Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΕΤΤΥ ΒΑΛΑΣΗ
Να δώσουμε σάρκα και οστά σε όσα οραματιζόμαστε

Η Μπέττυ Βαλάση
Η Μπέττυ Βαλάση
Μετά τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, που πραγματοποίησε η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ, στις 28/3, στην πλατεία Κοραή, η υποψήφια βουλευτής της Α` Εκλογικής Περιφέρειας, ηθοποιός Μπέττυ Βαλάση, δήλωσε: «Εμείς οι εργάτες του πνεύματος, οι υπηρέτες των τεχνών και του πολιτισμού, αντιστεκόμαστε μαζί με όλο το λαό!

Δε δεχόμαστε την κοινωνία - ζούγκλα που μας προτείνουν! Αρνούμαστε την αναγωγή του κέρδους σε σκοπό ζωής! Αντιπαλεύουμε την "αγορά", τους "νόμους" και τις "ευκαιρίες" της!

Παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για το δικαίωμά μας να σκεφτόμαστε, να κρίνουμε, να αμφισβητούμε, να διεκδικούμε, να θέλουμε και να απαιτούμε μια καλύτερη κοινωνία!

Καθήκον μας είναι να οικοδομούμε αξίες και ιδανικά με το λαό όχι στο περιθώριο, αλλά στο προσκήνιο. Γιατί για εμάς ο εργαζόμενος δεν είναι "στοιχείο κόστους που επιδρά στην ανταγωνιστικότητα των οικονομιών" (δηλαδή της κερδοσκοπίας τους), αλλά είναι ο παραγωγός κάθε πλούτου και πρέπει να διεκδικήσει και να κατακτήσει τη θέση του στην κοινωνία.

Για να "ανθρωπέψει ο άνθρωπος"! Σε αυτό το έργο δε θέλουμε να είμαστε θεατές, αλλά πρωταγωνιστές!

Στη φασίζουσα αντίληψη των μονόδρομων και τη μιζέρια του εφικτού που μας σερβίρουν, απαντάμε με τη δύναμη που εκφράζει η δικιά μας συσπείρωση. Να δώσουμε σάρκα και οστά, σε όσα εμείς οραματιζόμαστε!

Να ξεσηκώσουμε όσους ακόμα το σκέφτονται, διατηρούν επιφυλάξεις, δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας και να τους καλέσουμε στην ομορφιά του αγώνα. Οι προσωπικοί προβληματισμοί και οι επιμέρους διαφοροποιήσεις, δεν μπορούν να στέκονται πλέον εμπόδιο στην ανάγκη για κοινή δράση. Ισα ίσα, που, μέσα από αυτήν, μετατρέπονται σε δημιουργική συμβολή.

Καλούμε τον καθένα να σκεφτεί με κριτήριο τη δικιά του θέση, τις εμπειρίες του, τα δικαιώματά του, τις ανάγκες και τα συμφέροντά του και να αποφασίσει για τη στάση του.

Ψήφος στο ΚΚΕ σήμερα σημαίνει λαϊκό μέτωπο αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ