Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΕΝΤΟΥΡΟΥ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει φτερά στους εργαζόμενους

«Εγώ είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι σ' αυτές τις εκλογές ο κόσμος θα ψηφίσει σωστά». Ηταν τα λόγια ενός εργαζόμενου, κατά τη διάρκεια χτεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη βιοτεχνία υποδημάτων «Μάνατζερ» στην Αθήνα και συμμετείχαν εργαζόμενοι από άλλες βιοτεχνίες, αλλά και ιδιοκτήτες. Στη σύσκεψη μίλησε η Χριστίνα Τσεντούρου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β` Αθήνας.

Ξεκινώντας την ομιλία της, η υποψήφια βουλευτής αναφέρθηκε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «τα ψηφοδέλτια αποτυπώνουν την αγωνιστική ικανότητα και τη διάθεση για δράση. Αποτυπώνει την πρότασή μας για τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου. Θα παρακολουθείτε ότι μας χλευάζουν και μας κατηγορούν για εθνικισμό. Πιο παλιά, μας κατηγορούσαν για απομόνωση, ότι δεν κάνουμε συνεργασίες. Αυτά, βέβαια, εντάσσονται στα πλαίσια υπονόμευσης του ΚΚΕ και γι' αυτό εμείς τους επιστρέφουμε τις κατηγορίες, γιατί κατηγορούν ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Η Χριστίνα Τσεντούρου κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι αν βγει ενισχυμένο θα αποτελέσει πόλο συσπείρωσης ακόμα περισσότερων αγωνιστικών δυνάμεων, θα δώσει ώθηση σε ακόμα περισσότερο κόσμο να μπει στη δράση και τον αγώνα. «Θα στείλει μηνύματα στα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά και στα μικρότερα που έχουν σοβαρή ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος της εργατικής τάξης στη μετά ΟΝΕ εποχή.

«Πολλοί υποστηρίζουν ότι, καλώς ή κακώς, είμαστε μέσα στην ΕΕ, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Εσείς λέτε ότι μπορούμε. Είναι δυνατόν να υπάρξει άμεση αλλαγή από την κατάσταση που υπάρχει σήμερα;», ρώτησε ένας εργαζόμενος. «Και βέβαια μπορούμε - απάντησε η Χρ. Τσεντούρου - ακόμα και σήμερα μπορούμε να αποτρέψουμε κάποια πράγματα. Απαιτείται, όμως, η οργανωμένη και συντονισμένη αντίδραση των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Ολοι ξέρουμε σήμερα το δίκιο μας. Το χειρότερο πράγμα είναι να μην αναγνωρίζουμε τη δύναμή μας και έτσι ακυρώνουμε πολλές φορές και το δίκιο μας».

«Αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και σας ζητηθεί να συμπράξετε με οποιοδήποτε από τα δυο κόμματα, τι θα κάνετε;», ρώτησε ένας άλλος. Η υποψήφια βουλευτής απάντησε ότι ο εκλογικός νόμος είναι για αυτοδύναμες κυβερνήσεις. «Αλλά ακόμα όμως και αν δε συμβεί αυτό - συνέχισε - έχουμε ξεκαθαρίσει ότι με τις σημερινές πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούμε να κάνουμε καμία συνεργασία. Με ποιους όρους, άλλωστε, να γίνει, όταν λένε ναι στο ΝΑΤΟ, ναι στην ΟΝΕ;».

Η σύσκεψη έκλεισε με την τοποθέτηση μιας εργαζόμενης, που τόνισε: «Επειδή το τελευταίο διάστημα πολλή λάσπη πέφτει ενάντια στο Κόμμα και τις συνεργασίες του, εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι το ΚΚΕ καμία υποχώρηση δεν έκανε από τις αρχές του και συνεχίζει να παλεύει ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα υπέρ του εργάτη. Αυτό είναι ξεκάθαρο για μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ