Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόταση διεξόδου από την κοινωνία της βαρβαρότητας

Στο 5ο Λύκειο Αμαρουσίου περιόδευσε η Λούλα Καρατζά, υποψήφια βουλευτής στη Β' Αθήνας

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για μια άλλη παιδεία, για μια άλλη πολιτική για τους εργαζόμενους, συζήτησε χτες κατά την περιοδεία της στο 5ο Λύκειο Αμαρουσίου, η υποψήφια βουλευτής Β` Αθήνας του ΚΚΕ Λούλα Καρατζά η οποία τόνισε την ανάγκη σε αυτές τις εκλογές να σταλεί μήνυμα καταδίκης της κοινωνίας της βαρβαρότητας στην οποία οδηγούμαστε, όπως τη χαρακτήρισε.

Πρόκειται για ένα σχολείο το οποίο στεγάζεται σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, εδώ και 6 χρόνια σε κοντέινερ (μάλιστα μέχρι πριν λίγο καιρό συστεγαζόταν εκεί και ένα γυμνάσιο) και περιμένει τη μεταστέγασή του σε μερικές μέρες. Στο γραφείο τους, οι καθηγητές ήταν απασχολημένοι με το να ετοιμάζουν τις βαθμολογίες όμως πρόθυμα άκουσαν και συζήτησαν για τις θέσεις του ΚΚΕ. Η υποψήφια βουλευτής αναφέρθηκε στο είδος του σχολείου που επιδιώκει να οικοδομήσει η «μεταρρύθμιση» και στην πρόταση ρήξης του ΚΚΕ. «Ο χαρακτήρας που επιδιώκουν να δώσουν στο σχολείο είναι αντί να βγάζει ελεύθερους πολίτες, να στριμώχνει τα παιδιά και εσάς. Τα παιδιά θα βγαίνουν από αυτό το σχολείο του σκληρού ανταγωνισμού, όπου ο διπλανός μαθητής είναι ανταγωνιστής, εξαγριωμένα», είπε απευθυνόμενη στους καθηγητές. Απαντώντας σε ερωτήσεις καθηγητών για το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο, περιέγραψε ένα σχολείο που θα οδηγεί σε ουσιαστικές γνώσεις, χωρίς αλληλοεπικαλύψεις, με ρόλο ανθρωποκεντρικό που θα προετοιμάζει όλους τους αποφοίτους του, ν' ασκήσουν ένα επάγγελμα και θα καλλιεργεί τις ιδιαίτερες κλίσεις των παιδιών.

Τονίστηκε δε ότι η πρόταση του ΚΚΕ για 12χρονο σχολείο δεν είναι πρόταση εκπαιδευτική αλλά πολιτική και συνδέεται με τις αλλαγές που είναι απαραίτητο να γίνουν στην κοινωνία προς όφελος του λαού. «Χωρίς έπαρση δηλώνουμε, ότι το ΚΚΕ ό,τι μπορούσε να κάνει το έκανε», είπε η Λ. Καρατζά στους εκπαιδευτικούς συμπληρώνοντας ότι το αντίπαλο δέος στο δικομματικό παιχνίδι είναι ο αγώνας, όχι μόνο με την ψήφο, αλλά ο αγώνας για όλα τα ζητήματα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org