν άλλη μια φορά, για να σου αρπάξουν την ψήφο και να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον σου μετά τις εκλογές. Είναι καυγάς για την καρέκλα και για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τις υποθέσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοεισαγωγέων και εξαγωγέων. Καμία, λοιπόν, ψευδαίσθηση και αυταπάτη δε δικαιολογείται. Οσο κυριαρχεί η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, θα οδηγούν τους επαγγελματίες στο περιθώριο και στην ασφυκτική πίεση και καταστροφή».

Καταλήγοντας ο Αχ. Κανταρτζής, κάλεσε τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να δώσουν τη ψήφο τους στο ΚΚΕ, για να έχουν γερό στήριγμα και συμπαραστάτη στην πάλη τους, για να βάλουν ένα «λιθαράκι», για να χτιστεί το λαϊκό μέτωπο, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κομμουνιστής βουλευτής ξανά(2000-03-30 00:00:00.0)
Στη Βουλή το αίτημα για βιοτεχνικό πάρκο(1997-02-26 00:00:00.0)
Κοροϊδία μέχρι τέλους στους ΕΒΕ(1996-09-17 00:00:00.0)
Μόνη επιλογή των ΕΒΕ, το ΚΚΕ(1996-09-09 00:00:00.0)
Αγωνιστικό "παρών" στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη(1996-04-02 00:00:00.0)
Συσκέψεις των ΕΒΕ σε Γιάννενα και Τρίκαλα(1995-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ