Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ετοιμάζεται νέα φιέστα για τον Ακη!

Με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, ακόμα και εκβιαστικά, προσπαθεί να καταστήσει τη νεολαία χειροκροτητή των υπουργών και υποψήφιων βουλευτών της. Στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ εντάσσονται πλέον και πανεπιστημιακά Τμήματα. Ετσι σήμερα, παρά το φιάσκο που υπέστησαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ετοιμάζεται να μιλήσει σε ακροατήριο φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Φαίνεται πως δεν κατάλαβε ότι η νεολαία δεν μπαίνει στο τσουβάλι.

Η εκδήλωση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι και οργανώνεται από ορισμένους καθηγητές του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου. Μοναδικός ομιλητής θα είναι ο Α. Τσοχατζόπουλος. Θέμα της εκδήλωση «η Αρχιτεκτονική Ασφάλειας και Αμυνας της Ευρώπης - ο ρόλος της Ελλάδας στις νέες εξελίξεις».

Η Τομεακή Οργάνωση Πανεπιστημίου Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στις προεκλογικές φιέστες του ΠΑΣΟΚ και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Και στις εκλογές αλλά και μετά, να δώσει την απάντησή της ενισχύοντας το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ενώ τα τύμπανα του πολέμου ξαναχτυπούν στα Βαλκάνια και η ελληνική κυβέρνηση παραχωρεί λιμάνια και αεροδρόμια στους ιμπεριαλιστές, θέλοντας με τη σειρά της να αποσπάσει ένα μερίδιο από τη λεία για το ντόπιο κεφάλαιο, ταυτόχρονα προσφεύγει σε φιέστες με σκοπό να εξωραΐσει την πολιτική της και να αποπροσανατολίσει το λαό.

Είναι φανερό ότι κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο δύσκολα βρίσκει ακροατήριο πρόθυμο να τη χειροκροτήσει. Γι' αυτό καταφεύγει σε μεθόδους που μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω με την "αυθόρμητη" προσέλευση κόσμου στην "υποδοχή" των βασιλέων ή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, προσπαθώντας να στρατολογήσει κλακαδόρους με οποιοδήποτε δέλεαρ ή εκβιασμό.

Αυτοί που μας θέλουν στο περιθώριο δε θα μας καταστήσουν συνένοχους στην πολιτική τους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org