Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Κομμουνιστής βουλευτής ξανά

Μαζική και μαχητική η χτεσινοβραδινή συγκέντρωση ενίσχυσε την αισιοδοξία των κομμουνιστών για εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ

Ο Αχιλλέας Κανταρτζής
Ο Αχιλλέας Κανταρτζής
Τα Τρίκαλα των αριστερών και δημοκρατικών παραδόσεων, τα Τρίκαλα των αγροτικών και λαϊκών αγώνων, θα ξαναστείλουν κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή. Την αισιοδοξία των κομμουνιστών του νομού για εκλογική ενδυνάμωση του κόμματος, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο η μεγάλη επιτυχία της χτεσινοβραδινής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης. Μια συγκέντρωση μαζική, δυναμική, με παλμό, με συνθήματα, με ενθουσιασμό, με πίστη για τη νίκη.

Οι κομμουνιστές, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ στα Τρίκαλα, δίνουν τη μάχη των εκλογών έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση των αγροτών, των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας του νομού, όλων των λαϊκών στρωμάτων που αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ το κόμμα που πάντα στέκεται στο πλευρό τους, υπερασπίζοντας τα συμφέροντά τους, εκφράζοντας τους πόθους και τα όνειρά τους.

Ξέρουν όμως ότι το μέγεθος της νίκης εξαρτάται από την ένταση της προσπάθειας μέχρι την τελευταία ώρα της κάλπης, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Τρικαλινοί για τις θέσεις του κόμματος και όλο και περισσότεροι να καταδικάσουν τον δικομματισμό, για να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Για μια ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να ανοίξει ο δρόμος της συγκρότησης του λαϊκού μετώπου που έχει ανάγκη ο λαός μας και χρειάζεται ο τόπος μας.

Να δείξει ο λαός το μπόι του

Τη συγκέντρωση άνοιξε εκ μέρους της Εκλογικής Επιτροπής Στήριξης του ΚΚΕ, ο Νίκος Τουρζιός επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης του Κόμματος στις εκλογές.

«Στις 9 Απρίλη ο λαός μας πρέπει να δείξει το μπόι του, να ορθώσει το ανάστημά του, να δείξει την πολιτική του ετοιμότητα και ωριμότητα, να παρεμβάλει τώρα με την ψήφο του, πιο ισχυρά, πιο αποτελεσματικά εμπόδια στην κυβέρνηση που θα προκύψει, αφού το αντιδραστικό πρόγραμμά της το γνωρίζουμε πολύ καλά από τώρα», τόνισε αρχίζοντας την ομιλία του ο Αχιλλέας Κανταρτζής, υποψήφιος βουλευτής στο νομό. Και συνέχισε: «Στις 10 του Απρίλη τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι στο πόδι, ετοιμοπόλεμα για να βάλουν φραγμό στις απανωτές διαδοχικές αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν επεξεργαστεί τα ελληνικά και ευρωπαϊκά επιτελεία της πλουτοκρατίας».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που έχει η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στα λαϊκά στρώματα, ο Αχ. Κανταρτζής, επισήμανε ότι αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί και θα οδηγήσει με πιο γοργά βήματα τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον αφανισμό, τη νεολαία στην ανεργία.

«Η επόμενη τετραετία - τόνισε - δε θα είναι μια οποιαδήποτε τετραετία. Το δεύτερο κύμα εκσυγχρονισμού στη μετα-ΟΝΕ εποχή, θα σαρώσει ό,τι απέμεινε από το πρώτο. Και μόνο γι' αυτό αξίζει το συνολικό ποσοστό του δικομματισμού να δεχτεί ένα βαθύτατο πλήγμα».

Και συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Στις 9 Απρίλη μια δυνατότητα υπάρχει για το λαό. Να κόψει τη φόρα της αντίδρασης και του κατεστημένου, να κόψει τα φτερά του νεοφιλελευθερισμού, που είτε με ΠΑΣΟΚ, είτε με ΝΔ θα επωφεληθεί, αν η ψήφος του ελληνικού λαού δεν αποτελέσει πραγματικό βόλι κατά του δικομματισμού, αν δεν πάρει διαστάσεις διαμαρτυρίας και τιμωρίας για τα δεινά που βιώνει λόγω της ΟΝΕ και του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στην εναλλακτική λύση που έχει ο ψηφοφόρος ο Αχ. Κανταρτζής επισήμανε: «Κριτήριο ετοιμότητας του λαού για ν' αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση που θα δεχτεί στη μετα-ΟΝΕ εποχή στα κοινωνικά του δικαιώματα θα αποτελέσει το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ στις 9 Απρίλη. Κι αυτό το ποσοστό μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία γιατί ανταποκρίνεται σε πραγματικές διεργασίες που γίνονται στο λαό».

Καταλήγοντας ο Αχ. Κανταρτζής κάλεσε τους κομμουνιστές να δώσουν μέχρι την τελευταία ώρα τη μάχη για να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Στο χαιρετισμό του ο Πέτρος Ταμουρίδης εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κομμουνιστική Ανανέωση», τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι: «Στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επελαύνει οι αντιεκσυγχρονιστές και οι αντισυναινετικές αριστερές δυνάμεις πρέπει ν' αντιτάξουν τη συγκρότηση ενός Μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σαφώς οριοθετημένου από τα κεντροαριστερά σενάρια και τον κυβερνητισμό, που με συνέπεια κι αποτελεσματικότητα θα οργανώσει τις λαϊκές αντιστάσεις». Και κάλεσε σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων συνεργασίας που - όπως είπε - «εκφράζουν τη συνέχεια της κοινής δράσης κομμουνιστών και αριστερών από διαφορετικά ιδεολογικά ρεύματα και τάσεις».

«Τα Τρίκαλα θα στείλουν το δικό τους κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή, αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε», είπε σαν χαιρετισμό του ο Σπ. Τσιοτινός, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος. Και συνέχισε: «Το θέμα, όμως, είναι οι Τρικαλινοί, οι εργαζόμενοι, ο αγροτικός κόσμος, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι γυναίκες, η νεολαία, να δώσουν ένα γερό χτύπημα, ένα πλήγμα στο δικομματισμό». Κι αναφερόμενος ειδικότερα στους αγρότες τους κάλεσε να «μαυρίσουν» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που στάθηκε δίπλα στους αγώνες τους, υπερασπίζοντας παντού και πάντα τα συμφέροντά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμούν τη θυσία των ΕΠΟΝιτών στα Τρίκαλα(14/4/2018)
Πλατύ άνοιγμα για να πετύχει η απεργία(17/4/2010)
Πρωτοπόρα δράση μπροστά στην απεργία(16/4/2010)
«Εσείς τα είπατε όλα»(3/3/2004)
Βήμα προς το Μέτωπο η ενίσχυση του ΚΚΕ(15/2/2000)
ΑΤΙΤΛΟ(2/11/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org