Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ψήφος γνήσιας διαμαρτυρίας, δικαίωσης, αντίστασης, προοπτικής

Την απόφασή του για την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή διατράνωσε χθες το βράδυ ο προοδευτικός, αγωνιστής λαός της Βέροιας

Ο Θανάσης Παφίλης
Ο Θανάσης Παφίλης
«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μαζί ψήφος γνήσιας διαμαρτυρίας, δικαίωσης, αντίστασης, προοπτικής. Εχει βαθύτερα και ευρύτερα ιδεολογικά χαρακτηριστικά στη σημερινή εποχή», σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, μιλώντας στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, χτες βράδυ στη Βέροια.

Μια συγκέντρωση στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες αριστεροί και δημοκράτες, ο προοδευτικός, αγωνιστής λαός της Βέροιας, και διατράνωσε την απόφασή για την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό, την καταδίκη του δικομματισμού και την οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου που μπορεί ν' ανοίξει το δρόμο σε μια άλλη ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν η βουλευτής και υποψήφια Μαρία Μπόσκου και ο Ναπολέων Χατζηλίας, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, από το χώρο της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.

Στο στημένο ντιμπέιτ και στη γιγαντιαία προπαγάνδα μέσα από την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να διαφημίσουν την πολιτική τους σαν απορρυπαντικό, αναφέρθηκε ο Θ. Παφίλης σημειώνοντας πως ο λαός καλείται να επιλέξει ποιος θα είναι ο καλύτερος πλασιέ. Γι' αυτό - είπε απαιτείται ο λαός να ρίξει μαύρο στα κόμματα του δικομματισμού και να ενισχύσει με την ψήφο του το ΚΚΕ.

«Ο ελληνικός λαός δε χρειάζεται διαχειριστές της λιτότητας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της κατεδάφισης κοινωνικών κατακτήσεων. Δε διαλέγει το δήμιο των δικαιωμάτων του. Δεν επιλέγει ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τη χειροτέρευση της ζωής του. Δεν ψηφίζει εν δυνάμει βοηθητικούς διαχειριστές που είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε τέτοιες κυβερνήσεις. Πρέπει να ρίξει κόκκινο ψηφοδέλτιο γιατί ζητάει να ανοίξει ο δρόμος για άλλη πολιτική», σημείωσε ο Θ. Παφίλης και έθεσε ένα δίλημμα προς τους πολίτες, με αφορμή τον πόλεμο στη γειτονιά των Βαλκανίων. «Θα ψηφίσει την κυβέρνηση αίματος του ΠΑΣΟΚ που συνυπέγραψε και συμμετείχε στη σφαγή της Γιουγκοσλαβίας, θα ενισχύσει τη ΝΔ που τάσσεται με το ΝΑΤΟ και αυτούς που σιωπούν ή έμμεσα συναινούν ή θα ενισχύσει την κόκκινη αντιπολεμική φωνή, που μαζί με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιστάθηκε στον πόλεμο;».

Στο χαιρετισμό της η βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια Μαρία Μπόσκου υπογράμμισε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο λαός της περιοχής μας, θα μετατρέψει την αγανάκτησή του σε υλική δύναμη, ψηφίζοντας ΚΚΕ. Εξάλλου, ο καθένας από μας έχει ζήσει στο πετσί του τις συνέπειες των πολιτικών των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)».

Εμείς από την πλευρά μας, τόνισε, «δεν ανταλλάξαμε τη βουλευτική μας ιδιότητα με αυτή του θαμώνα των σαλονιών της άρχουσας τάξης, με αυτήν του ανθρώπου που επιδιώκει την προβολή των ΜΜΕ. Αντίθετα, αξιοποιήσαμε τη βουλευτική μας ιδιότητα για να σταθούμε στις πρώτες γραμμές όσων αγώνων αναπτύχθηκαν στην περιοχή μας».

Ο Ν.Χατζηλίας κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αποφασιστικά την ψήφο τους στο ΚΚΕ, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που παραμένει στην Αριστερά, γίνεται όπλο αντίστασης και δε χρησιμοποιείται για στήριξη της συναίνεσης και των αντιλαϊκών πολιτικών της άρχουσας τάξης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org