Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός της Καρδίτσας ψηφίζει ... κόκκινο

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην Καρδίτσα τα τελευταία χρόνια ήταν η χτεσινή, στέλνοντας μήνυμα για μεγάλη αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ και επανεκλογή του κομμουνιστή βουλευτή

Οι αγρότες της Καρδίτσας γνώρισαν από πολύ κοντά τους κομμουνιστές την τελευταία τετραετία
Οι αγρότες της Καρδίτσας γνώρισαν από πολύ κοντά τους κομμουνιστές την τελευταία τετραετία
Το ποσοστό του ΚΚΕ και στην Καρδίτσα θα αυξηθεί και θα επανεκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο νομό. Το μήνυμα αυτό έστειλε και η χτεσινή μεγάλη - η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων - προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ήταν έκδηλη όχι απλά η αισιοδοξία, αλλά η βεβαιότητα για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ από τα λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας, που βρίσκονταν πάντα στην πρωτοπορία των αγώνων.

Η βεβαιότητα ότι ο λαός της Καρδίτσας θα ρίξει στην κάλπη κόκκινες ψήφους, τιμωρώντας το δικομματισμό και τα κηρύγματά του, που στρέφονται εναντίον των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους, τιμωρώντας όλους όσοι οδήγησαν και το Νομό Καρδίτσας στον οικονομικό μαρασμό, έστειλαν τους αγωνιστές στα «αγροτοδικεία», τους αντιμετώπισαν με τη βία των ΜΑΤ.

Μια βεβαιότητα που πηγάζει από το γεγονός ότι ο λαός της Καρδίτσας έχει γνωρίσει τους πραγματικούς συμπαραστάτες του, που δεν είναι άλλοι από τους κομμουνιστές, έχει συνειδητοποιήσει ότι με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα δυναμώσουν οι αγώνες του, όπως τόνισε στην ομιλία του και ο Βαγγέλης Μπούτας και θα ανοίξει ο δρόμος της συγκρότησης του λαϊκού μετώπου πάλης, ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος.

Β. Μπούτας: Ετοιμοπόλεμος ο λαός στις 10 Απρίλη

«Την άλλη Κυριακή ο λαός πρέπει να δείξει το ανάστημά του, την πολιτική ωριμότητά του. Να προβάλει, ΤΩΡΑ, ισχυρά, πιο αποτελεσματικά εμπόδια, στην κυβέρνηση που θα προκύψει, αφού το αντιδραστικό πρόγραμμά της το γνωρίζουμε πολύ καλά από τώρα». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας, ξεκινώντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους.

Στις 10 Απρίλη - υπογράμμισε - τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι στο πόδι, ετοιμοπόλεμα, με σχέδιο δράσης και αντίδρασης με συγκεκριμένες θέσεις και ενέργειες, για να βάλουν φραγμό στις απανωτές και διαδοχικές επιλογές που έχουν ήδη επεξεργαστεί τα ελληνικά και ευρωπαϊκά, τα διεθνή επιτελεία της πλουτοκρατίας».

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μπούτας αναφέρθηκε στα μέτρα της λεγόμενης μετα-ΟΝΕ εποχής, που αφορούν στο ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, λέγοντας ότι αυτά θα έχει «κατά νου» να εφαρμόσει οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ, είτε κεντροαριστερή, είτε κεντροδεξιά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού και στα νέα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Ο λαός της Καρδίτσας μπορεί να συγκρίνει

Απευθύνοντας κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στο λαό της Καρδίτσας, ο Βαγγέλης Μπούτας τόνισε: «Εδώ στην Καρδίτσα έχουμε πλούσια πείρα από τους αγώνες, από την προώθηση της λαϊκής συσπείρωσης. Ο λαός του νομού μας, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι έμποροι και βιοτέχνες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι έχουν πλέον μέτρο σύγκρισης. Μπορούν να συγκρίνουν ποιοι ήταν δίπλα τους, μπροστά στους αγώνες, ποιοι τους στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. Και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ. Μπορούν να συγκρίνουν επίσης και πρέπει να μην ξεχνούν ποιοι ήταν απόντες και αντίπαλοι στους αγώνες και να τους μαυρίσουν στις 9 Απρίλη».

Ο Βαγγέλης Μπούτας πρόσθεσε, επίσης, ότι η Κομματική Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ, μέσω του κομμουνιστή βουλευτή που εξελέγη στο νομό το 1996 και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, έφερε στο προσκήνιο και διεκδίκησε λύσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού. «Η πιο μεγάλη προσφορά όμως - είπε - ήταν η βοήθεια που δόθηκε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν και σηματοδότησαν το δρόμο, το μοναδικό δρόμο, για να λυθούν τα προβλήματα. Προσφορά που είχε και έχει γενικότερη επίδραση σε όλη τη χώρα, για τη λαϊκή συσπείρωση».

Και συνέχισε: «Ζούμε σε μια περιοχή που είναι υποχρεωμένη να ζει και να κινείται από την αγροτική οικονομία. Σε μια περιοχή που το βαμβάκι είναι μονοκαλλιέργεια και επηρεάζει τη γενικότερη εξέλιξη της οικονομίας του νομού μας. Ζούμε το δράμα χιλιάδων οικογενειών όχι μόνο αγροτών, που έχουν φτάσει στη χρεοκοπία και την καταστροφή, ζούμε το πρόβλημα της ανεργίας, που κάθε σπίτι έχει έναν και δύο ανέργους».

Και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Σας καλούμε να υπερψηφίσετε το ΚΚΕ για να επανεκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στην Καρδίτσα, για να ανέβει το γενικό ποσοστό του ΚΚΕ πανελλαδικά, για να βγει όσο γίνεται πιο ανίσχυρη κυβέρνηση και πιο ισχυρή αντιπολίτευση το ΚΚΕ, για την προοπτική για το Λαϊκό Μέτωπο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org