Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Επενδύουμε στους στόχους της Λισαβόνας»!

Την εικόνα του αυθεντικού εκφραστή του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού» επιχείρησε να «πουλήσει» με τη μάζωξη των κεντροδεξιών ηγετών στην Αθήνα η ηγεσία της ΝΔ. Πίσω, όμως, από τις φιέστες, εύκολα μπορούσε να φανεί η πυρετώδης προετοιμασία για νεοφιλελεύθερη επέλαση μετά τις εκλογές.

Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, φροντίζοντας να επιβεβαιώσει τις χειρότερες ανησυχίες, έσπευσε να χαιρετίσει τις αποφάσεις που πήρε προχτές το «διευθυντήριο» της ΕΕ στο Βερολίνο, ενώ (επανα)διακήρυξε τη στοχοπροσήλωσή του στις αποφάσεις της Λισαβόνας (ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, Παιδεία της αγοράς, κ.ο.κ.). «Επενδύουμε στην επίτευξη των στόχων της Λισαβόνας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Με θετικό τρόπο σχολίασε την προχτεσινή συνεδρίαση του «διευθυντηρίου» (Σιράκ, Σρέντερ, Μπλερ) λέγοντας ότι «μετά τη χτεσινή συνάντηση στο Βερολίνο και τη σημερινή συνάντηση στην Αθήνα, η Ευρώπη έχει μπροστά της νέα δεδομένα. Το έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης προχωράει. Προχωρούμε μπροστά. Αυτή την Ευρώπη για όλους υποστηρίξαμε στο παρελθόν. Αυτή την Ευρώπη υποστηρίξαμε και σήμερα»! Ανέφερε ότι στη συνεδρίαση του ΕΛΚ, όπου συμμετείχαν έξι πρωθυπουργοί από κράτη - μέλη της ΕΕ συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αποφασίστηκαν στο «διευθυντήριο», εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι «τα ζητήματα της οικονομίας και της απασχόλησης θα λάβουν μια νέα δυναμική». Δεν παρέλειψε, βέβαια, να προσδώσει ...φιλολαϊκό χαρακτήρα σε αυτές τις αποφάσεις, λέγοντας ότι αποσκοπούν σε «μια Ευρώπη, στην οποία όλοι οι πολίτες της θα έχουν τη δυνατότητα για νέες, καλύτερες θέσεις εργασίας». Εξειδικεύοντας τους στόχους της Λισαβόνας στη χώρα μας ανέφερε ότι στόχος είναι «η μείωση της ανεργίας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το τέλος της πρώτης τετραετίας μας, ως κυβέρνηση, η σύγκλιση, μέσα σε μία δεκαετία, των μισθών και των συντάξεων, στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, η παροχή κρατικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Μέριμνας, της Ασφάλειας».

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΕΛΚ είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την πλειοψηφία που έχει σήμερα, προκειμένου να υπάρξουν «ποιοτικά άλματα και μεγαλύτερες ταχύτητες στο μέλλον, για μια Ευρώπη περισσότερο πολιτική, περισσότερο δημοκρατική, περισσότερο ισχυρή».

Ανέφερε, επίσης, ότι έθεσε στους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του και το Κυπριακό, εκφράζοντας την προσδοκία ότι οι συνομιλίες που ξεκίνησαν χτες θα οδηγήσουν σε δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση. «Προσβλέπουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποδέχτηκε έναν - έναν τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Σ. Μπερλουσκόνι, της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, της Πορτογαλίας Εμανουέλ Ζοάο Μπαρόζο, της Ολλανδίας Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε, της Σλοβακίας Μίκουλας Τζουρίντα και της Μάλτας Φενέκ Αντάμι. Εισέπραξε, επίσης, δηλώσεις υποστήριξης στον εκλογικό αγώνα του τόσο από τον Μπερλουσκόνι όσο και από τον Πορτογάλο πρωθυπουργό.

Σήμερα, πραγματοποιείται η πανηγυρική και εξπρές εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος, ενώ από αύριο ο Κ. Καραμανλής εγκαινιάζει τον τελευταίο γύρο των κομματικών συγκεντρώσεων, ξεκινώντας από τη Ρόδο. Στις 25 του μήνα θα μιλήσει στα Γιάννενα, στις 28 στο Ηράκλειο, στις 29 στη Θεσσαλονίκη, την 1η Μάρτη στο Αγρίνιο, στις 3 Μάρτη στη Λάρισα, ενώ την Πέμπτη 4 Μάρτη θα μιλήσει στην κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας. Σήμερα ή αύριο είναι πιθανό να δοθεί στη δημοσιότητα και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, για το οποίο συνεχίζεται η αναζήτηση «βαριών» ονομάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ