Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάρτη 2000 - αριθ. φύλλου: 7633

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Διέξοδος ΚΚΕ - ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για το λαό

Με τα σημερινά δεδομένα, νίκη του λαού είναι να μειωθεί, κατά πολύ, το συνολικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να αναδειχτεί το ΚΚΕ σε ισχυρή αντιπολίτευση, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε, χτες, στο Ζάππειο Μέγαρο, μαζί με τον Αλέκο Βερναδάκη της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.

Σ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για πρώτη φορά, μετά το 1996, δε συναντήσαμε καθόλου ενστάσεις ή αντίλογο μέσα στο λαό. Δε συναντήσαμε εργαζόμενους που να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο, ή να δείχνουν ότι τρέφουν σοβαρές ελπίδες απέναντι στη ΝΔ. Το θέμα είναι, αυτός ο ριζοσπαστισμός να μη μείνει έξω από την κάλπη, στο όνομα του ότι ο λαός δεν έχει ακόμα την απαιτούμενη δύναμη να επιβάλει το δίκιο του. Η δύναμη δημιουργείται, αναπτύσσεται, κατακτάται και δεν αποκτιέται σε μια μέρα, ειδικά στις σημερινές αντίξοες συνθήκες.

Υπάρχει διέξοδος για το λαό, υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε: Η ελληνική κοινωνία θα έχει άμεσο όφελος από ένα ισχυρό ΚΚΕ, από ένα ισχυρό αντίπαλο δέος, δηλαδή το Λαϊκό Μέτωπο, που κτίζεται μέσα στους αγώνες, με τη συσπείρωση των αγωνιστικών κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων οι οποίες δε συναινούν και δε συμφιλιώνονται με τη σημερινή τάξη πραγμάτων.


ΣΕΛ.  7   -   13

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μήνυμα ελπίδας και νίκης

Με μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, χτες το βράδυ, οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου έστειλαν το δικό τους μήνυμα, αγώνα και ελπίδας. Οι κάλπες της 9ης του Απρίλη μπορούν να δώσουν το κατάλληλο μάθημα στους εκπροσώπους του δικομματισμού και στις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Μπορούν να αναδείξουν ένα ισχυρό ΚΚΕ, πραγματικό αντίπαλο δέος και φράγμα των αντικοινωνικών σχεδίων και στόχων των οπαδών του «ευρω-μονόδρομου»


ΣΕΛ.  3


ΗΛΠΑΠ
Νέα ποινικοποίηση των αγώνων

Σε νέο αυταρχικό κατήφορο διολισθαίνει η κυβέρνηση και η διορισμένη - απ' αυτήν - διοίκηση στα ΗΛΠΑΠ. Σέρνουν για δεύτερη φορά τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, οι οποίοι δε σκύβουν το κεφάλι και προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  31
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αστυνομική βαρβαρότητα

Μια μετανάστρια από την Αφρική με δυο παιδιά αντιμετωπίστηκε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο από αστυνομικούς, έξω από τη ΓΑΔΑ, καταγγέλει αυτόπτης μάρτυρας.


ΣΕΛ.  31

Associated Press

ΓΑΛΛΙΑ
Νέες διαδηλώσεις

Από χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους κατακλύστηκαν οι δρόμοι των πόλεων της Γαλλίας, που διαδήλωναν κατά της κυβερνητικής πρότασης για αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης


ΣΕΛ.  26

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ