Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικό «ραντεβού» στις 9 του Απρίλη

Σε εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μίλησε  ο Νίκος Σερετάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας

Στις 9 του Απρίλη στέλνουν μήνυμα αντίστασης και πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την υποτέλεια. Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας στέλνουν μήνυμα πως δεν τους έχουν στο χέρι, δεν είναι εμπόρευμα, δεν αγοράζονται αλλά ούτε και πουλιούνται. Στις 9 του Απρίλη δίνουν ένα ακόμα αγωνιστικό «ραντεβού», κάνοντας ένα βήμα ακόμα μπροστά, ψηφίζοντας ΚΚΕ.

Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες οι νέοι κομμουνιστές, φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, που πραγματοποίησαν συζήτηση - εκδήλωση στο αίθριο της σχολής, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. «Μη γίνεις συνένοχος, μην αφήσεις να χρησιμοποιήσουν την ψήφο σου», κάλεσε ο Νίκος Σερετάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ περιφέρεια Αθήνας, τους φοιτητές της σχολής μιλώντας στην εκδήλωση.

Στο μεγάλο αγωνιστικό «ραντεβού» στις 9 του Απρίλη κάλεσε ο Ν. Σερετάκης όλους «όσοι συναντηθήκαμε στους δρόμους του αγώνα, στα ποτάμια της μαθητικής οργής, στα μπλόκα της αγροτιάς, στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, έξω από πρεσβείες, στα λιμάνια. Μαζί και στην κάλπη».

Παρότρυνε τους νέους να μη σταυρώνουν τα χέρια: «Πολύ θα ήθελαν να σε δουν άπρακτο, μίζερο, υποταγμένο. Μην τους αφήσεις να ασχολούνται αυτοί με τη ζωή σου, να ορίζουν αυτοί τη ζωή σου. Εχεις τη δύναμη στα χέρια σου. Χρησιμοποίησέ τη σωστά. Δυσκόλεψε την πολιτική τους. Ανοιξε το μέλλον σου».

Μιλώντας για την ανεργία είπε ότι η κυβέρνηση την παρουσιάζει ως φυσικό φαινόμενο και ότι δεν μπορούν όλοι να έχουν μια δουλιά, ενώ για τα «αδιέξοδα» στην παιδεία είπε ότι το 1/2 των μαθητών ρίχνονται στον Καιάδα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και σπρώχνονται προς τα υποβαθμισμένα ΤΕΕ.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ πονάει το κατεστημένο, την άρχουσα τάξη, ανησυχεί το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», τόνισε, επισημαίνοντας επίσης ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ενωτική και ότι πρέπει «το αγωνιστικό ραντεβού να γίνει ακόμα πλατύτερο, που θα δώσει ώθηση προς όφελος του λαού και της νεολαίας. Να φέρουμε τα πράγματα στα μέτρα μας πριν εκείνα μας φέρουν στα δικά τους», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ