Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Μας ένωσαν οι αγώνες

Σας γνώρισα τον καιρό της εφηβείας μου, μέσα στους αγώνες στο εργοστάσιο, για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της τάξης μας. Συναντηθήκαμε ξανά στην εξέγερση του 1973 για Ψωμί, Παιδεία, Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία και μαζί βαδίσαμε το δρόμο του αγώνα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ως το 1989 που χωρίσαμε. Από τότε συνέχισα τον αγώνα, κρατώντας την ορμή και το όραμα.

Μέσα στους αγώνες για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού μας, ανταμώσαμε αρκετές φορές. Στους αγώνες για την Παιδεία, ενάντια στον πόλεμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, για το μεροκάματο και τα εργασιακά δικαιώματα.

Κυρίως, όμως, μας ένωσαν η ανάγκη για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την προώθηση της ενότητάς του και τον αγωνιστικό ταξικό προσανατολισμό του. Μας ένωσαν η κοινή αγωνία για την απάντηση που χρειάζεται να δώσει η εργατική τάξη στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και της «νέας τάξης» του. Η ανάγκη αντίστασης, σύγκρουσης και ανατροπής της. Τώρα, για την ανάγκη η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να βγουν δυναμικά, αγωνιστικά στο προσκήνιο. Να γίνει κυρίαρχος ο λαός, να διαμορφώσει, να δημιουργήσει το παρόν και το μέλλον του.

Σήμερα, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Δεν υπάρχει τέλος, δεν υπάρχει πάτος, αν δε δώσουμε εμείς τέλος, αν δε βάλουμε εμείς πάτο. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της λαϊκής ενότητας. Μπορούμε, τις μέρες που θα έρθουν να τις κάνουμε μέρες ενωτικής πάλης, μέρες ανασύνταξης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, οικοδόμησης του Λαϊκού Μετώπου, για να αναμετρηθούμε με το κυρίαρχο μπλοκ της εξουσίας.

Σήμερα, δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη πολιτική δύναμη από το ΚΚΕ, που να μπορεί και να θέλει να βοηθήσει στη συσπείρωση και οργάνωση των ζωντανών δυνάμεων της εργατικής τάξης και του λαού, για να ανοίξει ο άλλος δρόμος με το λαό κυρίαρχο, δημιουργό.

Σ' αυτήν την προσπάθεια ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή του ΚΚΕ και των άλλων αγωνιστών στις εκλογές της 9ης Απρίλη. Καλώ κάθε εργαζόμενο, να ενώσει τη σκέψη και τη δύναμή του μαζί μας, σε αυτή την προσπάθεια και προοπτική. Γιατί μπορεί και πρέπει να κρατηθούν, παρά τις σημερινές δυσκολίες, άφθαρτες οι αξίες και τα ιδανικά για τη ζωή και το όνειρο.


Του
Γιώργου ΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗ*
Ο Γιώργος Μπουλούγαρης είναι μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org