Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Δεν πήρε καμιά θέση για τα προβλήματα που μας απασχολούν

Ανακοίνωση της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ για τη χτεσινοβραδινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Μυτιλήνη

Ενα ρεσιτάλ αοριστολογίας και γενικόλογων διακηρύξεων έδωσε ο κ. Παπανδρέου με την ομιλία του στη Μυτιλήνη χτες το βράδυ. Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ σημειώνει πως «μάλλον μπέρδεψε τους Λέσβιους κατοίκους με ...Αμερικανάκια. Αποτελεί πρόκληση ότι δεν πήρε θέση για κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Σήμερα, η αγροτιά διαδήλωσε και διεκδικούσε τα χρήματα που της χρωστά η κυβέρνηση από τις επιδοτήσεις. Καμιά κουβέντα από τον κ. Παπανδρέου.

Ο νομός μας - συνεχίζει η ανακοίνωση - από τους πιο φτωχούς στην Ελλάδα με σημαντική έλλειψη υποδομών, με σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα και χιλιάδες ανέργους, με τη νεολαία να τον εγκαταλείπει, με τους ΕΒΕ να καταστρέφονται κατά τον κ. Παπανδρέου φαντάζει σαν παράδεισος.

Τα μόνα συγκεκριμένα ζητήματα που αναφέρθηκαν δείχνουν και την αντιλαϊκή αντιδραστική πολιτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ αν ξαναγίνει κυβέρνηση. Επανέλαβε τις θέσεις για δωρεάν ανασφάλιστη εργασία στην πλουτοκρατία, τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, την εξευτελιστική σύνταξη των 300 ευρώ μέχρι το 2008. Υποσχέθηκε δράση της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ώστε να ενισχυθεί η δράση του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή.

Από μια τέτοια προκλητική στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου είναι φανερό ότι οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες. Επιχειρήσεις θα φεύγουν, εργοστάσια θα κλείνουν και θα μεταφέρονται αλλού, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να παίρνουν το δρόμο της ανεργίας που, κατά τον κ. Παπανδρέου θα μειωθεί.

Για να προχωρήσει την αντιδραστική του πολιτική που χτυπά τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού την ονόμασε «εθνική πολιτική» - «εθνικούς στόχους», ζητώντας «εθνική συναίνεση», δηλαδή ταξική συνεργασία και υποταγή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ - καταλήγει η ανακοίνωση - καλεί το λεσβιακό λαό να γυρίσει την πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ σαν μόνη δύναμη αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής, για μια πολιτική προς όφελος των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ