Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάντε αδύναμη την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

«Κάντε αδύναμη την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, είτε είναι αυτή της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, να επιβάλει νέα αντιλαϊκά μέτρα», τόνισε ο Αγγελος Τζέκης, μιλώντας χτες βράδυ σε συγκέντρωση στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Τόσο αυτός όσο και ο άλλος συνυποψήφιος του ΚΚΕ στη Β` Θεσσαλονίκης Θ. Ιγνατιάδης ανέλυσαν τις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και υπόσχεται να εφαρμόσει, αν βγει, και η ΝΔ και παράλληλα κατέθεσαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη διέξοδο από τη σημερινή άσχημη κατάσταση που βιώνει ο εργαζόμενος λαός.

Ο Θ. Ιγνατιάδης κατήγγειλε στην αρχή της ομιλίας του το δήμαρχο Θέρμης γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις του, δεν άφησε τις αφίσες και τα πανό του Κόμματος που προπαγάνδιζαν την εκδήλωση. Ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να καταδικάσουν παρόμοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΝΔ για την ολοκλήρωση της επίθεσης μετά τις εκλογές, κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μίλησε για την αντιμεταρρύθμιση που οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας «φτηνά απασχολήσιμοι, αυτό είναι το μέλλον της νεολαίας που υπόσχονται» σημείωσε.

Επίσης μίλησε για την παράδοση των δημόσιων επιχειρήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο, για την εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση, τις καθοδηγούμενες μηνύσεις προκειμένου να φιμωθούν όσες ελεύθερες φωνές υπάρχουν, όπως ο «Ριζοσπάστης». Κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε δύναμη.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε το αντίπαλο δέος που ανησυχεί τόσο τα μεγάλα συμφέροντα. Αρκεί να πιστέψουμε στις δυνατότητες του λαϊκού κινήματος. Ενα δίλημμα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι με τα μονοπώλια ή με το λαό», κατέληξε στη δική του ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής Αγγελος Τζέκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ